dimensiuni tabla acoperis

Lungimea tablei cutate și alte caracteristici de care să ții cont în proiectele tale

Tabla cutată este adesea folosită pentru acoperișuri, placarea pereților și pentru alte elemente structurale în construcții. Este foarte versatilă, fiind preferată în construcții rezidențiale, comerciale și industriale datorită durabilității, rezistenței la coroziune și ușurinței în instalare. La RoofArt, produsul este disponibil în diferite grosimi, dimensiuni tablă și finisaje, permițând utilizatorilor să aleagă varianta potrivită pentru nevoile lor specifice de construcție.

Modele de tablă cutată disponibile la RoofArt

Pentru ca tu să beneficiezi la maxim de avantajele aduse de tabla cutată, indiferent de tipul de aplicație în care dorești să o utilizezi, am creat două modele diferite prin specificațiile pe care le au: T8 și T18.

Tabla cutată T8

Denumirea acestui model de tablă este dată de înălțimea de 8mm a cutei. Îți recomandăm tabla cutată T8 dacă ai nevoie de acest material pentru proiecte mici și/sau dacă nu dispui de un buget foarte mare. De exemplu, modelul T8 este excelent pentru fațadele care nu au o întindere prea mare, plafoane, garduri sau sageac. Este disponibilă și varianta cu perforații, excelentă pentru ventilarea corespunzătoare a spațiilor, necesară în aplicații precum sageac, fațadă, lambriuri sau streșini.

Tabla cutată T8 poate fi profilată atât în exterior (variantă recomandată pentru acoperișuri), cât și în interior (opțiune pe care o recomandăm pentru fațade).

Tabla cutată T8 de la RoofArt este disponibilă în mai multe variante de materii prime, în funcție de care variază și grosimea sa. În general, cu cât tabla cutată este mai groasă, cu atât rezistența va fi mai bună. Grosimile variază de la 0.4 mm pentru tabla zincată, la 0.53 mm pentru tabla Mat Premium Plus, din oțel suedez SSAB de cea mai bună calitate.

În ceea ce privește lungimea tablei cutate T8, minimul este de 300 mm, iar lungimea maximă ajunge până la 6000 mm.

Tabla cutată T18

Având cute înalte de 18mm, panourile de tablă cutată T18 sunt recomandate în cadrul proiectelor mai extinse, așa cum sunt acoperișurile halelor sau placarea fațadelor de dimensiuni mari. Specialiștii le recomandă pentru astfel de aplicații datorită rezistenței sporite, dată de rigiditatea panourilor. Ce presupune acest aspect? Modelul T18 este prevăzut cu un profil extra pentru rigidizare și este, deci, mai tare.

Specificațiile legate de grosime, materii prime și orientarea cutei sunt aceleași precum în cazul variantei de doar 8mm, tabla cutată T8.

Lungimea tablei cutate T18 poate ajunge până la maxim 6000 mm, în timp ce lungimea minimă este de 300 mm.

De ce este importantă lungimea tablei cutate?

Lungimea tablei cutate este un aspect esențial de luat în considerare în proiectele tale de construcție, deoarece poate influența atât costurile, cât și eficiența și aspectul final al lucrării. Odată ce ai ales tipul potrivit de tablă cutată pentru proiectul tău, este important să te gândești la dimensiunea și lungimea plăcilor pe care le vei folosi.

Pentru început, trebuie să măsori corect suprafața pe care urmează să o acoperi cu tablă cutată sau să o plachezi. Acest lucru te va ajuta să determini cât de multă tablă cutată vei avea nevoie și să calculezi costurile totale ale proiectului. De asemenea, ține cont de faptul că unele produse pot fi disponibile în lungimi standard, în timp ce altele, așa cum sunt cele de la RoofArt, pot fi tăiate la dimensiuni personalizate pentru a se potrivi nevoilor tale specifice.

Un alt aspect important este modul în care vei manipula și transporta panourile de tablă cutată. Este important să ai în vedere dimensiunile maxime pe care le poți manevra în siguranță.

În plus, lungimea panourilor de tablă cutată poate influența modul în care vei aranja aceste panouri pe structura ta. De exemplu, în cazul acoperișurilor, trebuie să iei în considerare modul în care vei alinia plăcile pentru a asigura o acoperire uniformă și estetică. De asemenea, trebuie să te asiguri că plăcile se potrivesc în mod corespunzător între ele pentru a evita scurgerile de apă sau alte probleme legate de etanșeitate.

Asigură-te că iei în considerare toate aceste aspecte atunci când alegi și montezi tabla cutată, pentru a obține rezultatele dorite și durabile în proiectul tău. Iar dacă ai întrebări, nu uita că specialiștii RoofArt îți stau la dispoziție!