costul unui acoperis

Prețul acoperișului. Tot ce trebuie să iei în calcul pentru a afla costul total

Rolul acoperișului este deosebit de important. Din punct de vedere al funcționalității, acesta asigură confortul termic al întregii locuințe, iar din punct de vedere estetic garantează un aspect plăcut, ce reflectă personalitatea proprietarului.

Astfel, este necesar ca acoperișul casei să fie ales cu grijă și să se acorde atenție deosebită tuturor factorilor care contribuie la obținerea unui rezultat satisfăcător.

Însă, în general, după ce s-a stabilit ce tip de învelitoare se dorește, urmează întrebarea: Cât costă acoperirea casei?

Factorii care influențează prețul acoperișului

Nu se poate răspunde exact la întrebarea privind prețul acoperișului unei case. Pentru stabilirea unui cost aproximativ este necesar să se țină cont de faptul că acesta este influențat de numeroși factori. Dintre ei, cei mai importanți sunt:

 • Suprafața ce necesită a fi acoperită;
 • Forma acoperișului;
 • Tipul de material utilizat pentru învelirea casei (țigla metalică, țigla ceramică sau de beton, șindrila bituminoasă, tabla fălțuită etc.)
 • Proveniența materiei prime (certificări, agremente, standarde internaționale de calitate)
 • Producătorul și/sau vânzătorul tipului de învelitoare;
 • Accesoriile tipului de învelitoare;
 • Montajul tipului de învelitoare ales;
 • Alți factori care pot îngreuna montajul acoperișului (înălțimea mare a casei/ blocului, acces restricționat, forma arhitecturală specială, pante abrupte)

Pe piață se cunosc mai multe tipuri de învelitoare, țigla metalică se bucură însă de cel mai bun raport calitate-preț.

Acest material este ușor și potrivit atât pentru învelirea unei case noi, cât și pentru învelirea uneia cu o structură marcată de trecerea timpului. De asemenea, se găsește în numeroase modele și culori, ceea ce o face ideală pentru orice stil arhitectural, iar montajul se realizează rapid.

Accesoriile pentru un acoperiș metalic sunt și ele importante în ceea ce privește calitatea lucrării finale. Sistemul pluvial, accesoriile metalice, bordurile și coamele trebuie alese cu mare atenție în funcție de complexitatea proiectului, ele influențând considerabil prețul final.

Țigla metalică este unul dintre cele mai moderne tipuri de învelitoare pentru acoperiș și tot mai multe persoane se bucură de avantajele pe care aceasta le oferă: durabilitate și o garanție de zeci de ani, grija față de mediul înconjurător datorată vopselei cu proprietăți bio, ușurinței în transport, manipulare și depozitare etc. Învelirea acoperișului cu acest tip de material se realizează ușor, iar prețul este accesibil.

Important de știut!

Pentru ca proprietarul să se bucure de rezultate pe măsura așteptărilor, trebuie să țină cont de faptul că:

 • Atât țigla metalică, cât și accesoriile necesare, trebuie să fie achiziționate de la același producător. Dacă este posibil, montajul ar trebui realizat și el de montatori recomandați de firma producătoare pentru a se evita situațiile neplăcute, cum ar fi: montarea incorectă a panourilor de țiglă, alegerea unor accesorii care nu se armonizează cu țigla metalică și nu creează etanșeitate din punct de vedere a hidroizolațieu, pierderi de material din cauza achiziției unor cantități mai mari decât este necesar în urma măsurătorilor eronate etc.
 • Dacă acoperișul are pantă mare și este prevăzut cu lucarne, este necesar să se ia în calcul că aceasta contribuie la creșterea prețului final cu un procent de aproximativ 10% pe lucarnă.
 • Garanția oferită de producător este deosebit de importantă. Înainte de a se achiziționa țigla metalică, ar trebui să se acorde atenție garanției oferite de producător, iar aceasta să aibă la bază o garanție asumată de producătorul de materie primă, pe piață existând multe firme care oferă fie o garanție mică sau incertă, fie, din contră, – garanții mari care nu sunt asumate de către producătorul de materie primă.

VREI SĂ AFLI RAPID PREȚUL ACOPERIȘULUI TĂU? COMPLETEAZĂ CEREREA DE OFERTĂ!