acoperis tabla faltuita

Cum se poate întreține acoperișul din tablă fălțuită

Caracterul versatil pe care îl are tabla fălțuită permite ca aceasta să fie utilizată în aproape orice construcție arhitecturală, indiferent că vorbim despre clădiri de patrimoniu sau construcții moderne. De asemenea, un acoperiș din tablă fălțuită se dovedește a fi alegerea potrivită atât pentru lucrări de restaurare, cât și pentru ridicarea unor noi construcții.

Grație caracteristicilor sale, tabla fălțuită conferă acoperișului un aspect estetic în stil minimalist și durabil în timp. Mai mult decât atât, dacă este montat corect va face față cu brio fenomenelor meteorologice extreme. La ora actuală, acest material se numără printre cele mai sigure sisteme de învelitori, iar acesta este motivul pentru care această tablă de acoperiș se numără printre opțiunile avantgardiste ale sistemelor de învelitoare.

Respectând tehnologia corectă de montare, tabla fălţuită poate fi montată pe pante de la 4o. De asemenea, tabla fălțuită se poate instala și pe verticală și poate avea un aspect estetic și în deplină armonie cu celelalte elemente arhitectonice ale clădirii.

Impermeabilitatea acoperișului este un alt avantaj pe care îl asigură tehnologia de montare a tablei fălțuite. În cazul unui astfel de montaj nu există șuruburi, garnituri din plastic care să devină vulnerabile cu trecerea timpului.

Dacă îți dorești să optezi pentru un acoperiș din tablă fălțuită, în articolul de față vei găsi câteva sfaturi referitoare la procesul de întreținere pe care le poți respecta pentru a te putea bucura pentru mai mult timp de beneficiile acestui tip de învelitoare.

Iată ce măsuri să respecți atunci când vrei să întreții tabla de acoperiș:

  1. Curățarea traseelor de scurgere, colectare și evacuare a apelor pluviale

Se recomandă să cureți cu atenție sistemele pluviale. Potrivit specialiștilor, este bine să le cureți la sfârșitul toamnei și la începutul primăverii, pentru a elimina mizeria ce poate cauza înfundarea și implicit formarea gheții și apariția coroziunii. De asemenea, este important să acorzi o grijă maximă și instalațiilor de producere de energie neconvențională, precum și instalațiilor devigrare, în situația în care există.

  1. Alegerea unui montaj profesional pentru tabla fălțuită

Dacă sistemul de învelitoare nu a fost instalat corect, pot apărea anumite efecte accidentale, imprevizibile ce vor duce la deteriorarea acoperișului sau a structurii acestuia. Din acest motiv, atunci când instalăm tabla fălțuită se recomandă să apelăm la o echipă de specialiști cu experiență.

Altfel, ne vom confrunta cu neplăceri și în mod automat vom avea parte de costuri suplimentare.

  1. Întreținerea tablei fălțuite

Pentru a menține curat acoperișul din tablă fălțuită, adesea poate fi suficientă apa de ploaie. Totuși, o dată pe an se recomandă să se îndepărteze murdăria acumulată cum ar fi, de pildă, frunzele de pe acoperiș, din colțuri, de pe coamă și din sistemul de drenaj, cu o perie moale și cu apă sub presiune.

 

Te interesează și alte detalii privind tabla fălțuită, gama de culori, dimensiunile și video-ul de montaj? Click aici!