cum alegem tigla metalica

Cât durează țigla metalică?

Ai nevoie de un acoperiș nou pentru casa ta? Sau îți construiești o locuință nouă și vrei să te informezi cu privire la opțiunile pe care le ai în ceea ce privește acoperișul? Dacă iei în calcul țigla metalică, te afli în locul potrivit! În acest articol, specialiștii noștri îți oferă informații cu privire la unul dintre cele mai importante aspecte când vine vorba despre un acoperiș din țiglă metalică: durabilitatea acestuia.

Ce este țigla metalică?

Țigla metalică este considerată un material inovator pentru realizarea unui acoperiș, fiind o alternativă foarte bună din mai multe puncte de vedere. Câteva dintre acestea sunt raportul calitate-preț, durabilitatea, montaj simplu și rapid, varietatea de culori și rezistența la intemperii. În comparație cu alte variante de acoperișuri, avantajele țiglei metalice sunt numeroase, iar acesta este unul dintre cele mai vândute sisteme de învelitoare pentru acoperiș.

Cât durează țigla metalică?

Durabilitatea unui acoperiș este una dintre caracteristicile sale de bază. În funcție de cât de durabil este acoperișul, va fi necesar să efectuezi sau nu anumite reparații de-a lungul timpului. Având în vedere că aceste reparații sunt destul de importante și presupun cheltuieli majore, este esențial să faci cea mai bună alegere încă din stadiul de proiect al acoperișului casei tale și până în momentul în care te vei ocupa de montaj și de întreținere.

Durabilitatea unui acoperiș este un aspect care ține și de tipul țiglei metalice pe care o vei alege. În acest sens, ai la dispoziție mai multe variante, printre care:

  • țigla metalică cu acoperire de piatră naturală sau diferite alte tipuri de granule minerale
  • țigla metalică cu rocă vulcanica autentică
  • țigla metalică cu acoperiri mate sau lucioase

Adesea, țigla metalică cu acoperire din piatră naturală este aleasă datorită aspectului clasic pe care îl oferă unui acoperiș, însă de multe ori acest tip de acoperire nu are proveniențe certe sau nu poate fi certificat în totalitate cu privire la tipul de piatră/ granule integrate pe suprafața exterioară.

O alternativă viabilă la aceasta este țigla metalică cu rocă vulcanică autentică marca Tilcor, realizată de compania din Noua Zeelandă, Roos Roof Group. Compoziția sa unică și straturile de protecție și acoperire contribuie ca acest produs pentru acoperiș să aibă o durabilitate excelentă. Protecția Zincalume® de 45% zinc și 55% aluminiu îi oferă rezistență la coroziune și o durată de viață mult mai mare. În plus, oțelul din care este făcută această țiglă pentru acoperiș este considerat cel mai pur din lume. Provine din Noua Zeelandă, dintr-un nisip cu o concentrație mare de fier. Acesta este un produs unic în Romania, care a fost testat în peste 80 de țări, rezultatele fiind excelente. Garanția oferită de producător este de 50 de ani.

Țigla metalică, deși este adesea privită ca un produs în sine, aceasta se poate “descompune” în mai multe tipuri și clase, în funcție de materia primă din care este realizată, în funcție de grosimea tablei de oțel din compoziție, de straturile de protecție, de tipul de acoperire și ulterior, de specificațiile tehnice și de modelul acesteia. Prin urmare, nu putem vorbi de cât durează țigla metalică în general, ci va trebui să ții cont de mai multe particularități care îi influențează durabilitatea, de la proveniența oțelului, grosimea, zincul și tipurile de protecție, la performanțele de design și cele tehnologice și bineînțele, de calitatea montajului, modul de întreținere etc.

Concret, unul dintre numeroasele avantaje ale țiglei metalice RoofArt este rezistența în timp, iar acest lucru se datorează calității superioare pe care o au materialele pe care ți le punem la dispoziție, dar și tehnologiei prin care au fost obținute. Te putem ajuta și când vine vorba de alegerea celor mai potrivite și calitative accesorii pentru un acoperiș din țiglă metalică. Acestea respectă aceleași standarde de calitate precum materia primă, iar compatibilitatea dintre accesorii și țiglă este de 100% – un aspect extrem de important, pe care trebuie să îl iei în calcul dacă îți dorești un acoperiș durabil. Rezistența produselor noastre este dovedită de numeroasele teste la care au fost supuse materialele și la care au fost obținute rezultate superioare.

În ceea ce privește durabilitatea țiglei metalice Umbrella® din oțel provenit din zone scandinave, acesta este țigla metalică cu rezistența cea mai mare dovedită în timp. Straturile de protecție aplicate tablei de oțel, concentrația mare de zinc de 275g/mp și vopseaua bio ce acordă atenție și mediului înconjurător, asigură ceea ce orice proprietar de casă își dorește, un acoperiș care să dureze o viață. Materia primă a acestei țigle metalice este oțelul suedez SSAB, pentru care producătorul garantează 30 de ani pentru menținerea culorii țiglei metalice și 40 de ani pentru rezistența materialului la coroziune. În plus, materialul rezistă la zgârieturi, mucegai, foc și condiții meteo extreme. Dacă se realizează un montaj corespunzător al țiglei metalice din oțel suedez, va rezulta un acoperiș durabil, care își păstrează aspectul și forma pe o perioadă extrem de lungă.

Trebuie să știi ca acoperișul este unul dintre cele mai importante elemente ale unei case, atât din punct de vedere arhitectural, cât și din punct de vedere practic. Iar atunci când te informezi corespunzător și faci cele mai bune alegeri în acest sens, vei ajunge la concluzia că investiția pe care ai făcut-o în materiale de calitate este pe viață!

Dacă ai nevoie de informații suplimentare legate de acoperișul din țiglă metalică, de accesorii pentru acesta sau de consultanță în alegerea materialelor, specialiștii RoofArt îți stau la dispoziție. Îți garantăm că recomandările personalizate pe care ți le facem sunt excelente din punct de vedere al raportului calitate-preț, iar materialele pe care ți le punem la dispoziție sunt extrem de durabile.