acoperisul verde solutia ideala

Curiozități despre acoperișul ecologic și cum poate fi el soluția ideală

Popularitatea acoperișurilor verzi, numite și acoperișuri ecologice sau acoperișuri din iarbă, s-a construit pe baza ideii de protejare a mediului în care trăim, ca o necesitate globală determinată de efectul din ce în ce mai devastator al poluării asupra naturii. Dincolo de acest aspect, un acoperiș ecologic aduce numeroase beneficii și proprietarilor. Cu toate acestea, pe cât de frumos arată din exterior, pe atât de greu este de realizat și, desigur, de întreținut.

Acoperișul verde – cele mai frecvente întrebări despre acest tip de învelitoare

Acoperișul verde reprezintă o fascinație pentru foarte mulți dintre noi, motiv pentru care întrebările pe tema realizării, eficienței și beneficiilor aduse de acesta sunt din ce în ce mai numeroase și mai complicate. Ne-am gândit să răspundem astăzi la câteva dintre cele esențiale.

Fiind ales de proprietarii de case sofisticate, ultra-moderne, sau de către cei care dețin restaurante luxoase, acoperișul ecologic nu este, după cum îți poți da seama, tocmai cea mai accesibilă variantă de învelitoare, cel puțin din punct de vedere financiar. Cu toate acestea, prețul unei astfel de alternative de acoperiș nu reprezintă aspectul cu cel mai mare interes pentru oameni. Iată care sunt, în schimb, întrebările ce stau pe buzele tuturor:

Cum se montează/realizează acoperișul din iarbă?

În realizarea unui acoperiș verde, un rol foarte important îl are hidroizolația. Montarea propriu-zisă a acestuia nu este dificilă decât din punct de vedere al așezării și îmbinării perfecte a materialelor. Ceea ce reprezintă cu adevărat o provocare este alegerea acestora și așezarea lor în ordine logică și funcțională.

Pentru a preveni apariția infiltrațiilor, iată care este ordinea în care elementele componente ale unui acoperiș verde trebuie montate:

 • membrană elastică hidroizolatoare;
 • membrană interioară și membrană exterioară;
 • strat modular din PVC;
 • folie filtru;
 • substrat vegetal/pământ;
 • ierburi sau amestec de ierburi.

Montarea acestui tip de acoperiș se poate realiza fără o echipă de specialiști?

Indiferent dacă ești pasionat de grădinărit sau de meșteșugărit și te pricepi la treburile casnice, este indicat să lași realizarea acoperișului verde pe mâinile experților.

Nu doar că aceștia dispun de informațiile tehnice referitoare la materialele necesare și la modul de montare al acestora, dar au și o experiență mult mai mare în acest domeniu. Ce înseamnă asta? În primul rând, o eficientizare a lucrării, atât din punct de vedere al timpului de execuție, cât și din punct de vedere financiar. Apoi, riscul de a risipi materialele va fi astfel minim, iar rezultatele vor fi impecabile.

De ce aș alege un acoperiș din iarbă în locul unuia clasic?

Deși un acoperiș de acest tip pare riscant pentru confortul interior și pentru structura de rezistență a întregii locuințe, adevărul este că tehnologia a evoluat atât de mult încât, din punct de vedere al siguranței, nu există nici un motiv real de îndoială sau de reticență.

Pentru că promovăm protejarea mediului înconjurător, nu putem să nu menționăm principalele motive pro acoperișuri verzi:

 • sunt metode eficiente prin care proprietarii pot lupta împotriva gradului înalt de poluare existent în orașe;
 • permit proprietarilor să se bucure în permanență de o mică și privată oază verde și de un aer proaspăt;
 • contribuie la retenția apelor pluviale, ceea ce reprezintă un beneficiu pentru sistemele de canalizare, un acoperiș verde putând reduce împovărarea sistemelor de canalizare cu până la aproximativ 70%;
 • contribuie la eficientizarea economică din punct de vedere al reducerii consumului de energie pentru încălzirea și pentru răcirea locuinței;
 • grație modului în care se montează, acestea asigură o izolare fonică excelentă;
 • aspectul estetic este cu adevărat deosebit, creând impresia unei locuințe de lux, futuriste.

Nu îmi permit un acoperiș din iarbă. Ce alternativă am?

Așa cum spuneam, costurile acoperișurilor verzi nu sunt accesibile tuturor. Însă, dacă îți dorești să contribui la protejarea mediului înconjurător, prin reducerea cantităților de noxe emise în aer, avem soluția ideală: acoperișurile din țiglă metalică Umbrella®, acoperite cu vopsea bio GreenCoat. Prețul? Se calculează în funcție de complexitatea lucrării, însă te asigurăm că este cu mult sub cel al unui acoperiș verde.

De ce sistemul de învelitoare cu țiglă metalică Umbrella®? Îți oferim doar două mari motive:

 • oțelul suedez folosit la fabricarea țiglei metalice Umbrella® asigură o rezistență de peste 60 de ani a învelitoarei, în fața oricăror condiții climatice;
 • acoperirea țiglei metalice cu un strat de vopsea bio GreenCoat, în componența căruia se regăsește o mare cantitate de material biodegradabil (uleiul de rapiță), contribuie la reducerea semnificativă a cantității de noxe emise în aer.

Deci, acoperișul din țiglă metalică Umbrella® este rezistent și contribuie la protejarea mediului înconjurător. Restul argumentelor le poți găsi aici. Susținem ocrotirea Planetei prin orice modalitate posibilă și ne dorim ca tu să faci același lucru. Nu uita: suntem responsabili de acțiunile noastre!