Șorț de streașină
Asigură scurgerea apei pluviale, acumulate pe suprafața foliei anticondens, direct în jgheab și protejează pazia împotriva umidității.
Dimensiune 208/178x2000mm.
Coamă circulară
Reprezintă elementul de închidere al învelitorii, în partea cea mai de sus a acoperișului, acolo unde se unesc două ape.
Pentru montarea coamei sunt necesare elemente de etanșare precum: bureți de etanșare, banda de ventilare și, in funcție de forma construcției, capace de închidere.
Dimensiune 400x2000mm.
Coamă dreaptă
Este alternativa coamei circulare, diferențiindu-se din perspectiva design-ului si a structurii acesteia.
Pentru montarea coamei sunt necesare elemente de etanșare precum: bureți de etanșare, banda de ventilare și, in funcție de forma construcției, capace de închidere.
Dimensiune 312x2000mm.
Racord lateral exterior
Asigură conexiunea dintre o apă a acoperișului și un perete, acolo unde se formează un unghi de 90°. Partea verticală a accesoriului se aplică peste zid, iar partea orizontală peste țigla metalică. Are rolul de a împiedica pătrunderea umidității în zonele unde se îmbină o apă a acoperișului cu un perete.
Dimensiune 250x2000mm.
Racord lateral interior
Asigură conexiunea dintre o apă a acoperișului și un perete, acolo unde se formează un unghi de 90°. Partea verticală a accesoriului se aplică peste zid, iar partea orizontală sub țigla metalică. Are rolul de a împiedica pătrunderea umidității în zonele unde se îmbină o apă a acoperișului cu un perete. Este alternativa racordului lateral exterior, având un grad de siguranță mai mare, datorită structurii tehnice.
Dimensiune 312x2000mm.
Racord la calcan
Se folosește la intersecția unei pante de acoperiș cu un perete calcan, acolo unde unghiul de intersecție este mai mare de 90˚. Protejează împotriva infiltrării apei pe lângă perete.
Dimensiune 208x2000mm.
Dolie standard
Se montează la intersecţia dintre doi versanţi ai acoperişului pentru a prelua apa pluvială şi a o conduce către jgheab. Pentru a permite scurgerea, panourile de ţiglă metalică se decupează la o distanță de 80 mm faţă de centrul doliei. Atenție, țigla metalică nu se fixează în dolie cu şuruburi!
Dimensiune 500x2000mm.
Dolie specială
Se montează la intersecţia dintre doi versanţi ai acoperişului pentru a prelua apa pluvială şi a o conduce către jgheab. Pentru a permite scurgerea, panourile de ţiglă metalică se decupează la o distanță de 80 mm faţă de centrul doliei. Atenție, țigla metalică nu se fixează în dolie cu şuruburi!
Este alternativa doliei clasice, diferențiindu-se prin zona de ambutisare suplimentară amplasată la mijlocul elementului, care are rolul de a opri apa care vine cu viteză de pe o pantă a acoperișului și se îndreptă către cealaltă pantă.
Dimensiune 625x2000mm.
Capac coamă circulară
Element ce se montează la capătul coamei circulare, în vederea etanșării și protejării pătrunderii sub învelitoare a frunzelor, păsărilor sau altor elemente ce pot deteriora structura internă a acoperișului.
Fronton exterior mare
Se montează peste pazia laterală pentru etanșarea finală a învelitorii, după ce au fost montate panourile de țiglă. Protejează împotriva infiltraților de apă.
Dimensiune 312x2000mm.
Fronton exterior mic
Se montează peste pazia laterală pentru etanșarea finală a învelitorii, după ce au fost montate panourile de țiglă. Protejează împotriva infiltraților de apă.
Dimensiune 250x2000mm.
Fronton interior
Se montează pe interiorul paziei laterale pentru etanșarea finală a învelitorii, înainte de a se monta panourile de țiglă. Asigură preluarea scurgerilor de apă și direcționarea lor către jgheab.
Dimensiune 178x2000mm.
