ArtClick | Tabla click de la RoofArt

Soluția practică pentru acoperișuri sau fațade

Varianta pentru acoperișurile cu pante lungi și pereții fațadelor, tabla click reprezintă alternativa economică la tabla fălţuită în primul rând doarece sistemul de producție este automatizat, montajul este mult mai rapid, iar aspectul exterior, final, este unul asemănător – în special în cazul modelului fără cute.

 

Produsul a intrat în portofoliul RoofArt în anul 2023, completând cu succes gama de SISTEME METALICE PENTRU ACOPERIȘURI, GARDURI ȘI FAȚADE, așa cum este Compania producătoare recunoscută în piață, în domeniul construcțiilor.

Mai mult de atât, tabla tip click de la RoofArt vine să răspundă pozitiv la cerințe precum cost redus, rapiditate în montaj și design minimalist.

Deschide galeria foto

De ce este tabla click un produs economic în comparație cu tabla fălțuită

 

Pentru producerea tablei fălțuite se folosesc mașini acționate manual direct pe șantier, iar priceperea și dexteritatea montatorului sunt esențiale. Mai mult de atât, aceste utilaje au o capacitate de producție cu mult mai mică raportată la aceeași perioadă de timp, față de liniile de producție automate pe care se formează tabla click.

Utilajele pentru producția tablei click sunt programate prin setarea unor parametri (modelul privind numărul de cute, lungimile panourilor, numărul de bucăți etc.), variabile care stabilesc modelul final de tablă cu click.

După cum puteți vedea mai jos, tabla click produsă de RoofArt poate fi realizată în 4 variante.

Modele tabla click

Profilarea longitudinală a panourilor de tablă click asigură rigiditate sporită sistemului, iar din punct de vedere design, ele se prezintă astfel:

Tabla ArtClick RA1

Model simplu, fără cute suplimentare aplicate suprafeței panourilor.

tabla click roofart

Tabla ArtClick RA2

Model cu două cute ce oferă panoului de tablă un detaliu de design suplimentar.

tabla click roofart

Tabla ArtClick RA3

Model cu nouă cute cu rol de a evidenția lungimea panourilor de tablă, a pantei de acoperiș sau a verticalității peretelui placat.

tabla click roofart

Tabla ArtClick RA4

Model format din cute dese ce oferă volumetrie specială proiectului în care este folosit și rigiditate sporită întregului ansamblu de panouri.

tabla click roofart

Culori tabla click

Tabla Artclick poate fi produsă din trei tipuri de materie primă de grosimi 0,50mm și 0,53mm, iar gama de culori cuprinde următoarele variante:

Roșu cărămiziu

RAL 3009

Gri antracit

RAL 7016

Maro

RAL 8017

Brun

RAL 8019

Negru

RAL 9005

Imitație rugină patinată

Cum se montează tabla cu click?

Panourile din tablă cu click se montează, așa cum sugerează și denumirea – prin sistem de clipsare.

Montaj rapid

  1. Montajul se face de la stânga la dreapta. Panoul superior se presează în zona laterală de îmbinare, peste panoul aflat dedesubt, până la momentul când face “click”.
  2. Fixarea panoului de tablă cu click de astereala acoperișului se realizează prin prinderea acestuia cu ajutorul holșuruburilor cu cap plat, în partea dreapta a panourilor – în zonele pre-găurite.
  3. Următorul panou acoperă această secțiune, formând o zonă etanșă și impermeabilă din punct de vedere al infiltrațiilor de apă.

Sistem etanș cu prinderi ascunse

Sistemul format din tablă click este perfect etanș și asigură protecția împotriva infiltrațiilor provenite de la apa pluvială.

Fixarea tablei click este ascunsă și face ca șuruburile să nu fie la vedere. Acest aspect aduce un plus de valoare proiectului unde a fost folosită prin oferirea unui aspect curat, uniform.

montaj tabla click roofart

Recomandări de montaj

  • Este recomandat ca panourile de tablă click să fie montate pe o structură de lemn cu astereală continuă, mai ales atunci când se cunoaște că după montajul învelitorii va fi necesară circulația pe acoperiș (pentru montajul de panouri solare/ fotovoltaice, pentru mentenanța învelitorii, instalarea anumitor accesorii suplimentare etc).
  • În cazul în care accesul pe acoperiș ulterior montajului va fi limitat, se poate opta și pentru un montaj al tablei click pe o structură de lemn cu distanță între șipci, la fel ca și în cazul țiglei metalice sau a tablei cutate. În acest fel se va beneficia de o economisire importantă  ca urmare a folosirii unei cantități mult mai mici de lemn pentru construcția asterelii.
  • Panta minimă de montaj: 8°
  • Panta maximă de montaj: 90°
  • Din punct de vedere al dimensiunilor de producție, lungimea maximă a panoului de tablă click recomandată este de cel mult 6000mm, iar lungimea minimă de 500mm.

Soluție practică. Unde folosim tabla click?

Din punct de vedere al aplicabilității, tabla ArtClick este o soluție pentru proiecte variate. În funcție de rezultatul și de aspectul dorit, poate fi utilizată atât pentru acoperirea proiectelor rezidențiale (acoperișuri sau fațade), cât și în cazul celor industriale.

De asemenea, tabla ArtClick este o soluție pentru construcțiile noi, moderne, pe de o parte, și pentru reabilitarea celor vechi sau de patrimoniu, pe de altă parte, păstrând arhitectura și farmecul inițial al edificiilor.

tabla click roofart
tabla click roofart
tabla click roofart

Link-uri utile

Descarcă Certificatul de Garanție

Pentru informații suplimentare ne poți contacta și la telefon Relații Clienți 0372900222

>>> vezi și tabla fălțuită. Soluția premium pentru acoperișuri

Solicită oferta de preț pentru tabla click