SSAB lansează cel mai ecologic sortiment de produse pentru construcțiile de exterior

SSAB a anunțat lansarea celui mai ecologic sortiment de produse din oțel vopsit de înaltă calitate , pentru construcții de exterior. Purtând denumirea comercială GreenCoat, aceasta este una dintre cele mai cuprinzătoare oferte din întreaga industrie a construcțiilor.

GreenCoat este noua marcă SSAB pentru produse din oțel vopsite, inovatoare și ecologice, de calitate nordică, destinate industriei construcțiilor. Prin lansarea noului sortiment de produse GreenCoat, se furnizează pie܊ei o gamă atent selecționată de produse vopsite durabile, eficiente energetic, pentru acoperișuri, fațade și sisteme pluviale.

Oțeluri premium și vopsele bio

Compania SSAB este inițiatoare și inovatoare în ceea ce privește produsele vopsite pentru construcții de exterior având un material de acoperire pe bază bio. În cadrul noului sortiment, majoritatea produselor GreenCoat înglobează o tehnologie pe bază bio (BT), în care o parte majoră a materialului tradițional pe bază de produse fosile este înlocuit de o alternativă pe bază bio. Această tehnologie unică, patentată de SSAB, reduce semnificativ amprenta asupra mediului.

“Produsele noastre GreenCoat pe bază bio pentru acoperișuri, fațade și sisteme pluviale, sunt singurele produse de pe piață care dețin un strat de acoperire cu un conținut crescut de material biologic regenerabil. Ne place să spunem că produsele noastre sunt îmbunătățite de natură, deoarece stratul de acoperire oferă nu numai avantaje ecologice, ci și performanțe crescute”, spune domnul Olavi Huhtala, Executive Vice President SSAB Europe din cadrul SSAB Group.

În afară de stratul de acoperire pe bază bio, sortimentul extins de produse GreenCoat oferă produse eficiente din punct de vedere energetic, atât pentru acoperișuri, cât și pentru fațade. Acestea reflectă razele soarelui și reduc necesarul energetic pentru răcire pe timpul verii. Produsele GreenCoat sunt de asemenea disponibile și cu o durată de viață extinsă în mediul exterior, garantând menținerea celor mai bune culori și luciu de-a lungul anilor.

40 de ani de teste în mediul extern, la nivel global

Garanțiile GreenCoat se bazează pe mai mult de 40 de ani de experiență, obținută în urma testelor în condiții reale de mediu extern.

Peste 10 000 de panouri de oțel vopsite cu GreenCoat au fost expuse pe parcursul întregului an unor condiții climaterice severe, cuprinzând apă salină, zăpadă, gheață, ploaie, radiații UV, vânt și furtuni, pe coasta vestică a Suediei și în Florida. În plus, materialele GreenCoat sunt supuse la teste în regiuni ca Arizona, Indiile de Vest, China, Australia și coasta Franței.

Produsele de calitate nordică vopsite cu GreenCoat sunt rezistente la coroziune, radiații UV și zgârieturi. Aceste avantaje le oferă constructorilor un material mai ușor în comparație cu soluțiile alternative precum dalele de beton în plus au o dilatare termică mai mică decât alte materiale, rezultând o încovoiere redusă.

Materialele sunt ușor de prelucrat chiar și la -15°C, iar oțelul de înaltă calitate este reciclabil 100%. Toate produsele GreenCoat sunt ușor de presat, îndoit, tăiat, ștanțat și profilat și sunt disponibile într-o gamă largă de culori și texturi atractive.

Produsele din oțel vopsit GreenCoat sunt disponibile direct de la unitățile de producție și depozitele SSAB. Astfel se asigură timpi de livrare reduși și relații cu clienții extinse.

Materia prima GreenCoat se va folosi incepand cu iunie la confectionarea tiglei metalice RoofArt Umbrella. Pentru mai multe informatii despre termene si caracteristici, contactați Directorul de Zonă din judetul dvs.