coama acoperis

Ce reprezintă coama acoperișului?

Fiind elementul final al construcției, cu rol deosebit de important în ceea ce privește protecția oferită împotriva factorilor climatici, acoperișul trebuie să primească o atenție aparte. Și nu doar alegerea acestuia este importantă, a materialelor și a sistemului pluvial care îl însoțește, ci și procesul de montare.

Astfel ca acoperișul să își poată îndeplini rolul pentru care a fost creat, este foarte important să avem un proiect foarte bine pus la punct al șarpantei de lemn, dar și un extras de materiale, în acest fel vom putea achiziționa toate elemente componente necesare din același loc. Pantele, popii, căpriorii și coama acoperișului sunt părțile esențiale ale scheletului acoperișului, care contribuie la susținerea, fixarea și protejarea învelitorii. Astăzi vom discuta însă despre cel din urmă element și anume: coama acoperișului.

Coama – ce este și de ce este unul dintre cele mai importante elemente ale unui acoperiș?

Coama unui acoperiș reprezintă punctul în care două planuri opuse ale învelitorii se unesc. Poate fi și cel mai înalt punct al unui acoperiș, reprezentat de o linie orizontală unde se intersectează două zone opuse ale învelitorii, dar poate fi și o pantă de intersecție oblică.

Element de închidere al învelitorii, coama acoperișului poate fi de mai multe feluri. În cazul acoperișului din țiglă metalică, aceasta se întâlnește în două variante: circulară și dreaptă. Coama circulară reprezintă partea cea mai de sus a acoperișului, punctul în care se unesc două ape, iar pentru montarea ei sunt necesare elemente de etanșare cum ar fi:

  • banda de ventilare: asigură o fixare rezistentă, permițând o ventilare eficientă a învelitorii. De asemenea, nu permite precipitațiilor sau insectelor/păsărilor să pătrundă sub învelitoare;
  • opțional, capace de închidere: au, de asemenea, rolul de a proteja împotriva pătrunderii păsărilor sub învelitoare și contribuie la asigurarea ventilației corecte a acoperișului.

Coama dreaptă, pe de altă parte, este alternativa celei circulare. Se diferențiază de aceasta din urmă atât prin design, cât și prin structură, iar pentru montaj sunt necesare aproximativ aceleași elemente de etanșare.

Semicoamă? Dacă vă întrebați care este utilitatea acesteia, vă spunem noi: este elementul care se montează, de obicei, în locul coamei semicirculare, atunci când există necesitatea închiderii unei singure ape și, datorită structurii acoperișului, coama semicirculară nu poate fi montată.

Montajul profesional – esențial și în ceea ce privește coama acoperișului

Coama nu este un element singular, un acoperiș poate conține mai multe coame și fiecare cu lungimi diferite. Numărul acestora va fi determinat de forma și structura acoperișului, iar montajul se va realiza etapizat, de către o echipă de profesioniști.

Importanța montajului, atât al coamei, cât și al restului de elemente ce alcătuiesc acoperișul, este cunoscută. O coamă montată corect nu doar că va proteja învelitoarea de posibilitățile de infiltrare a apei și va ține la distanță problemele cauzate de acestea, ci va asigura o ventilație corectă, iar păsările și insectele nu vor putea pătrunde sub acoperiș.

Desigur, pentru rezultate impecabile atât estetic, cât și funcțional, contează ca toate elementele și accesoriile din care este construit acoperișul să fie de calitate superioară.

Soluțiile RoofArt pentru a nu întâmpina probleme cu acoperișul casei

Experiența pe care am acumulat-o în cei peste 18 ani de existență ne oferă libertatea de a vă sfătui în alegerea celor mai bune soluții pentru acoperișul casei dumneavoastră, astfel încât să preîntâmpinați problemele de orice natură.

Fiind unic producător de țiglă metalică realizată din oțel suedez, de calitate superioară, vă recomandăm cu toată încrederea să alegeți sistemul de acoperiș bazat pe țigla metalică Umbrella® (clasică sau cu prinderi ascunse), pentru a vă bucura de o durată de exploatare considerabilă, capabilă să depășească termenul standard de 60 de ani. Bineînțeles, acest lucru se va datora calității și rezistenței oțelului suedez regăsit în țigla metalică Umbrella®, cât și modului în care alegeți să îngrijiți constant învelitoarea acoperișului.

Despre metodele de îngrijire a acoperișului, dar și despre soluțiile de acoperiș RoofArt puteți descoperi mai multe chiar aici, iar dacă considerați că aveți nevoie de și mai multe informații adiționale, nu ezitați să ne contactați. În final, venim cu o ultimă completare: coama acoperișului, pentru a-și îndeplini rolul pentru care a fost creată, dar și pentru a completa perfect și simetric aspectul acoperișului per ansamblu, este realizată, în cadrul RoofArt, tot din oțel nordic, vopsit în aceeași culoare cu țigla metalică. Astfel, te vei bucura pentru mult timp de un acoperiș rezistent și foarte elegant.