Sistemul complet de acoperis RoofArt

Șorț de streașină

Asigură scurgerea apei pluviale, acumulate pe suprafața foliei anticondens, direct în jgheab și protejează pazia împotriva umidității.

Dimensiune 208/178x2000mm.

Coamă circulară

Reprezintă elementul de închidere al învelitorii, în partea cea mai de sus a acoperișului, acolo unde se unesc două ape.

Pentru montarea coamei sunt necesare elemente de etanșare precum: bureți de etanșare, banda de ventilare și, in funcție de forma construcției, capace de închidere.

Dimensiune 400x2000mm.

Coamă dreaptă

Este alternativa coamei circulare, diferențiindu-se din perspectiva design-ului si a structurii acesteia.

Pentru montarea coamei sunt necesare elemente de etanșare precum: bureți de etanșare, banda de ventilare și, in funcție de forma construcției, capace de închidere.

Dimensiune 312x2000mm.

Racord lateral exterior

Asigură conexiunea dintre o apă a acoperișului și un perete, acolo unde se formează un unghi de 90°. Partea verticală a accesoriului se aplică peste zid, iar partea orizontală peste țigla metalică. Are rolul de a împiedica pătrunderea umidității în zonele unde se îmbină o apă a acoperișului cu un perete.

Dimensiune 250x2000mm.

Racord lateral interior

Asigură conexiunea dintre o apă a acoperișului și un perete, acolo unde se formează un unghi de 90°. Partea verticală a accesoriului se aplică peste zid, iar partea orizontală sub țigla metalică. Are rolul de a împiedica pătrunderea umidității în zonele unde se îmbină o apă a acoperișului cu un perete. Este alternativa racordului lateral exterior, având un grad de siguranță mai mare, datorită structurii tehnice.

Dimensiune 312x2000mm.

Racord la calcan

Se folosește la intersecția unei pante de acoperiș cu un perete calcan, acolo unde unghiul de intersecție este mai mare de 90˚. Protejează împotriva infiltrării apei pe lângă perete.

Dimensiune 208x2000mm.

Dolie standard

Se montează la intersecţia dintre doi versanţi ai acoperişului pentru a prelua apa pluvială şi a o conduce către jgheab. Pentru a permite scurgerea, panourile de ţiglă metalică se decupează la o distanță de 80 mm faţă de centrul doliei. Atenție, țigla metalică nu se fixează în dolie cu şuruburi!

Dimensiune 500x2000mm.

Dolie specială

Se montează la intersecţia dintre doi versanţi ai acoperişului pentru a prelua apa pluvială şi a o conduce către jgheab. Pentru a permite scurgerea, panourile de ţiglă metalică se decupează la o distanță de 80 mm faţă de centrul doliei. Atenție, țigla metalică nu se fixează în dolie cu şuruburi!

Este alternativa doliei clasice, diferențiindu-se prin zona de ambutisare suplimentară amplasată la mijlocul elementului, care are rolul de a opri apa care vine cu viteză de pe o pantă a acoperișului și se îndreptă către cealaltă pantă.

Dimensiune 625x2000mm.

Capac coamă circulară

Element ce se montează la capătul coamei circulare, în vederea etanșării și protejării pătrunderii sub învelitoare a frunzelor, păsărilor sau altor elemente ce pot deteriora structura internă a acoperișului.

Fronton exterior mare

Se montează peste pazia laterală pentru etanșarea finală a învelitorii, după ce au fost montate panourile de țiglă. Protejează împotriva infiltraților de apă.

Dimensiune 312x2000mm.

Fronton exterior mic

Se montează peste pazia laterală pentru etanșarea finală a învelitorii, după ce au fost montate panourile de țiglă. Protejează împotriva infiltraților de apă.

Dimensiune 250x2000mm.

Fronton interior

Se montează pe interiorul paziei laterale pentru etanșarea finală a învelitorii, înainte de a se monta panourile de țiglă. Asigură preluarea scurgerilor de apă și direcționarea lor către jgheab.

Dimensiune 178x2000mm.

Opritor zapada

Previne alunecările de zăpadă de pe acoperiș care se îndreaptă către jgheab și pot deteriora sistemul pluvial datorită greutății zăpezii/ gheței. Se fixează paralel cu streașina iar pe șarpantele cu înclinație mare sau în zonele cu căderi abundente de zăpadă, se vor monta mai multe rânduri de opritoare.

Dimensiune 250/208x2000mm.

Sistem pluvial

Are rolul de preluare a apelor pluviale de pe acoperiș si direcționarea lor la nivelul solului, în sistemul de canalizare sau către rezervoare externe.

Semicoamă

Se montează în locul coamei semicirculare atunci când datorită structurii acoperișului există necesitatea închiderii unei singure ape iar coama semicirculară este imposibil de montat.

Dimensiune 312x2000mm.

Șort mascare tigla dublu modular

Se folosește la montajul țiglei cu prinderi ascunse, modelul dublu-modular. Se montează pe prima șipcă a asterialei și are rolul de a proteja șipca de posibilele infiltrații de apă/ zăpadă.

Dimensiune 125x2000mm.

