Etapele montajului sistemului pluvial Scandic®

1. Înaintea montării cârligelor, este necesar să se traseze o pantă de scurgere spre locul de amplasare al burlanului. Preferabil este ca panta jgheabului să fie de cca 2mm la fiecare 1m liniar. Distanţa la care se montează cârligele nu va depăși 0,8m, iar cârligele de la capete vor avea 0,1m până la marginea acoperișului.

Instructiuni de montaj jgheaburi

2. Se recomandă ca jgheabul să fie montat astfel încât partea exterioară a lui să fie cu 30 – 40mm mai jos decât prelungirea imaginară a şarpantei. Astfel, fluxul de apă de pe acoperiş nu va trece peste jgheab.

Etape montaj sistem pluvial

3. Înainte de montare, cârligele (CJ) vor fi îndoite sub unghiul de înclinaţie al acoperişului cu un dispozitiv special, conform pantei necesare de scurgere.

Montajul carligelor de jgheab

4. Pe locul marcat la început, cu ajutorul unui bomfaier și apoi cu foarfeca pentru tablă se decupează o fantă de scurgere în jgheab, care nu va fi mai mare decât diametrul burlanului.

Etape montaj sistem pluvial

5. Două jgheaburi care urmează a fi îmbinate se așează pe cârlige, urmând a fi fixate ulterior cu ajutorul brăţării jgheab (BJ). Distanţa între capetele jgheaburilor va fi de 2-3 mm, pentru a permite contractarea/ dilatarea acestora la oscilaţiile de temperatură (îngheţ/ dezgheţ).

Etape montaj sistem pluvial

6. La colţurile interioare/ exterioare ale clădirii, se montează piesele KIB/ KEB ce fac legatura între două jgheaburi. Etanșarea este posibilă datorită braţărilor incluse din fabricaţie pe ambele modele de colţare.

Etape montaj sistem pluvial

7. Pentru instalarea burlanelor (BU) se montează brăţări burlan (BB) pe perete, una sub alta, în funcţie de tipul de faţadă: în două urechi laterale, central cu diblu sau vertical cu pop-nituri (pe zidărie, zidărie cu termosistem şi perete metalic). Distanţa maximă între două BB nu va depăși 2 metri.

Etape montaj sistem pluvial

8. Cotul burlan (CB) la 60 grade se montează sus în teu (RA) şi jos în burlan (BU). Îmbinarea lor se face prin prelungitor burlan (PB). Se măsoară distanţa ”a” între coturi, la care se adaugă 100 mm, pentru ambele capete ale PB, care intră în coturi fiecare cu câte 50 mm.

Etape montaj sistem pluvial

9. Capacul universal (CU) se fixează la capătul jgheabului prin apăsare manuală sau cu un ciocan elastic, fără folosirea siliconului, deoarece acesta distruge în timp garnitura.

Etape montaj sistem pluvial