Categorii – Sistemul pluvial Scandic®

Sistemul pluvial Scandic® combină funcţionalitatea, aspectul estetic şi durabilitatea, caracteristici dezvoltate și îmbunătățite continuu începând cu 2001.

Acesta este produs în 3 game:

  • Scandic® Zincat
  • Scandic® Color
  • Scandic® Cupru

Gama de culori și materiale

Scandic® Color

Vișiniu RAL3005

Roșu cărămiziu RAL3009

Roșu RAL3011

Verde crom RAL6020

Gri antracit RAL7016

Cărămiziu RAL8004

Maro RAL8017

Brun RAL8019

Negru RAL9005

Alb RAL9010

Scandic® Alte materiale

Zinc

Cupru

Un sistem pluvial complet accesorizat

Un acoperiș perfect funcțional are nevoie de un sistem pluvial de calitate. În caz contrar, rolul sistemului de învelitoare nu poate fi îndeplinit, iar durabilitatea la care orice proprietar speră nu poate face parte din lista calităților construcției.

Practic, sistemul pluvial, deși nu este „vedeta” sistemului de învelitoare, este la fel de important precum acoperișul în sine și materialele din care acesta este conceput.

Mai mult decât atât, în cazul în care sistemul de scurgere a apei pluviale nu este unul eficient, orice construcție va suferi, în timp, efecte cu adevărat devastatoare, începând de la tavan și pereți, până chiar și la nivelul fundației.
Astfel, pentru a avea o locuință complet funcțională, este necesar să acordăm o maximă atenție proiectării unui sistem pluvial cu toate accesoriile aferente.

Sistemul pluvial – Ieri și azi

În trecut, oamenii improvizau sisteme pluviale în funcție de necesitățile pe care le aveau. Astfel că, în zonele ploioase, apa trebuia îndepărtată de clădiri pentru a preveni distrugerea lor (rol major în drenare), iar în regiunile secetoase, era o metodă ideală de colectare a apei (rol esențial în stocare), dovedindu-se excelentă atât pentru irigații, cât și pentru adăparea animalelor.

Rolul de bază al unui sistem de jgheaburi și burlane îl reprezintă, bineînțeles, drenajul apei. Numeroase cercetări arheologice au scos la iveală indicii despre modul în care erau concepute jgheaburile la civilizațiile din Valea Indusului,

realizate din piese de lut ars, concepute pentru terase și nu pentru acoperișurile în pantă. Se pare că cele mai vechi jgheaburi din lume erau, de fapt, mici canale care transportau apa dintr-un loc în altul.

În timp, evoluția și-a pus amprenta și asupra construcțiilor, ca în multe alte domenii, astfel că progresul tehnic a facilitat apariția unor sisteme pluviale de calitate superioară.

Ce rol au burlanele și jgeaburile

În zilele noastre, rolul cel mai important al jgheaburilor și burlanelor constă în colectarea și îndepărtarea apei de ploaie, a zăpezii şi gheţii topite de pe acoperişul unei clădiri, pentru a menţine faţadele curate şi spaţiul din jurul clădirii uscat.

Fiind expuse acestor condiții, sistemele pluviale trebuie să fie rezistente la coroziune în condiţii de umiditate permanentă, intemperii, precum şi radiaţii UV.

În plus, materialul din care acestea sunt concepute trebuie să fie uşor de prelucrat și să-şi păstreze aspectul pentru un timp îndelungat. Furnizorul de materie primă al sistemelor pluviale RoofArt – compania scandinavă SSAB – produce de decenii întregi grade speciale de oţel ce răspund celor mai exigente cerințe.

De asemenea, este un sistem complet accesorizat ce poate fi achiziționat la un preț avantajos. Investind permanent în utilaje performante și folosind tehnologii de ultimă generație, RoofArt are o linie de producție modernizată, axată pe inovație, calitate și eficientizare.

