Acoperișul tău are nevoie de reparații mai mici sau mai mari? Apelează la experții RoofArt!

Supranumit adesea „a cincea fațadă” – denumire ce i-a fost dată de către celebrul arhitect Le Corbusier – acoperișul îndeplinește un rol esențial, fiind „responsabil” de siguranța clădirii în condiții meteorologice nefavorabile și nu numai.

„Un acoperiș deasupra capului”

Încă din cele mai vechi timpuri, omul a înțeles importanța majoră pe care o are un adăpost, fiind preocupat să găsească un loc ferit de ploi și de vânt, cum erau de exemplu, peșterile, în societățile primitive.

Ceva mai târziu, acesta a început să își construiască singur o locuință. Se pare că odată cu evoluția omenirii, confortul și bunăstarea au fost două dintre principalele atribute de care oamenii au ținut cont, lucru la fel de valabil și în zilele noastre, în special atunci când vine vorba despre construirea unei case.

Expresia care aparține înțelepciunii populare și pe care o auzim tot mai frecvent – „să ai un acoperiș deasupra capului” – nu face altceva decât să reflecte crezul și filosofia de viață a popoarelor moderne.

Astfel, pentru omul contemporan devin extrem de importante bucuria și liniștea resimțite în confortul propriei locuințe.

Dar, există uneori și anumite situații care pot umbri fericirea proprietarului, iar una dintre ele constă în defectarea sistemului de învelitoare.

Importanța întreținerii acoperișului

Ei bine, odată cu trecerea timpului, acoperișul unei locuințe poate suferi modificări atât la nivel estetic, cât și la nivel funcțional. De altfel, un sistem de învelitoare care prezintă defecțiuni poate periclita întreaga structură, fapt pentru care acoperișul necesită o atenție sporită pe tot parcursul procesului de întreținere.

Așadar, pentru a-i reda unui acoperiș strălucirea și rezistența de odinioară, se impun anumite lucrări de reparație – mai mici sau mai mari, în funcție de necesitățile și de particularitățile clădirii.

Când știm că acoperișul are nevoie de reparații?

În mod evident, nu este recomandat să se aștepte până în ultimul moment, astfel că ar fi bine ca starea sistemului de învelitoare să fie verificată, din când în când, pentru a evita incidentele neplăcute.
Când vine vorba de cazinourile online, nu toate sunt create egale. Diferite cazinouri oferă experiențe diferite, de la jocurile pe care le oferă până la serviciul pentru clienți pe care îl oferă. De aceea este important să faci cercetări și să găsești cel mai bun cazinou online pentru nevoile tale. Cel mai bun cazinou online ar trebui să ofere o mare varietate de jocuri, de la jocuri clasice de cazinou, cum ar fi sloturile și ruleta, până la jocuri mai moderne, cum ar fi cărți de răzuit și bingo. De asemenea, ar trebui să ofere o platformă sigură, cu criptare a datelor pentru a vă proteja informațiile personale și financiare. În plus, cazinoul ar trebui să aibă un serviciu de clienți stelar, cu personal prietenos și informat, care vă poate ajuta cu orice întrebări sau probleme pe care le puteți avea. În cele din urmă, căutați un cazinou online care oferă bonusuri și promoții generoase, deoarece acest lucru vă poate ajuta să vă sporiți bankroll-ul și să vă ofere mai multe șanse de a câștiga. Cercetându-vă, vă puteți asigura că alegeți cazinoul online potrivit pentru dvs.!
Se poate întâmpla ca acesta să prezinte anumite scurgeri de apă, caz nefericit în care se va impune efectuarea unor reparații ce vor conduce la evitarea sau, după caz, la remedierea unor probleme precum:

Tavanul și pereții de la camerele superioare se deteriorează;

Umezeala din pod poate duce la apariția mucegaiului, fapt care afectează sănătătatea celor care locuiesc în casă;

Apa care se infiltrează în stratul de izolare a acoperișului anulează proprietățile termice a acestuia;

Există posibilitatea de a apărea anumite scurtcircuituri la nivelul cablurilor electrice care vin în contact cu apa infiltrată.