Opritor zăpadă
Previne alunecările de zăpadă de pe acoperiș care se îndreaptă către jgheab și pot deteriora sistemul pluvial datorită greutății zăpezii/ gheței. Se fixează paralel cu streașina iar pe șarpantele cu înclinație mare sau în zonele cu căderi abundente de zăpadă, se vor monta mai multe rânduri de opritoare.
Dimensiune 250/208x2000mm.
Sistem pluvial
Are rolul de preluare a apelor pluviale de pe acoperiș si direcționarea lor la nivelul solului, în sistemul de canalizare sau către rezervoare externe.
Semicoamă
Se montează în locul coamei semicirculare atunci când datorită structurii acoperișului există necesitatea închiderii unei singure ape iar coama semicirculară este imposibil de montat.
Dimensiune 312x2000mm.
Șorț mascare țiglă dublu-modulară
Se folosește la montajul țiglei cu prinderi ascunse, modelul dublu-modular. Se montează pe prima șipcă a asterialei și are rolul de a proteja șipca de posibilele infiltrații de apă/ zăpadă.
Dimensiune 125x2000mm.
Set coș de fum
Este format din 4 elemente metalice special concepute pentru a se monta împrejurul coșului de fum cu scopul de a etanșa zonele dintre acesta și învelitoare.
Dimensiuni elemente 312mm x 1250mm.
Sistem de parazăpezi cu bare
Recomandat zonelor cu căderi masive de zăpadă, datorită rezistenței sistemului. Are ca scop prevenirea alunecărilor de zăpadă de pe acoperiș și protejarea distrugerii sistemului de jgheaburi și burlane. Cuprinde: Suport bară – 3 buc; Bară oțel – 2 buc; Conectori bară – 2 buc; Capac bară – 2 buc; Piesă fixare bară – 2 buc; Garnituri suport bară – 6 buc. La o pereche de 2 bare de oțel cu lungime de 2000mm se recomandă utilizarea a 3 suporți metalici.
Urmărește aici video-ul de montaj al sistemului de parazăpezi cu bare.
Lambriuri de streașină
Producem tablă cutată perforată sub formă de lambriuri și plafoane ca soluție economică și rapidă ce are rolul de a închide acoperișul la streașină asigurând astfel ventilarea optimă. Disponibilă inclusiv în varianta de tablă ce imită lemnul.
Urmărește aici video-ul de montaj al lambriurilor metalice de streașină.
Sisteme de degivrare acoperișuri, pavaje și încălzire în pardoseală
Un astfel de sistem se compune din cabluri electrice cu rol de încălzire care se montează pe acoperiș si care sunt racordate la un termostat ce va controla funcționarea automată a sistemului în funcție de condițiile climatice cum sunt temperatura și umezeala.
Click aici pentru a vedea întraga gamă de sisteme de degivrare.
SPRAY PENTRU FINISAJE
ÎNDOITOR CÂRLIGE
NITUITOR
NITURI
ȘURUBURI
- metal-lemn 48x35mm
- metal-metal 48x20mm
- speciale de fixare 48x50mm
SILICON IZOLANT ACOPERIȘURI
BURETE ETANȘARE DOLIE
BURETE ETANȘARE COAMĂ
PIESĂ PRINDERE ȚIGLĂ
BANDĂ VENTILARE STREAȘINĂ ȘI PROTECȚIE ANTI PĂSĂRI
BANDĂ DE VENTILARE COAMĂ
ALUBAND
Sistemul complet de la același producător
Atunci când vine vorba despre acoperișuri metalice, majoritatea oamenilor se gândesc la țigla necesară și la caracteristicile pe care aceasta trebuie să le îndeplinească pentru a conferi durabilitatea și calitatea dorite.
Însă, un sistem complet de învelitoare cuprinde și un număr semnificativ de accesorii fără de care funcționalitatea acoperișului ar fi, în mod negreșit, afectată. Practic, aceste accesorii sunt, de fapt, elementele care – deși nu sunt situate în prim-plan – fac diferența.
Așadar, după alegerea țiglei metalice, al doilea cel mai important pas constă în identificarea accesoriilor obligatorii pentru acoperiș.
