acoperis in doua ape

Clasicul acoperiș în două ape – Pe cât de simplu, pe atât de eficient?

Revenim cu un alt articol privind forma sau tipul de acoperiș, și vorbim de data asta despre un model clasic – cel în două ape. Deși, la prima vedere, s-ar părea că nu sunt multe lucruri de spus despre el, totuși, ca experți în domeniu, este de datoria noastră să vă aducem la cunoștință și alte informații, mai puțin cunoscute, despre acoperișul în două ape.

Acest tip de acoperiș este, cu siguranță, cel mai des întâlnit la casele din România, fiind preferat de proprietari datorită aspectului său simplu, nesofisticat, a costurilor mici pe care le implică și a montajului ușor.

Tocmai de aceea, în articolul de față, ne-am propus să ne concentrăm pe avantajele și dezavantajele acoperișului în 2 ape și, de asemenea, să vă oferim câteva sfaturi utile în ceea ce privește construirea acestuia.

Acoperișul în 2 ape – avantaje

  • COSTUL REDUS. Unul dintre cele mai importante avantaje ale acoperișului în două ape este costul. Construirea unei astfel de învelitori nu presupune un grad de dificultate ridicat, nici materiale multe. În ceea ce privește piesele de îmbinare și de etanșare, acestea sunt dintre cele mai simple. În plus față de țigla metalică și sistemul pluvial, un acoperiș în două ape mai are nevoie de următoarele elemente metalice: coamă semicirculară, borduri fronton, șorțuri de streașină și opritoare de zăpadă. Drept urmare, investiția în achiziționarea elementelor necesare pentru construcție și în montaj va fi mai redusă decât în cazul altor tipuri de acoperiș unde se iau în calcul și alte accesorii precum: dolii, racorduri laterale și la calcan, chiar și elemente suplimentare pentru sistemul pluvial, colțare, piese prea-plin, pâlnii colectoare etc.
  • MANSARDĂ GENEROASĂ. Din punct de vedere al funcționalității, acoperișurile în două ape pot adăposti sub cei doi versanți o mansardă perfect locuibilă.
  • ELIMINAREA EFICIENTĂ A APEI. Acoperișul în două ape nu va întâmpina probleme la scurgerea apei de pe învelitoare sau la alunecarea zăpezii.
  • UȘOR DE CONSTRUIT. Despre construirea unui astfel de acoperiș putem spune că este o operațiune facilă, care nu pune probleme echipei de muncitori, însă aceștia nu trebuie nici să neglijeze anumite puncte vulnerabile ale structurii superioare ale casei, care, în timp, ar putea dezvolta spații pentru infiltrarea precipitațiilor sau a impurităților de tot felul. La fel ca în cazul realizării oricărui alt tip de învelitoare, este important să se folosească materiale de cea mai bună calitate, care să reziste cât mai mult timp, la orice fel de condiții meteorologice

Acoperișul în 2 ape – dezavantaje

  • FAȚADE EXPUSE. Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale acoperișului în două ape este faptul că nu protejează întru totul fațada lateralele casei. Acestea fiind descoperite, vor fi expuse la ploaie și vânt, iar deteriorarea lor va surveni mai rapid decât în cazul celorlalte două fațade.
  • DESIGN SIMPLIST. Un alt dezavantaj poate fi considerată latura estetică. Cu siguranță, nu putem spune că acest model de acoperiș este cel mai modern sau cel mai atrăgător. Să nu uităm însă că simplitatea este uneori cheia eleganței. Astfel, chiar și un acoperiș în două ape poate să aibă un aspect plăcut, care să ofere un plus în imaginea de ansamblu a locuinței. Totul este să fie realizat din materiale de calitate superioară.

Ce alegem

Pentru că primim constant feedback pozitiv de la clienții care cumpără de la noi țigla metalică Umbrella®, vă recomandăm acest produs, care este o inovație pe piața din România datorită materialului ce intră în componența sa, și anume oțelul suedez. Acesta din urmă ne este furnizat de marele concern suedez SSAB și oferă garanția unei rezistențe extraordinare, având în vedere că, timp de peste 40 de ani, a fost testat în cele mai dure condiții meteorologice. Așadar, folosind țigla metalică Umbrella® la construirea acoperișului în două ape, vă garantăm că, din punctul de vedere al designului, veți beneficia de un sistem de învelitoare cu un aspect deosebit de elegant. Cât despre fiabilitatea și sustenabilitatea sa, sunt foarte multe de spus, însă nu vom vorbi despre ele acum. În schimb, vă invităm să vă luați informațiile necesare din secțiunea Produse, regăsită pe pagina principală a site-ului, dar și de la specialiștii care sunt gata să răspundă oricând apelurilor dumneavoastră.

Vezi mai jos Ghidul Video de Montaj al Tiglei Metalice pentru acoperisul in doua ape: