RoofArt prezenta la cel mai mare targ de constructii de profil din Europa: “Expozitia de la Koln prezinta viitorul industriei”

Peste 47.000 de tinichigii, dulgheri, instalatori și arhitecți au participat la ROOF + TIMBER International. Spectrul de produse afișate de 575 de expozanti a fost evaluat “foarte bun si excelent”, de 96,2% din vizitatori. Targul a emanat o atmosfera economica promițatoare și o perspectiva economica pozitiva: cand au fost rugati sa evalueze dezvoltarea industriei, 69,7% dintre profesioniștii intervievați sunt convinși ca domeniul construcțiilor va beneficia in viitorul apropiat de o “tendința de creștere puternica” si doar 27% considera ca afacerea va ramane constanta.

Romania a fost reprezentata in Germania de doua companii din domeniul acoperisurilor, una dintre ele fiind SC ROOFART SRL, producator sisteme complete de acoperis, din 2001!

“Decizia de a fi prezenti la cel mai mare targ din Europa dedicat acoperisurilor are la baza viziunea companiei de a evolua, de a fi mai buni in tot ceea ce facem, de a oferi acces la produsele ROOFART unui numar cat mai mare de clienti si nu in ultimul rand de a gasi modalitati de dezvoltare la nivel international”, declara Dl. Vitalie Jerebtov, Head of Export Department in cadrul ROOFART Rainwater System Group.

In cele patru zile de expozitie, sute de vizitatori au ajuns la standul ROOFART, au avut ocazia sa cunoasca sistemul de preluare a apelor pluviale din gama Scandic: jgheaburi, burlane si alte accesorii din metal, cupru si zinc. Fiind disponibil in doua variante de marimi, 125/87 si 150/100, si o paleta foarte variata de culori (patru culori noi fiind introduse anul acesta), sistemul de jgheaburi si burlane ROOFART Scandic contureaza aspectul exterior al cladirilor si le asigura, in acelasi timp, o protectie reala atat lor cat si subsolurilor, eliminand infiltratiile ce pot pune in pericol insasi structurile de rezistenta.

  • Example
  • Example
  • Example
  • Example
“Am fost placut surprinsi de interesul vizitatorilor fata de produsele ROOFART. Montatorii au apreciat simplitatea si usurinta asamblarii fara a folosi instrumente sofisticate, fara sudura, de exemplu in cazul bratarii jgheab si a capacului universal cu garnitura de etansare. Au fost apreciate carligele jgheab confectionate din fasie dura de 4 mm grosime cu profil de rigidizare si carligul de pazie universal cu piesa de prindere caprior gradata, bratara burlan datorita sistemului de inchidere cu dublu clic si a modalitatii de prindere, pe picioruse, direct pe fatada sau cu ajutorul surubului distantator in cazul fatadelor cu termoizolare”, spune Inginerul Sef al companiei ROOFART, Dl. Valeriu Cevdar.

O alta atractie a fost sistemul de scurgere din cupru datorita durabilitatii materialului, culoarea acestuia se schimba in timp capatand un aspect nobil, fiind recomandat in special renovarii cladirilor istorice.

“Putem vorbi de o dubla experienta, aceea ca am fost acolo in calitate de expozanti, am interactionat cu clienti din alte piete, creionand impreuna idei si oportunitati de afaceri ulterioare dar si de experienta noastra ca vizitatori in cadrul unei expozitii ce a prezentat cele mai inovative tehnologii in domeniul in care activam. Utilaje performante, materii prime de calitate superioara, standarde si reglementari in domeniul izolarii cladirilor, toate sunt elemente importante din procesul de productie in care suntem angrenati si care influenteaza in mod direct performanta produsului finit”, continua V. Cevdar.

“Ecourile participarii noastre la targul ROOF+TIMBER International, nu se lasa asteptate. Deja am fixat intalniri cu posibili parteneri, suntem contactati de vizitatori care ne-au vazut produsele si doresc sa afle mai multe detalii. Nu ne oprim aici, luna viitoare, in perioada 19-22 martie, vom fi prezenti la o noua expozitie de constructii la Sofia, in Bulgaria, la fel si in Chisinau unde continuam traditia de a participa an de an la Expozitiile Internationale de Constructii prezentand cele mai recente produse si inovatii ale sistemelor de acoperis”, spune Dl. Jerebtov.

Rezultate
“In ceea ce privește calitatea vizitatorilor, targul a primit “nota 10” de la expozanți. Toți factorii de decizie au fost acolo, au aratat un mare interes pentru produsele noi și au pregatit viitoarele decizii de cumparare”, explica Dieter Dohr, CEO si presedinte al GHM Gesellschaft für Handwerksmessen mbH. In conformitate cu evaluarea studiului de satisfactie a vizitatorilor, expozanții trebuie sa se aștepte la afaceri profitabile post-targ: pentru 78% din montatori, dulgheri si instalatori, Expozitia ROOF + TIMBER International joaca un rol important pentru achiziționarea de produse și tehnologii la scurt timp dupa targ.

Din punctul de vedere al domnului Ullrich Huth, președintele Holzbau Deutschland, un lucru este foarte clar: “Expozitia ROOF+TIMBER International 2014 a confirmat rolul de lider european de targ de constructii din lemn și materiale de acoperis. Acesta a demonstrat valoarea, un nivel ridicat de calitate și o gama larga de produse”.

Informatiile despre aceasta actiune si gama de produse adaptate pentru tinichigii, dulgheri si instalatori, se raspandesc rapid in Europa: de la an la an, targul beneficiaza de ecouri internaționale din ce in ce mai puternice. Targul nu este popular doar printre expozantii straini (in acest an 99 de companii din 27 de țari au fost reprezentate), dar, de asemenea, atrage si vizitatori profesioniști. 12% dintre vizitatori au fost din alte țari decat Germania.