avantaje acoperis tabla faltuita

5 motive pentru care să alegi un acoperiș din tablă fălțuită

Alegerea tipului de învelitoare pentru acoperiș este deosebit de importantă în ceea ce privește rezultatul final. Astfel, materialul ales trebuie să se potrivească perfect arhitecturii clădirii, să aibă un design modern, să asigure protecția împotriva intemperiilor și să fie durabil.

Numărul de tipuri de învelitori existente pe piață este destul de mare, fiecare dintre ele având propriile avantaje și dezavantaje. Când vine vorba, însă, de cel mai bun material pentru învelirea caselor, specialiștii recomandă din ce în ce mai des tabla fălțuită – atât pentru caracteristicile sale excelente, cât și pentru prețul accesibil.

Tabla fălțuită – un material ideal pentru învelirea acoperișului

Tabla fălțuită, întâlnită și sub numele de tablă pentru acoperiș sau tablă plană moale, este un material maleabil, recomandat pentru învelirea locuințelor moderne.

Aceasta este ideală pentru a fi utilizată în cazul acoperișurilor cu o pantă minimă de 4 grade.

De asemenea, tot mai multe persoane optează pentru acest material și atunci când este vorba de placarea pereților sau de crearea unor elemente decorative, fiind foarte ușor de prelucrat, rezistent și plăcut din punct de vedere estetic.

Iată 5 motive pentru care să alegi acoperișul din tablă fălțuită

Un acoperiș de calitate trebuie să protejeze construcția de factorii externi negativi, să asigure confortul termic al celor care o locuiesc și să contureze, cu ajutorul designului, întreaga arhitectură. Acoperișurile din tablă fălțuită respectă toate aceste cerințe, fără a fi nevoie de o investiție enormă, așa cum se întâmplă în cazul celor din țiglă ceramică de exemplu.

Iată 5 motive care justifică faptul că tot mai multe persoane aleg tabla fălțuită ca învelitoare pentru acoperiș:

  1. Tabla fălțuită poate fi montată pe pante extrem de mici, chiar și pe fațade

Dat fiind faptul că este ușoară, tabla fălțuită poate fi manevrată cu ușurință de către meseriași iar montajul se va realiza ușor dacă se respectă instrucțiunile producătorului. Montarea tablei în falţ dublu asigură impermiabilitatea acoperișului. Nu există șuruburi sau garnituri din plastic/cauciuc care devin vulnerabile cu odată cu trecerea timpului. Respectând tehnologia corectă de montare, tabla fălţuită poate fi montată pe pante începând cu 4o sau chiar și pe faţade. Sistemul de îmbinare este prin fălțuirea panourilor de tablă și prinderea cu ajutorul unnor cleme de astereala acoperișului, fără perforarea suprafeței de tablă.

  1. Tabla fălțuită oferă personalitate unei case

Acoperișurile din tablă fălțuită au un aspect plăcut, ce reliefează perfect arhitectura unei locuințe. Sunt potrivite atât pentru clădirile de patrimoniu, cât și pentru casele moderne. De asemenea, datorită maleabilității, tabla fălțuită se poate adapta multor tipuri de suprafețe, oferind astfel arhitectului posibilități nelimitate de a crea soluții deosebite și inovatoare.

  1. Tabla fălțuită este durabilă

Acest material trece cu bine testul timpului, rezistând cu succes atât la vânt puternic, cât și la alte condiții meteorologice nefavorabile. În plus, datorită compoziției  materiei prime și a straturilor protectoare, acoperișul din tablă fălțuită este apt să suporte șocul termic.

  1. Tabla fălțuită este ușor de întreținut

Acoperișurile din tablă fălțuită se întrețin foarte ușor, rezistând cel puțin 20 de ani fără a-și pierde caracteristicile. Și culorile rămân neschimbate în timp, astfel că o perioadă suficient de mare nu va fi nevoie de costuri suplimentare privind întreținerea sau înlocuirea.

  1. Tabla fălțuită este prietenoasă cu mediul înconjurător

Profesioniștii sunt de părere că cea mai bună tablă fălțuită existentă la ora actuală pe piața din România este cea SSAB, mai exact tabla fălțuită cu acoperire GreenCoat PLX. GreenCoat presupune o tehnologie patentată pe bază de ingrediente BIO, respectiv, o parte considerabilă a materialului tradițional pe bază de produse fosile – folosit pentru vopsirea plăcilor – este substituit cu o componentă ecologică, uleiul de rapiță.

Tabla fălțuită SSAB – pentru lucrări de tinichigerie de orice dificultate

Aceasta cuprinde mai multe straturi de protecție și anume:

  • un miez din oțel nordic de calitate superioară;
  • un strat anticoroziv de zinc de 350 gr/mp, care este prevăzut deasupra miezului de oțel;
  • un strat de grund;
  • un strat de vopsea flexibilă și rezistentă, creată din ingrediente bio, numită GreenCoat.

GreenCoat PLX prezintă o dilatare termică redusă la aproximativ jumătate în comparație cu alte materiale, fiind potrivită atunci când există alternanțe de temperatură. În plus, este rezistentă la zgârieturi și reflectă razele soarelui, reducând astfel volumul de energie necesar pentru răcirea interiorului casei.

Tabla SSAB, dat fiind faptul că este realizată din oțel nordic extrem de maleabil, poate fi îndoită, profilată sau fălțuită cu mâna și cu mașini-unelte, la temperaturi de până la minus 10 grade Celsius. Astfel, acest material este ideal pentru a fi utilizat pentru acoperișuri cu forme cât mai complexe.

Află aici toate detaliile privind tabla falțuită, gama de culori, dimensiunile și video-ul de montaj. 

https://www.youtube.com/watch?v=KjXh76Y_xeM&feature=emb_logo