Elementele sistemului Scandic®

jgheab rosu

JB – Jgheab 3m
Element de bază al sistemului conceput pentru redirecționarea apei de pe acoperiș în burlan. Dotat cu dublă ranforsare pentru o rigiditate și rezistență mai bună.

bratara jgheab rosu

BJ – Brățară jgheab
Oferă o legătură ermetică între jgheaburi sau între jgheab şi colţar, conferă rigiditate îmbinărilor, deasemena are ca rol secundar compensarea dilatării termice a jgheaburilor ca rezultat al diferențelor de temperatură.

element imbinare jgheab

EJ – Element rigidizare jgheab
Oferă rezistență sporită conexiunilor dintre jgheab-jgheab și jgheab-colțar. Fabricat din tablă zincată de 0,55mm.

stabilizator jgheab

SJ – Stabilizator jgheab
Are ca scop oferirea unui plus de susținere jgheabului în cazul presiunii unor sarcini mari (cum ar fi zăpada, gheața) sau la apariția altor acțiuni mecanice ce pot afecta prin deformare menținerea sistemului în poziția inițială.

Capac jgheab rosu

CU – Capac universal
Asigură etanșeizarea capetelor de jgheab, pentru a nu permite deversarea apei și a altor impurități. Include garnitură din cauciuc, astfel, se va evita folosirea siliconului întrucât o poate deteriora în timp.

carlig jgheab rosu

CJ – Cârlig jgheab scurt 185mm
Se montează pe căprior pentru susținerea jgheabului, are profil de rigidizare pentru rezistență sporită la sarcni mari. Se folosește dispozitivul de îndoit cârlige pentru îndoirea acestora în funcție de înclinația acoperișului.

carlig jgheab rosu

CJL – Cârlig jgheab lung 270mm
Are același rol precum cârligul jgheab scurt, însă asigură o rezistență sporită datorită suprafeței mai mari de prindere.

carlig jgheab pazie universal

CPU – Cârlig pazie universal
Alternativa optimă de montaj la cârligele jgheab (CJ), poate fi montat direct pe pazie sau pe căprior cu ajutorul piesei prindere căprior (PPC). De asemenea, reduce cu până la 60% timpul de montaj al sistemului prin evitarea măsurătorilor și a îndoirii cârligelor jgheab (CJ).

piesa prindere carlig jgheab

PPC – Piesă prindere căprior
Se folosește pentru fixarea cârligului pazie universal (CPU) pe căprior. Reglează unghiul de înclinare a jgheabului pentru scurgerea apei către burlan, având gradații prestabilite. Include șurubul și piulița.

piesa prindere carlig jgheab caprior

PPCR – Piesă prindere cârlig răsucită
Are același rol precum piesa prindere clasică, însă se montează pe lateralul căpriorului. La înlocuirea sistemului pluvial, nu mai este necesară demontarea țiglei.

coltar interior cu bratari jgheab

KIB – Colțar interior cu brățară 90°
Se montează pe colțurile interioare ale clădirii și face legătura dintre două jgheaburi. Brățările jgheab incluse asigură o etanșeitate sporită întregului sistem. Piesă realizată cu ștanță, dintr-o singură bucată de material.

Coltar exterior cu bratari jgheab rosu

KEB – Colțar exterior cu brățară 90°
Se montează pe colțurile exterioare ale clădirii și face legătura dintre două jgheaburi. Brățările jgheab incluse asigură o etanșeitate sporită întregului sistem. Piesă realizată cu ștanță, dintr-o singură bucată de material.

coltar interior jgheab rosu

KI – Colțar interior 90°/135°
Se montează pe colțurile interioare ale clădirii și face legătura dintre două jgheaburi cu ajutorul brățărilor. Pentru rezistența sporită a colțarului, la îmbinarea acestuia cu jgheabul, se recomandă folosirea elementului de rigidizare jgheab (EJ).

