prelungirea duratei de viata a acoperisului din tigla metalica

Metode să prelungești durata de viață a unui acoperiș din țiglă metalică

Un acoperis realizat din tigla metalica are o eleganta aparte si o rezistenta deosebita in fata conditiilor meteorologice diverse. Montat corespunzator, de o echipa cu experienta, acesta va proteja intreaga locuinta de eventualele deteriorari care ar putea aparea de-a lungul timpului, asigurand in acelasi timp un confort optim proprietarilor.

Cu toate ca durata de viata a unui acoperis din tigla metalica poate depasi chiar si 60 de ani, acest lucru nu inseamna ca de indata ce a fost montat nu ii vom mai acorda nici o atentie, ci din contra. Pentru ca proprietatile acestuia sa se mentina, trebuie sa il ingrijim la fel ca pe orice alt lucru la care tinem si pe care ni-l dorim cat mai mult timp in viata noastra.

Verificarile si intretinerea periodica a acoperisului nu sunt dificile, insa exista cateva aspecte care ar putea necesita cunostintele specialistilor in domeniu. Aceste verificari si grija pentru acoperisul din tigla metalica pot prelungi considerabil viata acestuia, existand chiar sansa de a nu necesita renovari sau inlocuiri vreodata.

Care sunt metodele prin care poti prelungi durata de viata a acoperisului din tigla metalica?

In primul si in primul rand, trebuie sa fim constienti de faptul ca un acoperis realizat din tigla metalica reprezinta una dintre cele mai eficiente, rezistente si estetice solutii de invelitoare si, in plus, este si cea mai avantajoasa optiune din punct de vedere financiar.

Desigur, nu putem vorbi despre preturi foarte scazute, fiind vorba despre un acoperis pana la urma, dar nici nu trebuie sa cheltuim foarte mult pe intretinerea acestuia. Acest proces se realizeaza in doua etape: cea superficiala, daca putem spune asa, care consta intr-o verificare simplista pe care o putem realiza noi, si cea profesionala, realizata de o echipa de specialisti, care consta in verificarea minutioasa si atenta a fiecarei componente a acoperisului in parte.

Pasul 1: Verificarea de baza

De indata ce este montata, tigla metalica pentru acoperis trebuie verificata periodic. Despre asta este vorba in acest prim pas – despre verificarea detaliata a aspectului acoperisului, privit de la nivelul solului, dar si de la nivelul podului sau al mansardei. Orice scurgere sau infiltratie de apa trebuie sesizata, caci aceasta ar putea insemna o prindere defectuoasa a panourilor de tabla sau slabirea elementelor de imbinare si fixare.

De asemenea, va fi necesar sa verificam atent si stabilitatea si prinderea corecta a pieselor componente ale sistemului pluvial. Referitor la acesta, trebuie sa fim constienti de importanta lui in intretinerea acoperisului si, deci, in extinderea duratei lui de viata. Cu rol deosebit de important in mentinerea uscata a invelitoarei, prin eliminarea apei acumulate in urma precipitatiilor, sistemul pluvial este parte integrata a sistemului complex de acoperis si, ca urmare, a procesului de intretinere.

Pasul 2: Verificarea de specialitate

In urma inspectiei minime pe care am realizat-o in pasul anterior, pasul doi se va realiza in doua situatii: fie am observat una sau mai multe dintre defectiunile mentionate anterior si atunci avem nevoie de experti pentru a le repara, fie nu am descoperit nici o defectiune in primul pas, insa vrem sa beneficiem de verificarea detaliata, pe care o poate face echipa de specialisti, pentru a ne asigura ca totul este in regula.

Acestia au o vasta experienta in aplicarea unor metode de ingrijire si reparare pentru un acoperis durabil si rezistent, care isi va mentine aspectul si proprietatile pe o perioada indelungata. Aportul lor in verificarea si ingrijirea acoperisului, mai ales a celui realizat din tigla metalica, este foarte important.

Avand un aspect extrem de elegant si o rezistenta crescuta, este normal sa ne preocupam sa mentinem aceste caracteristici pentru cat mai mult timp, mai ales daca ne gandim la toate schimbarile si socurile climatice la care poate fi supus pe parcursul vietii sale. Ca orice alta investitie, acoperisul din tigla metalica trebuie intretinut intr-o stare cat mai buna, prin metode adaptate si specifice.

Alege tigla metalica Umbrella® si bucura-te de un acoperis rezistent timp indelungat!

In urma experientei pe care o avem in producerea tiglei metalice Umbrella® din otel suedez cu o rezistenta recunoscuta, ne permitem sa va recomandam cu toata increderea, atat a noastra, cat si a celor care au fost multumiti de acest produs, calitatea materiei prime de origine scandinava.

Aspectul deosebit si usurinta cu care tigla metalica Umbrella® se monteaza fac ca procesul ulterior de ingrijire si de mentinere sa fie cat mai placut si usor de realizat, iar acesta este doar unul dintre motivele care ne determina sa o recomandam.

Descoperiti toate caracteristicile tiglei metalice pe care o producem aici! Daca doriti mai multe informatii, nu ezitati sa ne contactati la telefon sau prin intermediul formularului de contact si a ferestrei de chat.