Acoperisuri Metalice

RoofArt: soluții pentru acoperișuri metalice

Fie că vorbim de construcția unei case sau de renovarea locuinței actuale, alegerea unui acoperiș metalic potrivit este o etapă care nu trebuie tratată cu superficialitate pentru că de calitatea învelitorii alese vor depinde atât confortul familiei tale, cât și starea generală a locuinței, pe termen lung.

Așa cum am văzut deja în alte articole de blog, un acoperiș metalic oferă o gamă largă de avantaje, însă, precum se întâmplă de obicei, și în acest caz se poate întâmpla ca alegerea să îți fie îngreunată de alternativele existente pe piață – cu alte cuvinte, totul se va rezuma, în final, la întrebarea: „care este oare cea mai bună alegere pentru casa mea?” E mai bine să alegi țiglă metalică, să îți îndrepți atenția mai degrabă către tablă cutată sau tablă fălțuită ori să optezi pentru un acoperiș din țiglă metalică cu acoperire de rocă vulcanică?

Înainte să iei o decizie trebuie să cunoști, cel puțin în linii mari, avantajele pe care le oferă fiecare tip de acoperiș metalic în parte.

Tipuri de acoperișuri metalice

Pentru a-și îndeplini rolul în mod corect, acoperișul trebuie să fie construit din materiale rezistente, durabile și, desigur, estetice/elegante.

Acoperișurile metalice cumulează toate aceste caracteristici și tocmai de aceea în ultimii ani s-a înregistrat o creștere semnificativă a interesului pentru acoperișurile din țiglă metalică, tablă cutată, tablă fălțuită și țiglă metalică cu rocă vulcanică.

Pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie pentru locuința ta, îți propunem să trecem împreună în revistă, în linii mari, principalele avantaje ale fiecărui tip de acoperiș.

Acoperiș din tablă fălțuită

Ca soluție premium, un acoperiș din tablă fălțuită este una dintre cele mai bune investiții pe care le poți face pentru locuința ta, indiferent că este vorba de o casă modernă sau de un spațiu cu parfum de vremuri demult apuse, precum clădirile istorice de patrimoniu.

Tabla fălțuită e un material maleabil, care poate fi adaptat foarte ușor la aproape toate formele arhitectonice, fără a suferi modificări pe măsură ce trece timpul.

În plus, acest material utilizează întreg potențialul estetic al oțelului vopsit, așa că permite realizarea unor acoperișuri cu adevărat interesante și spectaculoase, care pot scoate orice casă din anonimat.

Care sunt avantajele unui acoperiș din tablă fălțuită, punctual?

 • E ideală pentru acoperișuri cu orice înclinație, principalul avantaj fiind faptul că se poate monta atât pe acoperișuri cu pante mici, cât și pe acoperișri cu înclinații foarte mari (și chiar pe fațade verticale, de altfel).
 • Montajul unui astfel de acoperiș metalic se realizează fără perforarea suprafeței de tablă. În acest caz vorbim de o caracteristică unică și foarte interesantă – sistemul de îmbinare este realizat prin fălțuirea panourilor de tablă și prinderea cu ajutorul unor cleme de astereala acoperișului, prin urmare nu va fi niciodată nevoie să găurești panoul de tablă cu șuruburi.
 • Tabla fălțuită este maleabilă, durabilă și are garanții extinse. Mai precis, tabla fălțuită poate fi îndoită sau fălțuită fără dificultate, ceea ce o face ideală pentru acoperișuri cu forme complexe, procesul de profilare putând fi făcut chiar și la minus 15 grade Celsius.

În plus, tabla fălțuită are o grosime minimă de 0,60mm, un miez din oțel prevăzut cu un strat anticoroziv de zinc, urmat de un strat de grund și de unul de vopsea cu rol de protecție. Tocmai de aceea garanțiile oferite sunt extinse: vei beneficia de o durată de exploatare de 60 de ani, de o garanție de 40 de ani pentru coroziune și 30 de ani pentru menținerea culorii.

 • E vorba de un material eco-friendly și supus la teste complexe și de durată. Oțelul nordic din care este realizată tabla fălțuită a fost testat timp de peste 40 de ani în toate condițiile meteo (vânturi puternice, grindină, ninsori, furtuni etc.), iar rezultatele au fost mereu excelente. În plus, tabla fălțuită este un material eco-friendly – mai precis, o parte considerabilă a materialului tradițional este înlocuit cu o componentă bio, are are un impact minim asupra mediului.
 • Are caracteristici tehnice unice. Potrivit producătorului, tabla fălțuită prezintă o dilatare termică redusă în contextul alternanțelor de temperatură, ceea ce o transformă într-un material foarte rezistent. În plus, e foarte rezistentă și la zgârieturi.

Acoperiș din țiglă metalică

Un acoperiș din țiglă metalică are, la rândul său, o paletă variată de avantaje, printre care durabilitatea, ușurința cu care poate fi instalat, creșterea valorii proprietății pe termen lung și un farmerc aparte – pentru că îți va transforma locuința dintr-o casă oarecare într-o construcție care va atrage privirile admirative ale tuturor.

