condens tigla metalica

Specialiștii RoofArt răspund: “Creează condens țigla metalică?”

Dacă ai decis că a venit timpul să renovezi acoperișul și ai ales deja țigla metalică, probabil că la un moment te vei întreba dacă acest tip de acoperiș creează condens.

Condensul duce la apariția infiltrațiilor, care pot cauza ulterior deteriorarea structurii din lemn și a materialelor din care este realizat acoperișul, la apariția mucegaiului și a igrasiei și, de asemenea, pe termen lung afectează confortul termic din întreaga locuință.

În acest context este firesc să îți dorești să știi cât mai multe despre acest fenomen și despre impactul pe care îl are acesta asupra tipurilor de acoperiș disponibile în comerț.

Creează condens țigla metalică? Da sau nu?

Așa cum aminteam anterior, condensul poate provoca neplăceri considerabile, așa că este indicat să cunoaștem toate aspectele tehnice ale acoperișului pe care l-am ales.

Nu putem să vorbim despre condens țiglă metalică fără să amintim că în țara noastră, cu o climă temperat-continentală de tranziție, formarea condensului este, practic, imposibil de evitat. Așadar, indiferent de ce tip de acoperiș alegi, la un moment dat te vei confrunta cu această problemă și va trebui să găsești o soluție eficientă.

Cu alte cuvinte, condițiile meteorologice din România favorizează apariția condensului pentru că, așa cum sigur știi, condensul apare atunci când există diferențe mari între temperatura din interior și cea din exterior, iar clima temperat-continentală generează, indiferent de sezon, astfel de diferențe de temperatură.

Prin urmare, răspunsul la întrebarea ta este: da, în România, orice tip de acoperiș este susceptibil de a se confrunta cu această problemă.

Vestea bună este că poți să fii cu un pas înainte și să pui accent pe realizarea unui sistem de ventilare a acoperișului, care să împiedice apariția condensului sau evacuarea lui.

Poți face acest lucru prin:

 • Montajul benzii de ventilare streașină și cu rol de protecție anti-păsări (prin care aerul rece va pătrunde sub suprafața acoperișului). Acest produs asigură buna ventilare a streșinii pentru a evita apariția mucegaiului, împiedicând eficient rozătoarele, păsările și insectele mari să intre sub suprafața învelitorii;
 • Montajul benzii de ventilare coamă (care va ajuta la evacuarea aerului cald la nivelul superior al învelitorii). Banda de ventilare garantează circulaţia foarte bună a aerului protejând marginile coamei împotriva apei, a zăpezii și a prafului;
 • Montarea unor accesorii specifice: șorț picurător la nivelul streșinii (montatorul poate confecționa acest accesoriu din tablă plană sau poate fi achiziționat separat) și elemente de ventilație ce se montează fie pe coamă, fie la o distanță mică de aceasta dar tot în partea superioară a învelitorii.

Citește mai multe despre ventilarea acoperișului – cât este de importantă și cum se realizează – în articolul de blog special dedicat acestui subiect >>>

În lipsa asigurării unui sistem de ventilație pentru acoperiș, apa provenită din formarea condensului nu va putea fi eliminată și va stagna sub sistemul de învelitoare, unde va duce la apariția situațiilor amintite tangențial și anterior:

 • infiltrații;
 • apariția mucegaiului și a igrasiei;
 • deteriorarea structurii de lemn;
 • diminuarea confortului termic al locuinței, mai ales la etajele superioare;
 • favorizarea coroziunii pe suprafața interioară a panourilor de țiglă metalică;
 • deteriorarea foliei anti-condens etc.

De asemenea, este important să amintim și faptul că uneori fenomenul de condens țiglă metalică se poate forma și ca urmare a obturării admisiei de aer din zona coșoroabei cu vată minerală sau cu alte elemente termoizolante.

