jgheaburi burlane metalice sistem pluvial roofart

Jgheaburi și Burlane metalice cu acoperire premium de vopsea BIO

Jgheaburile și burlanele au o deosebită importanță pentru o bună direcționare a apelor pluviale, fiind parte integrantă a unui acoperiș funcțional. Împreună, garantează rezistența construcției, întrucât au rol și de protecție a pereților, tavanului și fundației împotriva apei care, în lipsa lor, ar aluneca de pe acoperiș paralel cu fundația, la câțiva centimetri de aceasta. Vorbind despre o cantitate mare de apă acumulată, deversarea repetată  rezultată va uda pereții și poate duce chiar la deteriorarea fundației producând în timp pagube majore. Tocmai de aceea, pentru a ne asigura că acest lucru nu se va întâmpla, este necesar să acordăm o atenție sporită proiectării unui sistem pluvial complet, cu toate accesoriile care vor garanta durabilitatea locuinței noastre timp îndelungat.

Utilitatea sistemului pluvial nu constă însă numai în acela de a ține departe de umezeală și de degradare pereții unei case, aspect de altfel deosebit de important în zonele în care plouă abundent de obicei (apa aceasta trebuie drenata eficient). Acest ansamblu contribuie la colectarea apelor ce provin din precipitații, în zonele secetoase fiind un real ajutor în stocarea apei prețioase pentru irigații, adăparea animalelor și întreținerea grădinilor.

Pentru că jgheaburile și burlanele să își îndeplinească bine menirea și să mențină uscat spațiul din jurul casei, este necesar ca acestea să fie de calitate și să fie rezistente la coroziune, în condiții de umiditate maximă, fenomene meteo extreme și radiații UV. Astfel, materialul din care sunt confecționate trebuie să fie pregătit să facă față acestor provocări și să își păstreze funcționalitatea pentru o lungă perioadă de timp. Noi, cei de la RoofArt, lucrăm cu furnizori de excepție, care, datorită profesionalismului și a calității premium pe care o are oțelul din care sunt confecționate, ne ajută să vă punem la dispoziție sisteme pluviale ce răspund celor mai mari exigențe.

Compania scandinavă SSAB care produce aceste burlane și jgheaburi metalice lucrează cu produse din oțel testate vreme de 40 de ani, dovedindu-le fiabilitatea și rezistența la cele mai aspre condiții de climă. Acest lucru se datorează și straturilor de acoperire care își păstrează culoarea, fiind rezistente la rugină și oxidare, zgârieturi sau acumularea impurităților. În plus, vopseaua pe bază bio, și anume uleiul de rapiță scandinav, este  elementul central al unei tehnologii patentate SSAB, denumit GreenCoat RWS Pro, care face ca oțelul folosit în prelucrarea jgheaburilor și a burlanelor să fie singurul de pe piață acoperit cu o vopsea biologică regenerabilă. Acest lucru cântărește foarte mult, întrucât apa colectată în urma precipitațiilor se va păstra curată și nu va deveni toxică, păstrându-și calitățile pentru care se colectează în mod obișnuit în gospodării, în plus, realizarea produselor prevopsite SSAB garantează emisii minime de noxe în atmosferă, fiind conforme cu reglementările REACH actuale și complet lipsite de cromați. Oțelurile cu acoperire color GreenCoat® sunt fabricate în conformitate cu standardul EN 10169 + A1.

Ceea ce face acest strat de vopsea să fie unic și atât de apreciat este atat aplicarea pe ambele părți, cât și granulele de polimer din compoziție, care fac suprafața rezistentă la zgârieturi, coroziune și abraziune mecanică. În plus, acestor jgheaburi și burlane color cărora li s-a aplicat acoperirea Green Coat RWS Pro oferă o excelentă reținere a luciului și menținere a culorii. Aceasta vopsea este extrem de flexibilă și poate fi prelucrată în diverse produse fără a deteriora stratul de acoperire.

Așadar, proprietățile principale dovedite ale acestui sistem pluvial sunt durabilitatea mecanică, formabilitatea sporită (până la minus 15°), rezistența la coroziune și trăinicia în mediul exterior. Pe de alta parte, oțelul din care este confecționat este complet reciclabil, fără pierderea acestor proprietăți sau a performanțelor sale.

Dacă vei alege produsele marca SSAB pentru drenarea apei pluviale vei beneficia de o garanție de 30 de ani la coroziune și 15 ani pentru menținerea culorii. Pe de altă parte, poți să optezi pentru culorile care îți surâd și care se potrivesc cu designul și nuanțele în care ai decorat casa la exterior. De exemplu, gama Scandic îți pune la dispoziție 3 categorii (Zincat, Color și Cupru) și 11 culori diferite pentru elemente de burlan și jgheab – gri, maro, alb, roșu cărămiziu, verde, negru și alte culori versatile.

Alege sistemele pluviale accesorizate complet de la RoofArt ce pot fi achiziționate la un preț avantajos și vizionează tutorialul pe care ți l-am pregatit pentru un montaj corect. Dacă ai nevoie de consultanță și suport din partea echipei noastre, nu ezita să ne contactezi. Protejeaza-ti locuința cu ajutorul acestor burlane si jgheaburi profesionale de la SSAB și drenează eficient apa de ploaie pentru a beneficia de utilitățile ei demne de o resursă naturală vitală.