Un sistem complet de învelitoare de la același producător

Atunci când vine vorba despre acoperișuri metalice, majoritatea oamenilor se gândesc la țigla necesară și la caracteristicile pe care aceasta trebuie să le îndeplinească pentru a conferi durabilitatea și calitatea dorite.
Însă, un sistem complet de învelitoare cuprinde și un număr semnificativ de accesorii fără de care funcționalitatea acoperișului ar fi, în mod negreșit, afectată. Practic, aceste accesorii sunt, de fapt, elementele care – deși nu sunt situate în prim-plan – fac diferența.

Așadar, după alegerea țiglei metalice, al doilea cel mai important pas constă în identificarea accesoriilor obligatorii pentru acoperiș.
Și pentru că montajul unui sistem complet de învelitoare de la un singur producător oferă o mulțime de beneficii pe termen lung, este indicat să se opteze pentru o astfel de variantă.
Iată care sunt principalele beneficii ale alegerii unui sistem complet de învelitoare de la același producător:

reduce semnificativ riscul de apariție a problemelor tehnice sau estetice, astfel că acoperișul va avea o durabilitate mai mare în timp şi un aspect uniform;

reduce riscul de îmbinare precară a elementelor;

reduce riscul apariției unor diferențe de nuanțe între produse;

reduce riscul decolorării diferite în timp sau a pierderii luciului;

reduce riscul apariției unor probleme de montaj sau garanție.

Vă propunem soluția completă pentru învelitoare, care cuprinde toate accesoriile care asigură ermetizarea acoperișului. Elementele de tinichigerie sunt confecţionate din aceeaşi materie primă precum panourile de ţiglă, ceea ce va face ca aspectul estetic al acoperișului să fie unul impecabil.

Soluții complet funcționale.

Rolul esențial pe care îl îndeplinește sistemul de învelitoare este de ermetizare a construcției, iar accesoriile de acoperiș joacă un rol extrem de important în tot ceea ce înseamnă etanșarea acestuia.
Așa cum precizam mai sus, un acoperiș durabil are nevoie și de anumite accesorii care să îi completeze funcționalitatea și să îi confere în același timp un design fără cusur. Acestea sunt așa-numitele „accesorii de acoperiș”, care includ toate elementele, mai mult sau mai puțin vizibile, însă cu un rol deosebit de important în siguranța și calitatea sistemului de învelitoare.
Iată care sunt principalele accesorii de acoperiș, esențiale pentru asigurarea completă a funcționalității acestuia:

Dolia

În general, doliile se instalează sub învelitoare la intersecția a două șarpante, iar în felul acesta se efectuează legătura dintre cele două ape. Rolul doliei este de a dirija apa provenită din precipitații spre sistemul pluvial al locuinței.

Folia anticondens

De regulă, folia se montează sub sistemul de învelitare și are rolul de a prelua condensul ce se poate produce pe dosul țiglelor metalice la schimbările de temperatură. Dacă folia de acoperiș lipsește din sistem, durata de viață a învelitorii poate fi afectată.

Parazăpezi

Sistemele de parazăpezi pentru acoperiș au rolul de a nu permite alunecările masive de zăpadă.

Așadar, specialiștii recomandă utilizarea unor astfel de elemente mai ales în cazul în care acoperișul are o suprafață mare sau atunci când există înclinații mari. De regulă, se montează în rândul doi de la streașină în paralel cu aceasta.

Frontoane

Aceste elemente se fixează în părțile laterale ale șarpantei, peste învelitoare înainte de instalarea plăcilor de țiglă. Frotoanele au rolul de a împiedica pătrunderea apei și a zăpezii între țiglă și structura de lemn (grinda). Dincolo de aspectul funcțional, aceste accesorii de acoperiș îndeplinesc și un rol estetic.

Coamă

Alte accesorii indispensabile pentru funcționalitatea completă a unui acoperiș sunt coamele – în cazul sistemelor de învelitoare în două ape. Acestea îndeplinesc un rol de protecție deoarece nu permit ca apa provenită din precipitații să se infiltreze sub sistemul de învelitoare.

Așadar, aceste elemente se montează la intersecția a două ape, pentru a închide etanș acoperișul în partea superioară. Fiecare tip de învelitoare necesită un anume tip de coamă, astfel că, în cazul țiglei metalice se folosește coama semirotundă mai mică sau mai mare în raport cu aspectul clădirii.

Racorduri la calcan

O altă piesă importantă este racordul – un șorț ce se montează atunci când în apropiere există o suprafață perpendiculară a unei case existente. În cazul acestei situații, țigla metalică ar trebui să formeze o închidere perimetrală cu peretele respectiv (care poartă denumirea de calcan). Așadar, scopul acestui element este de a prelua și de a dirija eventualele scurgeri de apă către streașină.
*La comandă specială, executăm elemente de tinichigerie adaptate nevoii dumneavoastră.

Tipuri de accesorii pentru acoperiș

Link-uri utile

SPRAY PENTRU FINISAJE

NITURI

ȘURUBURI METAL-LEMN 48X35mm

indoitor carlige jgheab

ÎNDOITOR

NITUITOR

FOLIE ANTICONDENS 115/125/140 g/mp

BURETE ETANȘARE DOLIE

BURETE ETANȘARE COAMĂ

PIESĂ PRINDERE ȚIGLĂ

Cerere ofertă pentru accesorii acoperiș