Coltar exterior jgheab rosu

KE – Colțar exterior 90°/135°
Se montează pe colțurile exterioare ale clădirii și face legătura dintre două jgheaburi cu ajutorul brățărilor. Pentru rezistența sporită a colțarului, la îmbinarea acestuia cu jgheabul, se recomandă folosirea elementului de rigidizare jgheab (EJ).

piesa preaplin jgheab

PP – Piesă preaplin 90°
Element de protecție împotriva acumulărilor masive de apă. Se montează pe marginile exterioare ale colţarului (KIB) acolo unde afluxul de apă este mai ridicat.

piesa preaplin jgheab

PP – Piesă preaplin 180°
Element de protecție împotriva acumulărilor masive de apă. Se montează pe partea exterioară a jgheaburilor acolo unde afluxul de apă este mai ridicat.

racord jgheab burlan

RA – Racord jgheab
Elementul de bază la îmbinarea jgheabului (JB) și burlanului (BU). Ușor de montat pe jgheab, fără găurire suplimentară.

palnie colectoare acoperis

PC – Pâlnie colectoare
Permite recoltarea apei din dolia fără streşini şi direcţionarea acesteia în burlan. Piesa este dotată cu dublă ramforsare pentru o mai bună rigiditate și rezistență.

palnie colectoare acoperis

PCD – Pâlnie colectoare dreptunghiulară
Are același rol precum pâlnia circulară, diferența o reprezintă forma sa dreptunghiulară, cu rol de design pentru arhitecturi specifice. Potrivită în cazul acoperișurilor plate unde evacuarea apei se face prin perete și apoi burlan.

cot burlan

CB – Cot burlan 60°
Element de îmbinare între racord jgheab (RA) și burlan (BU). Util pentru schimbarea direcției de scurgere a apei prin burlan sau ocolirea obstacolelor. Pentru îmbinare facilă, cotul este lărgit la capătul superior.

burlan

B/PB – Burlan 3m/ Prelungitor burlan 1m
Preia apa colectată în jgheab şi o conduce fie în sistemul de canalizare, fie spre evacuare. Piesă ajustată la un capăt pentru îmbinarea cu un alt burlan. Se prinde de peretele clădirii cu ajutorul brăţării burlan. Prelungitorul este folosit la diferențele dintre acoperiș și baza de construcție a clădirii.

bratara burlan

BB – Brățară burlan
Fixează burlanul de fațada clădirii cu sistem de închidere de tip „click„. Multiplă posibilitate de prindere în funcție de tipul fațade: în două urechi laterale (zidărie), central cu diblu (zidărie cu termosistem) sau vertical cu pop-nituri (perete metalic). Maschează îmbinările dintre două burlane (BU).

mufa burlan

MB – Mufă burlan
Unește două burlane ce au fost tăiate, cu ajutorul capătului ambutisat. Piesă utilă pentru diminuarea pierderilor de material.

ramificatie burlan

RB – Ramificație burlan
Unește două coloane de scurgere a apei (contribuie la reducerea costurilor prin eliminarea uneia dintre coloane). Soluția optimă în cazul în care o coloană de scurgere trebuie deviată. Element cu unghi de îmbinare reglabil.

EC – Element captare
Asigură direcționarea apei către un alt circuit sau rezervor. Dotat cu deviator ajustabil care în format deschis ajută la colectarea apei sau în format închis, la evacuarea acesteia către sol/ canalizare.

cot evacuare burlan

CE – Cot evacuare 60°
Dotat cu inel de armare la capătul său liber, reprezintă elementul final de evacuare a apei captate. În cazul în care se optează pentru conectarea sistemului pluvial la canalizare, cotul de evacuare nu mai este necesar.

racord canalizare

RC – Racord canalizare
Piesă de racord a burlanului (BU) la sistemul de canalizare sau în decantorul pluvial (DEP), atunci când nu se optează pentru evacuarea apei prin CE. Asigură o etanșare optimă la sistemul de canalizare. Fusta inferioară acoperă eventualele decupări inexacte și împiedică infiltrarea rezidurilor (frunze, pietriș).

decantor pluvial burlan

DEP – Decantor pluvial
Direcționează apa direct în sistemul de canalizare sau către un alt rezervor, eliminând posibilele infiltrații către fundație. Menține circuitul aerului cald dinspre canalizare către burlan (în sezonul rece, nu permite apei să înghețe pe burlan). Posibilitate de curățare a frunzelor acumulate datorită sitei incluse.