Tocmai de aceea este vital să contractezi pentru lucrare o echipă de profesioniști, care să se asigure că ventilarea acoperișului nu va avea niciun fel de probleme.

De ce să alegi țigla metalică RoofArt?

Concluzia este că, în condițiile în care apariția condensului poate fi prevenită cu ajutorul asigurării unui sistem de ventilare eficient, tot ce îți mai rămâne de făcut este să alegi un sistem de învelitoare de calitate.

Dincolo de sistemul de ventilare, și calitatea sistemului de învelitoare va conta foarte mult în prevenirea apariției fenomenului de condens țiglă metalică.

Țigla metalică este unul dintre cele mai rezistente și durabile soluții pentru acoperiș, iar recomandarea noastră de materie primă este oțelul nordic SSAB, regăsit în țigla metalică Umbrella® clasică și Umbrella® cu prinderi ascunse (dublu-modulară).

Cu o garanție extinsă de până la 40 de ani, acoperiri de vopsele pe bază bio, tratamente anticoroziune și de menținere a culorii, țigla metalică Umbrella® răspunde chiar și așteptărilor celor mai exigenți clienți.

Pentru că ne-am dorit să îți oferim alternative cât mai variate, țigla metalică Umbrella® este produsă în două variante:

 • cu prinderi ascunse (formată din panouri de două module);
 • clasică (panouri cu lungime maximă de 12 module).

În plus, RoofArt îți pune la dispoziție diverse tipuri de materie primă, pentru ca tu să poți alege alternativa care corespunde cel mai bine exigențelor și bugetului disponibil:

 • țiglă metalică din clasa Mat Premium (realizată din oțel nordic SSAB, care, așa cum aminteam undeva mai sus, este considerat a fi unul dintre cele mai rezistente și durabile din lume);
 • țiglă metalică din clasele Mat Structurat, Lucios Standard și Lucios Economic – toate aceste clase sunt disponibile în secțiunile dedicate din site, iar pentru mai multe informații ne poți contacta, îți stăm oricând la dispoziție cu toate recomandările de care ai nevoie.

De asemenea, nu uita că este important să alegi o soluție completă pentru învelitoare, respectiv acoperiș și accesorii care să asigure ermetizarea corespunzătoare a acoperișului: folii anticondens, coame, dolii, borduri fronton, racorduri la calcan etc.

Atunci când toate elementele sunt achiziționate de la același producător riscul să descoperi ulterior că ai ales elemente incompatibile și ca acestea să se uzeze/decoloreze într-un ritm diferit de-a lungul timpului este, practic, inexistent.

Acoperișul din țiglă metalică este o investiție pe termen lung, care își va dovedi eficiența din punct de vedere economic pe măsură ce trece timpul. Asta, desigur, dacă introduci în ecuație materialele de calitate și montajul corect pe care îl garantează experiența și inovațiile RoofArt.

Misiunea noastră a fost încă de la înființare aceea de a oferi comunității soluții durabile la prețuri corecte și aceste principii sunt valabile și în 2021 – anul în care împlinim 20 de ani de existență pe piață și zeci de mii de clienți care au fost mulțumiți de soluțiile pe care le oferim și care ne-au recomandat întotdeauna mai departe cu încredere.

Pentru a putea primi mai multe detalii despre țigla metalică RoofArt te invităm să ne contactezi prin intermediul formularului de contact sau la numărul de telefon afișat în site, iar echipa noastră îți va oferi în cel mai scurt timp cu putință soluții personalizate și perfect adaptate proiectului tău.

Acoperișul este cel care transformă patru pereți în „acasă”, iar acasă este locul în care tu și familia ta veți crea o mulțime de amintiri frumoase, de neuitat. De ce ai alege, așadar, să te mulțumești cu orice fel de acoperiș?

Alege un produs care îi va garanta locuinței tale un aspect elegant și trăinicia de care are nevoie pentru a putea să le ofere bucurie și generațiilor viitoare.