În general, infiltrațiile apar fie din cauza faptului că sistemul de învelitoare nu a fost corect montat, fie că au fost anumite greșeli de proiectare a acoperișului. Însă, mai există și alți factori care pot afecta această „a cincea fațadă”, cum ar fi:

Depășirea duratei de exploatare a materialelor din care acoperișul este construit; altfel spus, un acoperiș vechi cu siguranță va avea nevoie de renovare;

Utilizarea unor materiale de calitate inferioară la instalarea acoperișului;

De asemenea, infiltrații mai pot apărea și în zonele în care sunt fixate parazăpezile. Greutatea zăpezii forțează șuruburile de prindere, iar din cauza fenomenului de îngheț-dezgheț se formează mici locașuri prin care apa poate pătrunde. Din acest motiv, se recomandă verificarea acestor prinderi o dată la câțiva ani pentru izolații suplimentare. O altă soluție constă în instalarea țiglei metalice Umbrella dublu modulară care nu permite apariția infiltrațiilor datorită îmbinărilor cu prinderi ascunse.

Ce lucrări de renovare a acoperișului se pot efectua

În funcție de preferințele și de lucrările necesare pentru repararea/modificarea acoperișului, se poate decide care este cel mai indicat tip de renovare ce poate fi ales. Astfel, dacă se dorește schimbarea sistemului de învelitoare a casei datorită deprecierii suferite în timp (de exemplu, țiglă îmbătrânită/spartă etc.), specialiștii RoofArt pot stabili care sunt cele mai bune opțiuni de renovare a acoperișului, astfel încât acesta nu doar să-și recapete aspectul estetic de odinioară, ci și să redevină perfect funcțional.

De asemenea, dacă simți că mansarda casei tale are nevoie de modernizare și de reîmprospătare, cu siguranță că experții RoofArt te pot ajuta să obții rezultatele dorite.

Același lucru este valabil și în cazul în care te gândești să transformi podul casei într-un spațiu de locuit, să modifici proiectul arhitectural sau dacă, pur și simplu, vrei să schimbi designul acoperișului într-unul mai modern și mai atrăgător!

Cere ajutorul specialiștilor

Renovarea acoperișului nu este o activitate pe care o poate întreprinde oricine, având în vedere că sunt necesare o serie de cunoștințe tehnice, de îndemânare și de pricepere. În plus, acoperișurile vechi care au o arhitectură complexă necesită de anumite elemente de tinichigerie specială, fapt pentru care este recomandat să se apeleze doar la profesioniști.

RoofArt oferă consultanță și soluții tehnice pentru acoperișuri ce trebuie renovate sau înlocuite complet. La cerere, lucrările pot fi efectuate prin intermediul echipelor de montaj partenere. Așadar, noi vom primi solicitarea, un specialist va face o vizită pentru analiză și măsurători, iar ulterior, vom trimite un deviz de lucrare.

Ce preț pot avea reparațiile de acoperiș

Una dintre cele mai comune întrebări ale proprietarilor care să doresc un astfel de serviciu se referă la costurile reparațiilor.

În general, lucrările de reparație a unui sistem de învelitoare nu au un preț standard, ci diferă în funcție de necesitățile acoperișului, de mărimea lui, de tipul materialelor dorite ș.a.m.d., astfel că fiecare modificare a acoperișului are un cost diferit.

Transformă-ți acoperișul casei așa cum îți dorești!

Calitatea serviciilor de reparație a acoperișului și a sistemului pluvial este conferită de experiența specialiștilor și de materialele și tehnologiile utilizate.

Toate aceste „ingrediente” sunt cu atât mai importante cu cât în joc se află siguranța și aspectul casei tale, fapt pentru care orice renovare de succes poartă semnătura specialiștilor în domeniu.

Apelează la experții RoofArt și transformă-ți acoperișul casei așa cum îți dorești!