Dimensiuni tigla metalica RoofArt Umbrella

Dimensiuni țigla metalică: Cum faci alegerea pentru un design arhitectural de excepție?

Construirea sau renovarea casei tale nu se rezumă doar la alegerea culorilor pereților sau a mobilierului. Chiar și elementele pe care le considerăm mai tehnice, cum ar fi țigla metalică, joacă un rol important. De ce? Pentru că un acoperiș nu este doar o protecție împotriva intemperiilor, ci și o extensie a personalității și stilului tău arhitectural preferat. Dar pentru a crea un cămin care să te reprezinte și să reziste testului timpului, trebuie să te concentrezi nu doar pe estetică, ci și pe funcționalitate. Din acest punct de vedere, când vine vorba de alegerea țiglei metalice potrivite, dimensiunile sunt esențiale, întrucât influențează atât designul, cât și integritatea structurii.

Din fericire, toate modelele de țiglă metalică din portofoliul RoofArt au fost concepute ținându-se cont de aceste detalii fine. Parcurge informațiile din acest articol pentru a înțelege cum dimensiunile țiglei metalice RoofArt se traduc într-un design arhitectural de excepție.

Caracteristicile țiglei metalice Umbrella® cu prinderi ascunse

Oferind un design modern, această tigla metalica este preferată pentru stilurile arhitecturale contemporane, creând o suprafață uniformă, fără îmbinări vizibile. În ceea ce privește dimensiunea, detaliile pe care trebuie să le cunoști cu privire la Umbrella® dublu-modulară cu prinderi ascunse, sunt:

Înălţime cută 28 mm
Adâncime val 24 mm
Număr de module 1 sau 2
Lungime utilă 1 modul 350 mm
Lungime totală 1 modul 380 mm
Lungime utilă 2 module 700mm
Lungime totală 2 module 755 mm
Lăţime totală 1180 mm
Lăţime utilă de acoperire 1100 mm

Dimensiunile sunt ideale pentru a oferi un raport optim între suprafața acoperită și estetica țiglei Umbrella®, conferind un aspect aerisit casei tale. Înălțimea cutei de 28 mm și adâncimea valului de 24 mm conferă acoperișului un aspect robust, dar în același timp rafinat.

Așadar, dacă îți dorești un aspect contemporan, acest tip de țiglă este alegerea perfectă. Prinderile ascunse oferă un profil neted, ideal pentru designurile moderne și minimaliste. Imaginează-ți o casă cu linii clare, cu ferestre mari și cu un acoperiș care completează perfect acest tablou.

Dimensiunile țiglei metalice Umbrella® cu prindere clasică

Asemănătoare cu modelul anterior din punct de vedere al formei țiglei, această variantă prezintă însă o fixare clasică cu șuruburi și dimensiuni diferite. În ceea ce privește dimensiunile, acest model poate ajunge la lungimea maximă de 4230 mm, fiind disponibilă în panouri de până la 12 module, ceea ce oferă flexibilitate în acoperire și montaj.  Iată și alte detalii utile:

Înălţime cută 28 mm
Adâncime val 24 mm
Număr de module maxim 12
Lungime utilă 1 modul 350 mm
Lungime totală 1 modul 380 mm
Lungime utilă 12 module 4200 mm
Lungime totală 12 module 4230 mm
Lăţime totală 1180 mm
Lăţime utilă de acoperire 1100 mm

În funcție de numărul de module pentru care vei opta, poți acoperi o suprafață de până la 4200 mm:

Număr de module Lungime totală (mm) Lungime de acoperire (mm)
1 380 350
2 730 700
3 1080 1050
4 1430 1400
5 1780 1750
6 2130 2100
7 2480 2450
8 2830 2800
9 3180 3150
10 3530 3500
11 3880 3850
12 4230 4200

Această varietate de dimensiuni îți permite să alegi exact lungimea potrivită pentru acoperișul tău, garantând un montaj fără pierderi sau ajustări complicate.