Cu o garanție extinsă de până la 40 de ani, acoperiri de vopsea pe bază bio, tratamente coroziune și pentru menținerea culorii, țigla metalică răspunde chiar și așteptărilor celor mai exigenți clienți.

Care sunt avantajele unui acoperiș din țiglă metalică, punctual?

 • Durabilitate și longevitate. Așa cum aminteam anterior, odată instalat în mod corespunzător, un acoperiș din țiglă metalică va rezista exact atâta timp cât casa rămâne în picioare pentru că țigla metalică nu putrezește, nu crapă, nu se deformează și e foarte rezistentă la intemperii. În plus, panourile nu se rup, nu se decojesc, nu permit infiltrarea apei (etanșeitatea e excelentă) și nici dezvoltarea mucegaiului.
 • Se instalează foarte ușor. Un acoperiș din țiglă metalică poate fi instalat rapid și ușor, cu atât mai mult cu cât elementele se achiziționează sub formă de panouri de diferite dimensiuni. În plus, țigla metalică este de aproximativ zece ori mai ușoară decât alte tipuri de materiale, ceea ce o transformă în soluția ideală pentru montajul la înălțimi mai mari și pentru casele cu o structură mai delicată.
 • Are prinderi ascunse. Alegând modelul de țiglă metalică dublu-modular beneficiezi de un acoperiș care se montează fără șuruburi la vedere. Acest lucru, pe lângă avantajul estetic, va oferi o durabilitate și etanșeitate sporită întrucât sunt evitate problemele care pot apărea în urma uzurii garniturii șuruburilor și neînlocuirea lor la timpul potrivit.
 • Izolare termică, rezistență la foc, o bună atenuare a zgomotului și costuri reduse de întreținere. Țigla metalică are o eficiență energetică excelentă și, atunci când acoperișul este instalat corect, folosind materialele potrivite de izolare, oferă o barieră fonică superioară.  În plus, un acoperiș din țiglă metalică este necombustibil/ ignifug și are costuri reduse de întreținere – de regulă acest tip de acoperiș necesită cheltuieli doar pentru lucrări de curățare a frunzelor, prafului, crengilor și a altor impurități acumulate.
 • Crește valoarea proprietății. Așa cum aminteam undeva mai sus, prețul proprietății tale crește atunci când alegi un acoperiș premium, cu o durată de exploatare de peste 60 de ani, așa cum este este cazul unui acoperiș din țiglă metalică.

Acoperiș din țiglă metalică cu acoperire de rocă vulcanică autentică

Un acoperiș din țiglă metalică cu acoperire de rocă vulcanică autentică oferă o multitudine de avantaje care surclasază alte produse similare și impresionează, totodată, prin aspectul natural (este un acoperiș elegant, care inspiră un rafinament deosebit).  

În profilul țiglei metalice cu acoperire cu rocă vulcanică autentică, precum cea comercializată de RoofArt, se regăsesc calitatea și excelența tradiției vechilor meșteșugari din Noua Zeelandă, care îi inspiră și în zilele noastre pe cei mai cunoscuți arhitecți și designeri din lume.

Înainte să îți prezentăm avantajele acestui tip de acoperiș trebuie să menționăm, însă, un amănunt important: dacă vei opta pentru un acoperiș din țiglă metalică cu acoperire de rocă vulcanică, trebuie să te asiguri că achiziționezi un produs autentic.

Pe piață există o mulțime de producători care susțin că oferă spre comercializare produsul autentic, fără ca acest lucru să fie adevărat, așa că este întotdeauna bine să te documentezi înainte de a alege producătorul de la care vei cumpăra țigla metalică cu acoperire de rocă vulcanică.   

Care sunt avantajele unui acoperiș din țiglă metalică cu acoperire de rocă vulcanică autentică, punctual?

 • Rezistență la grindină, vânturi puternice și în condițiile unui climat marin. Țigla metalică cu acoperire de rocă vulcanică autentică va face față cu brio tuturor scenariilor și condițiilor meteorologice enumerate anterior.
 • Greutate mică. Vorbim despre un material ușor, care poate fi manipulat chiar și la înălțimi mari și care este ideal inclusiv pentru locuințele cu o structură mai delicată. De altfel, un produs autentic, precum cel  comercializat de RoofArt, va beneficia întotdeauna și de o garanție extinsă de 50 de ani pentru securitate meteo și rezistență la intemperii.
 • Rezistență la cutremur și foc. Fiind vorba de module care sunt fixate individual, un cutremur nu va va avea niciodată un impact devastator asupra unui astfel de acoperiș. De asemenea, acest tip de țiglă este necombustibilă și va proteja inclusiv structura de lemn pe care este fixată.
 • Este un produs non-toxic, testat în peste 80 de țări și care oferă protecție UV. Apa scursă de pe un astfel de acoperiș nu devine toxică (este potabilă), ceea ce face ca țigla metalică cu acoperire de rocă vulcanică să fie încadrată în categoria produselor non-toxice. De asemenea, produsul încorporează o tehnologie acrilică modernă care asigură protecție UV.
 • Necesită întrețineri minore și oferă cea mai bună performanță termică și eficiență energetică. Un astfel de acoperiș nu va avea nevoie de mentenanță specială, iar eficiența energetică va ajuta la scăderea costului facturilor cu aproximativ 30%.
 • Are o amprentă redusă de carbon și un raport calitate-preț excelent. Cu alte cuvinte, vorbim de un acoperiș sustenabil, integral reciclabil și cu un preț excelent, raportat la multiplele avantaje pe care le oferă.

