Documentații – RoofArt – acoperisuri si sisteme de acoperis

Întrebări frecvente

 1. Cum poate fi verificată corect grosimea țiglei metalice?

  Cu ajutorul micrometrului electronic sau al celui mecanic.

  Dacă doriți să vă asigurați că grosimea tablei livrate îi corespunde grosimii tablei achiziționate, este bine să-i solicitați companiei o măsurare cu ajutorul micrometrului electric sau al celui mecanic. Este recomandat să măsurați mai multe module de țiglă, deoarece acestea pot avea coeficienți de eroare.

 2. Grosimea țiglei pe care o comunică producătorii din România, include și stratul de vopsea?

  În România, unii producători comunică grosimea totală a țiglei metalice.

  Grosimea țiglei este compusă din grosimea metalului plus grosimea stratului de acoperire (grund, vopsea, etc). Grosimea totală a țiglei este mai mare decât grosimea metalului propriu zis. Este recomandat să vâ asigurați dacă grosimea care vă este comunicată conține și stratul de acoperire sau nu, pentru a putea lua o decizie corectă la compararea ofertelor.

  RoofArt România comunică grosimea metalului! Apoi trebuie adăugate celelalte straturi de acoperire.

   

 3. Care sunt avantajele țiglei dublu-modulare?

  Este ușor de depozitat, de transportat și de montat.

  Datorită sistemului dublu-modular, țigla metalică Umbrella este mai ușor de manevrat, deoarece are masa și suprafața mai mici în comparație cu panourile tăiate direct pe dimensiunea necesară clienților. De asemenea, țigla dublu-modulară este mereu în stoc și este prevăzută cu un sistem de prindere ascunsă, fără șuruburi și îmbinări vizibile. Acest aspect face ca acoperișul casei să fir protejat de eventualele infiltrări de apă pe lângă șuruburi, în plus îi oferă un design elegant și uniform. 

 4. Care este gama de culori disponibilă pentru țigla metalică Umbrella?

  Opțiunile clienților diferă în funcție de preferințele personale, arhitectura casei dar și de tipicul zonei geografice. De la roșu aprins la negru, de la cărămiziu la verde, gri sau brun, toate aceste culori pot fi soluția pentru acoperișul dvs.

  Este bine să va informați în avans de existența pe stoc a culorii dorite.

   

 5. Din ce fel de tablă sunt confecționate accesoriile necesare unui acoperiș complet?

  Din aceeași tablă ca și panourile de țiglă.

  Nu există nicio diferență între tabla utilizată pentru acoperiș și tabla utilizată pentru accesorii. Dacă ați ales țigla metalică Umbrella Premium sau Umbrella Standard Plus, atunci și accesoriile vor fi confecționate din același oțel de calitate nordică, marca SSAB.

 6. Care sunt condițiile de livrare a produselor RoofArt?

  Livrarea este gratuită către distribuitorul dvs. sau, în funcție de anumiți parametri, direct pe șantier.

 7. Sunt eliberate certificate de garanție pentru țigla metalică și sistemele pluviale?

  Da.

  Compania RoofArt eliberează certificate de garanție pentru toate gamele de produse comercializate: țiglă metalică, sisteme pluviale și accesorii de tinichigerie. Certificatele sunt valabile pe tot teritoriul țării și sunt susținute de către producătorii de materie primă.

 1. Care este diferența dintre tabla prevopsită obișnuită și tabla Prelaq RWS SSAB?

  Tabla SSAB Prelaq RWS este o tablă concepută în mod special anume pentru sisteme de scurgere.

  Tabla SSAB Prelaq RWS (Rainwater Systems) este o tablă concepută în special pentru sisteme de scurgere. Este dotată cu o flexibilitate specială și permite profilarea tuturor elementelor fără a-i aduce prejudicii vopselei. De asemenea, grosimea vopselei a fost optimizată pentru a suporta contactul permanent cu apa.

 2. De ce este important ca tabla utilizată la producția sistemelor pluviale să fie vopsită pe ambele părți?

  Tabla intră în contact cu apa pe ambele părți.

  Spre deosebire de țigla metalică, unde doar partea exterioară intră în contact direct cu apa, la sistemele de scurgere apa intră în contact și cu suprafața interioară, atunci când se prelinge în jgheab și burlan. Dacă suprafața interioară nu are acoperire de vopsea este posibilă coroziunea tablei și deteriorarea sistemului.

 3. Cum pot fi combinate armonios culorile fațadei, a acoperișului și a sistemului de scurgere?

  La majoritatea acoperișurilor, dacă fațada clădirii este albă, poate fi montat sistemul de scurgere de culoare albă. Pentru a vedea și alte combinații de culoare vă îndemnăm să utilizați combinatorul nostru de culori.