In weekend-ul 27-30 martie 2014, ROOFART a fost sponsor oficial al evenimentului “Basarabia – File din poveste”

Basarabia – File din poveste este un proiect care îşi propune să amintească în fiecare an de actul Unirii Basarabiei cu România la data de 27 martie 1918. Acest proiect este realizat atât pentru comunitatea braşoveană, cât şi pentru comunitatea basarabeană, punând Braşovul pe harta omagierii momentelor istorice importante.

Asociaţia de Dezvoltare Link, Organizaţia Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni şi Depoul de Artă Urbană îşi doresc crearea unei legături între comunitatea braşoveană şi comunitatea basarabenilor din Braşov. “Nu în ultimul rând, ne dorim crearea unei legături între studenţii basarabeni (numeroşi în Braşov) şi studenţii braşoveni (atât cei cu domiciliul în Braşov, cât şi cei din afara Braşovului). Prin intermediul acestui proiect ne propunem să facilităm şi un schimb cultural între cele două comunităţi”, au declarat organizatorii evenimentului.

Deschiderea Festivalului “Basarabia-File din poveste” a avut loc în Piaţa Sfatului, avându-l ca invitat de onoare pe Mihai Ghimpu, fost preşedinte al Republicii Moldova şi fost preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova. La evenimentul de deschidere au mai participat Adrian Atomei, viceprimarul Municipiului Braşov şi Sergiu Nicula, vicepreşedintele raionului Străşeni (R.M). La deschiderea evenimentului au luat parte în jur de 500 de oameni, în special tineri.

“Compania ROOFART este conectata strans de meleagurile basarabene, in urma cu peste 17 ani acolo punandu-se bazele a aceea ce avea sa devina acum o companie multinationala, cu piete de desfacere in Europa Centrala si de Est. Chiar si in prezent, la Chisinau se afla fabrica unde se produc sistemele pluviale ROOFART, urmand a fi comercializate in peste 7 tari europene”, spune Dl. Serghei Mocreac – Administrator ROOFART Romania.

“Ne-am obisnuit sa sustinem an de an, cultura si obiceiurile Moldovei de peste Prut, facilitand legaturile intre cele doua tari. Este un eveniment care aduce valoare Romaniei si Brasovului, orasului frumos in care ne desfasuram activitatea administrativa. Investim in tineret si adesea colaboram cu studentii basarabeni sau romani pe diferite proiecte pe care le derulam”. – Maria Moldovan, Specialist Marketing in cadrul ROOFART Romania.