Acoperiș din tablă cutată

Un acoperiș din tablă cutată oferă, la rândul său, multiple avantaje. Vorbim, în linii mari, de un produs extrem de căutat și cu destinații diferite de utilizare, atât în sectorul rezidențial, cât și în cel industrial.

Un astfel de acoperiș din tablă cutată se distinge printr-o versatilitate impresionantă pentru că, așa cum aminteam anterior, are întrebuințări multiple la diferite proiecte. În plus, panourile de tablă cutată sunt întotdeauna realizate conform cerințelor clientului, lungimea, grosimea și culoarea acestora fiind, de asemenea, la latitudinea clientului.

Care sunt avantajele unui acoperiș din tablă cutată, punctual?

Este un produs extrem de accesibil ca preț și versatil în ceea ce privește posibilitățile de montaj. Este cunoscut în piață faptul că tabla cutată este ideală pentru proiectele cu buget redus întrucât consumul de materie primă este mic iar paleta de materiale disponibile acoperă inclusiv gama economic, cu tablă de oțel începând de la 0,40mm grosime. În plus, este ideală și pentru acoperirea anexelor gospodărești, garduri sau diferite fațade, astfel că poți asigura proprietății tale un aspect unitar fără investiții mari.

 • Este disponibilă într-o varietate de culori care permit realizarea unor acoperișuri perfect adaptate gusturilor și exigențelor beneficiarului. În plus, cutele tablei cutate pot fi profilate în funcție de proiect, în exterior pentru acoperișuri sau în interior pentru fațade, ceea ce o transformă într-un produs extrem de versatil, așa cum aminteam și mai sus.
 • Poate fi perforată și în acest caz o poți monta la streașina acoperișului, rezolvând și problema ventilării optime a întregii învelitori.
 • Montajul se realizează cu ușurință și poate fi fixată chiar și peste o învelitoare existentă. Cu alte cuvinte, simplitatea profilului facilitează montajul și, în același timp, asigură un aspect unitar și foarte plăcut întregii construcții. În plus, tabla cutată poate fi montată și peste o învelitoare existentă, în cazul în care expertiza specialiștilor va oferi concluzii care indică spre existența unor condiții optime.

Ca fapt divers, pentru un montaj corect, care să evite posibilitatea apariției condensului sau acumulărilor de apă, sub tabla cutată trebuie montată întotdeauna și o folie anti-condens.

 • Pierderile de material în cazul tablei cutate sunt minime, datorită adaptării lungimii panourilor la proiect, iar varianta cu profil perforat se dovedește ideală pentru streșinile sau plafoanele care au nevoie de o ventilare corespunzătoare.

De ce să alegi acoperișurile metalice RoofArt?

Așa cum am arătat anterior, avantajele alegerii unui acoperiș metalic sunt variate, așa că alegerea finală va trebui să o faci doar în funcție de exigențele proiectului tău, de designul construcției și, desigur, în funcție de preferințele personale.

Fie că vorbim de un acoperiș metalic din țiglă metalică, țiglă metalică cu rocă vulcanică, tablă cutată sau tablă fălțuită, toate aceste tipuri de acoperiș reprezintă alegeri sigure, care garantează o rezistență mare în timp și un aspect contemporan și foarte elegant. De menționat că pentru obținerea unor rezultate durabile va fi nevoie să acorzi o atenție specială și montajului – tocmai de accea îți recomandăm să apelezi întotdeauna la o echipă de specialiști.

În concluzie, orice tip de acoperiș metalic vei alege, RoofArt îți pune la dispoziție produse rezistente, durabile și cu un aspect deosebit. Pentru cele mai bune rezultate, optează pentru oțelul nordic SSAB, un material care a fost testat timp de peste 40 de ani în diverse zone de pe glob și care a obținut rezultate excelente în urma fiecărui test.

De-a lungul celor 20 de ani de existență, pe care îi împlinim chiar anul acesta, am dovedit că putem livra materiale de calitate superioară și servicii impecabile, iar mărturie în acest sens stau zecile de mii de clienți mulțumiți care ne-au recomandat cu încredere prietenilor și cunoscuților lor.Te invităm să descoperi produsele RoofArt și să alegi să faci o investiție într-un acoperiș rezistent, durabil și cu un aspect deosebit – pe termen lung, toate aceste elemente vor oferi confort și siguranță familiei tale, iar în cazul în care vei dori să vinzi proprietatea, valoarea de piață a acesteia va crește pentru că, spre deosebire de alte tipuri de acoperiș, un acoperiș metalic poate rezista exact atâta timp cât casa rămâne în picioare.