De ce oțelul cu acoperire GreenCoat RWS Pro

SSAB_40 de ani de teste

Cei peste 40 de ani de teste extinse în mediul extern, în locaţii de pe întreg globul garantează că produsele din oțel SSAB vor rezista la cele mai aspre condiţii de climă şi intemperii cum sunt vântul, ploaia, zăpada, apa sărată, gheaţa, radiaţiile UV, umiditatea ridicată şi furtunile.

Straturile de acoperire GreenCoat RWS

Fiabilitate in exploatare

Datorită straturilor de protecție și acoperire, sistemul Scandic îşi păstrează culoarea şi are o suprafaţă durabilă, rezistentă la rugină, oxidare, radiaţii UV, cât şi la zgâriere şi acumularea prafului – pentru o întreţinere facilă.

Vopsea bio GreenCoat RWS

Vopsea BIO patentată – GreenCoat

O parte substanţială a materialului tradiţional pe bază de produse fosile utilizat în vopselurile clasice a fost înlocuit cu o componentă pe bază bio (uleiul de rapiță) – o tehnologie SSAB patentată – fiind singurul oțel de pe piaţă care deţine un strat de acoperire cu un conţinut crescut de material biologic regenerabil.

Garantiile RoofArt

Garanțiile extinse, respectarea standardelor europene și asigurarea calităţii prin testele reale efectuate au devenit o prioritate pentru SSAB, producătorul de oțel suedez, care merge mai departe decât  cer reglementările UE.

30 de ani garanție la coroziune și 15 ani garanție pentru menținerea culorii.

Gamele Scandic

Paletă variată de culori

12 culori și texturi formează gama Scandic, împărțită în 3 categorii:

– Scandic Color (10 culori – alb, roșu, vișiniu, roșu oxid, verde, gri, cărămiziu, maro, brun, negru)

– Scandic Cupru (99% puritate)

– Scandic Zincat

Avantaje unice în piață

Instructiuni video RoofArt

Simplu de montat cu ajutorul instrucțiunilor video

De asemenea, închiderile brățărilor de jgheab și de burlan prin clipsare, ușurează considerabil efortul montatorului la instalare și oferă posibilitatea de a desface sistemul la un moment dat, dacă devine necesar.

Bratara de jgheab RoofArt

Etanșeitate sporită

Garniturile folosite la brățările de jgheab și la colțare sunt cele mai late întâlnite, asigurând închiderea perfectă a sistemului de jgheab împotriva infiltraților de apă. Capacele de jgheab sunt și ele prevăzute cu garnituri de etanșare, utilizarea siliconului nemaifiind necesară.

Coltarul imbinat cu bratara jgheab RoofArt

Rezistență mare la sarcini

Colțarul îmbinat cu brățările jgheab sunt o inovație unică în piață. Ajută la repartizarea uniformă a forțelor care acționează pe lungimea jgheabului datorită încărcăturii,  colțarul nu va mai tinde astfel să se lase. Alte piese care contribuie la rigidizarea sistemului: cârligele de jgheab ambutisate (CJ), elementele de îmbinare zincate (EJ) și stabilizatoarele de jgheab (SJ).

Posibilitate de colectare a apei

Posibilitate de colectare a apei în rezervoare externe (cu ajutorul elementului de captare – EC) sau în sistemul de canalizare (prin decantorul pluvial – DEP) pentru utilizare ulterioară sau deversare controlată. Decantorul pluvial permite accesul și curățarea zonei de colectare a apei, de impurități și diferite deșeuri.

Sistem complet accesorizat RoofArt

Sistem complet accesorizat. Producem întreg complexul de componente ale unui sistem pluvial de calitate superioară. Acest lucru vă asigură:

-potrivirea perfectă a elementelor din punctele de vedere funcțional și estetic

-posibilitatea de completare/ înlocuire ulterioară cu piese având aceeași calitate, culoare și textură

-valabilitatea certificatului de garanție a produselor

Link-uri utile

Descarcă Catalogul tehnic al sistemului pluvial >>> pentru a afla dimensiunile fiecărui element și detaliile acestora de ambalare și transport.

Cerere ofertă pentru sistemul pluvial Scandic®

    Materia primă

    Dimensiune sistem


    Atașează un document