Și pentru că montajul unui sistem complet de învelitoare de la un singur producător oferă o mulțime de beneficii pe termen lung, este indicat să se opteze pentru o astfel de variantă.
Iată care sunt principalele beneficii ale alegerii unui sistem complet de învelitoare de la același producător:
- reduce semnificativ riscul de apariție a problemelor tehnice sau estetice, astfel că acoperișul va avea o durabilitate mai mare în timp şi un aspect uniform;
- reduce riscul de îmbinare precară a elementelor;
- reduce riscul apariției unor diferențe de nuanțe între produse;
- reduce riscul decolorării diferite în timp sau a pierderii luciului;
- reduce riscul apariției unor probleme de montaj sau garanție.
Vă propunem soluția completă pentru învelitoare, care cuprinde toate accesoriile care asigură ermetizarea acoperișului. Elementele de tinichigerie sunt confecţionate din aceeaşi materie primă precum panourile de ţiglă, ceea ce va face ca aspectul estetic al acoperișului să fie unul impecabil.
Rolul esențial pe care îl îndeplinește sistemul de învelitoare este de ermetizare a construcției, iar accesoriile de acoperiș joacă un rol extrem de important în tot ceea ce înseamnă etanșarea acestuia. Așa cum precizam mai sus, un acoperiș durabil are nevoie și de anumite accesorii care să îi completeze funcționalitatea și să îi confere în același timp un design fără cusur. Acestea sunt așa-numitele „accesorii de acoperiș”, care includ toate elementele, mai mult sau mai puțin vizibile, însă cu un rol deosebit de important în siguranța și calitatea sistemului de învelitoare.
Iată care sunt principalele accesorii de acoperiș, esențiale pentru asigurarea completă a funcționalității acestuia:
Dolia
În general, doliile se instalează sub învelitoare la intersecția a două șarpante, iar în felul acesta se efectuează legătura dintre cele două ape. Rolul doliei este de a dirija apa provenită din precipitații spre sistemul pluvial al locuinței.
Folia anticondens
De regulă, folia se montează sub sistemul de învelitare și are rolul de a prelua condensul ce se poate produce pe dosul țiglelor metalice la schimbările de temperatură. Dacă folia de acoperiș lipsește din sistem, durata de viață a învelitorii poate fi afectată.
Parazăpezile
Sistemele de parazăpezi pentru acoperiș au rolul de a nu permite alunecările masive de zăpadă. Așadar, specialiștii recomandă utilizarea unor astfel de elemente mai ales în cazul în care acoperișul are o suprafață mare sau atunci când există înclinații mari. De regulă, se montează în rândul doi de la streașină în paralel cu aceasta.
Frontoanele
Aceste elemente se fixează în părțile laterale ale șarpantei, peste învelitoare înainte de instalarea plăcilor de țiglă. Frotoanele au rolul de a împiedica pătrunderea apei și a zăpezii între țiglă și structura de lemn (grinda). Dincolo de aspectul funcțional, aceste accesorii de acoperiș îndeplinesc și un rol estetic.
Coama
Alte accesorii indispensabile pentru funcționalitatea completă a unui acoperiș sunt coamele – în cazul sistemelor de învelitoare în două ape. Acestea îndeplinesc un rol de protecție deoarece nu permit ca apa provenită din precipitații să se infiltreze sub sistemul de învelitoare. Aceste elemente se montează la intersecția a două ape, pentru a închide etanș acoperișul în partea superioară. Fiecare tip de învelitoare necesită un anume tip de coamă, astfel că, în cazul țiglei metalice se folosește coama semirotundă mai mică sau mai mare în raport cu aspectul clădirii.
Racordurile la calcan
O altă piesă importantă este racordul – un șorț ce se montează atunci când în apropiere există o suprafață perpendiculară a unei case existente. În cazul acestei situații, țigla metalică ar trebui să formeze o închidere perimetrală cu peretele respectiv (care poartă denumirea de calcan). Așadar, scopul acestui element este de a prelua și de a dirija eventualele scurgeri de apă către streașină.
*La comandă specială, putem executa elemente de tinichigerie adaptate nevoii dumneavoastră.