Tigla metalică Umbrella® este ideală pentru cei care preferă combinația dintre tradițional și modern. Este potrivită pentru casele cu elemente arhitecturale tradiționale, dar pentru care se doresc avantajele materialelor moderne. Gândește-te la casa de la țară, renovată și adusă la standardele actuale de confort și siguranță.

Particularitățile țiglei metalice Arctica® cu prindere clasică

Dacă ești în căutarea unei țigle care să îmbine robustețea cu eleganța, modelul Arctica® este ideal. Iată detaliile tehnice pe care trebuie să le cunoști în privința dimensiunii:

Înălţime cută 30 mm
Adâncime val 22 mm
Număr de module maxim 12
Lungime utilă 1 modul 350 mm
Lungime totală 1 modul 375 mm
Lungime utilă 12 module 4200 mm
Lungime totală 12 module 4225 mm
Lăţime totală 1205 mm
Lăţime utilă de acoperire 1130 mm

Așa cum poți observa, Arctica® se distinge printr-o înălțime a cutei de 30 mm și o adâncime a valului de 22 mm. Această combinație de dimensiuni conferă un profil distinctiv și o estetică deosebită. De asemenea, grație disponibilității în variante de până la 12 module, acest model de țiglă metalică oferă posibilitatea acoperirii unei suprafețe generoase cu un singur panou, adaptându-se cu ușurință la formele și dimensiunile diverselor tipuri de acoperișuri.

Modelul Arctica® cu 3 “creste”, inspirat de varfurile gheţarilor aflaţi in zona polară, oferă acoperișului un exterior bine conturat, asigurand in același timp un plus de duritate. Panourile simetrice fac posibil montajul fie de la dreapta la stanga, fie invers, in funcţie de dorinţa sau necesitatea echipei de montaj. Din punct de vedere al designului, se potrivește perfect cu lemnul natural, pietrele sau chiar cu o fațadă modernă, din sticlă.

Țigla metalică Nordica® cu prindere clasică

Aceasta țiglă metalică este perfectă pentru stilurile nordice, scandinave sau pentru cabane montane. Caracteristicile acestui model, din punct de vedere dimensiuni, sunt:

 

Înălţime cută 30 mm
Adâncime val 18 mm
Număr de module maxim 12
Lungime utilă 1 modul 350 mm
Lungime totală 1 modul 375 mm
Lungime utilă 12 module 4200 mm
Lungime totală 12 module 4225 mm
Lăţime totală 1170 mm
Lăţime utilă de acoperire 1130 mm

 

Când am creat Nordica®, am pus accentul pe detalii, având o înălțime a cutei de 30 mm și o adâncime a valului de 18 mm, obținând astfel un profil subtil și rafinat. Dimensiunile acestei țigle metalice sunt concepute pentru a se integra perfect în orice tip de design arhitectural, oferind un look impecabil și funcționalitate crescută.

Fiind o combinaţie de stiluri Clasic – Industrial – Modern, modelul Nordica® atrage atenţia in primul rand prin simplitatea profilului și liniile curate. Forma cu nervuri pronunţate peste un profil plat se potrivește mai multor tipuri arhitecturale de case sau edificii. Panourile sunt simetrice ceea ce inseamnă că pot fi montate in ambele sensuri. Poate fi combinată cu sticlă, metal sau lemn, creând astfel un efect vizual impresionant.

Așadar, indiferent de stilul arhitectural al casei tale, la RoofArt poți găsi o soluție, iar varietatea de dimensiuni este un motiv în plus pentru a alege produsele noastre. De la clădiri moderne, până la cele istorice sau rustice, alegerea corectă a țiglei metalice poate influența semnificativ aspectul și durabilitatea acoperișului tău. Îți recomandăm ca, atunci când faci o alegere, să te gândești la funcționalitate, dar și la modul în care țigla se integrează în peisajul arhitectural general al casei tale, inclusiv în specificul zonei în care locuiești.

Ești pregătit să faci alegerea perfectă? Specialiștii RoofArt sunt aici să te ajute!