evitarea prabusirii acoperisului

Sfaturi pentru a evita prăbușirea acoperișului

Acoperișul este partea superioară a casei care ne protejează în permanență de factorii externi de mediu, indiferent de anotimp și indiferent de puterea acestora. Pentru ca reparațiile sau renovările să se realizeze cât mai rar posibil, sau, mai bine spus, pentru ca acoperișul să aibă o durată mare de viață, alegerea materialelor de construcții și a firmei de montaj trebuie făcute cu foarte mare grijă.

Problemele ce pot apărea la nivelul acoperișului sunt multiple, de la simplele decolorări ale învelitorii, la deteriorarea sau desprinderea anumitor piese sau la infiltrațiile de apă ce afectează structura construcției și cauzează mucegai. Desigur, în cazuri extreme, în care materialele au fost de la bun început de calitate îndoielnică sau proprietarii nu au apelat când trebuia la servicii de reparații pentru acoperișuri, există chiar riscul prăbușirii acoperișului, punând în pericol nu doar întreaga construcție, ci chiar siguranța proprietarilor.

Prăbușirea sau surparea acoperișului – o situație rară, însă extrem de periculoasă

Pentru a preîntâmpina o asemenea situație și pentru a nu fi nevoiți să apelați la servicii de modificare a acoperișului de casă, vă recomandăm să alegeți încă de la bun început materiale de calitate, chiar dacă acestea se vor regăsi la prețuri mai ridicate.

Cu toate că alegerea unor materiale de construcții de calitate este primordială, nu este singura soluție de evitare a deteriorării acoperișului. Iată care sunt cele mai importante 3 aspecte pe care trebuie să le aveți în vedere pentru un acoperiș trainic.

3 sfaturi pentru a evita dărâmarea acoperișului

La fel cum avem grijă de sănătatea noastră, pentru a preveni instalarea bolilor care ne-ar putea „dărâma”, la fel trebuie să avem grijă și de acoperișul casei, pentru că acesta ne oferă siguranță, confort și intimitate.

  • Alegeți firma de construcții cu experiența necesară

Degeaba alegeți materiale calitative dacă echipa de muncitori care le asamblează nu este una calificată și nu dispune de experiența necesară în servicii de reparație/montaj pentru acoperiș. Cereți întotdeauna ajutorul specialiștilor în astfel de domenii, pentru a vă asigura că suma investită în manoperă va merita pe deplin și familia dumneavoastră va fi în permanență în siguranță.

Ca și companie producătoare, vă punem la dispoziție sau vă recomandăm servicii de consultanță, montaj, renovare, înlocuire sau reparații pentru acoperiș și soluții tehnice de durată, la cerere, realizate de firmele partenere cu vastă experiență. În cei peste 18 ani de când suntem pe piața construcțiilor din România, ne-am specializat atât în producerea materialelor de construcții pentru acoperișuri durabile, cât și în oferirea de servicii de montaj pentru acoperișuri din tablă și țiglă metalică, precum și în oferirea de servicii de reparații și renovări acoperișuri de case vechi.

  • Alegeți materiale rezistente atât pentru șarpantă, cât și pentru sistemul de învelitoare

Pentru că șarpanta reprezintă scheletul acoperișului, în mod cert materialele din care aceasta este realizată trebuie să fie rezistente pentru o perioadă cât mai mare de timp. În ceea ce privește sistemul de învelitoare, recomandăm cu toată încrederea țigla metalică Umbrella®, realizată din oțel premium de calitate nordică. Durabilitatea acesteia pentru care contribuie semnificativ stratul de zinc de 275g/mp, protejează oțelul împotriva coroziunii, iar stratul de vopsea bio GreenCoat®, pe bază de ulei de rapiță, contribuie la protejarea mediului înconjurător prin reducerea cantității de noxe emise în aer.

De asemenea, dimensiunea redusă a panourilor de țiglă și greutatea mică le vor permite muncitorilor să monteze mult mai facil și mai rapid întregul acoperiș. Mai mult decât atât, aspectul elegant al acesteia contribuie la obținerea unui acoperiș modern, estetic și funcțional.

  • Nu uitați de montarea unui sistem pluvial rezistent și elegant

Au existat cazuri în care acoperișul casei, afectat de-a lungul anilor, s-a prăbușit din cauza acumulării excesive de zăpadă care nu a putut fi eliminată corect sau în totalitate. Cauzele sunt multiple, fie structura de lemn era șubredă, fie acoperișul nu a fost proiectat luând în calcul condițiile meteo specifice zonei, fie au lipsit accesorii precum opritoarele sau sfârtecătoare de zăpadă, elemente nelipsite pentru a evita suprasolicitarea învelitorii sau a sistemului pluvial.

În ce privește sistemul de jgheaburi și burlane, recomandarea noastră este să alegeți aceeași calitate a oțelului nordic, utilizat și în proiectarea sistemului pluvial Scandic®. Acesta îmbină în cel mai eficient mod posibil funcționalitatea, aspectul estetic și durabilitatea, întru-un complex de elemente și piese auxiliare rezistente și adaptate dimensiunilor oricărui tip de acoperiș. În concluzie, dacă acum ați decis să construiți acoperișul locuinței, alegeți materiale rezistente și plăcute din punct de vedere estetic. În cazul în care locuința este deja învelită, nu uitați să verificați periodic starea acoperișului și, în cazul în care descoperiți nereguli, apelați la servici profesionale de reparații.

Pentru mai multe sfaturi privind serviciile de reparații acoperișuri sau sistemele complexe de învelitori RoofArt, nu ezitați să ne contactați! Cel mai simplu, o puteți face prin intermediul formularului de contact.