jgheaburi burlane acoperis sistem pluvial roofart

Ce garanție au jgheaburile și burlanele de acoperiș?

Jgheaburile și burlanele de acoperiș sunt accesorii importante pentru o construcție, fiind elementele principale ale sistemului pluvial. Niciun acoperiș de calitate nu își poate îndeplini 100% funcționalitatea în lipsa unui sistem pluvial eficient. Sistemul pluvial contribuie inclusiv la durata de viață a acoperișului.

La fel ca în orice alt domeniu, inclusiv atunci când vine vorba despre jgheaburi și burlane există mai multe variante din care poți alege. Acestea au caracteristici distincte din mai multe puncte de vedere, precum tipul de material din care sunt făcute, originea materiei prime, tehnologia utilizată în prelucrare, durata de exploatare și alte specificații tehnice. Toate aceste caracteristici determină și garanția pe care producătorul o oferă, despre care îți vom oferi mai multe detalii în acest articol.

De ce sunt importante jgheaburile și burlanele?

Înainte de a discuta despre garanția pe care o au jgheaburile și burlanele de acoperiș, este necesar să menționăm importanța acestora și rolul pe care îl au. Din păcate, există încă unii proprietari de locuințe care neglijează aceste aspecte și fie nu optează pentru montarea unui sistem pluvial, de cele mai multe ori pe latura din spate sau cele care nu sunt la vedere, fie aleg un sistem pluvial de calitate îndoielnică, din dorința de a economisi bani. Însă, sumele cheltuite ulterior, pentru reparația casei, a streșinii sau a acoperișului, vor fi mult mai mari. În schimb, o investiție inițială într-un sistem pluvial de calitate vine cu garanția durabilității și nu implică alte costuri în viitor.

Sistemul format din jgheaburi, burlane și accesoriile aferente este responsabil cu preluarea apei pluviale de pe acoperiș și scurgerea acesteia într-un sistem de canalizare sau în decantoare externe pentru întrebuințarea apei ulterior, în gospodărie. Astfel, structura acoperișului și cea a casei nu vor fi afectate de apa provenită din precipitații sau din topirea zăpezii. Jgheaburile și burlanele elimină riscul acumulării de apă în jurul construcției, direcționând precipitațiile departe de fundație și de pereții casei. Astfel, fațada clădirii rămâne ferită de cantitățile mari de apă ce, în mod contrar, se pot prelinge la fel și spațiul din jurul clădirii. Se vor evita astfel problemele cauzate de posibilele infiltrații.

Garanția pe care o au jgheaburile și burlanele

Pentru ca sistemul format din burlane și jgheaburi să își îndeplinească rolul în mod eficient, este necesar ca aceste componente să aibă anumite caracteristici: rezistență ridicată la coroziune, la radiațiile solare, la intemperii și la acțiunile mecanice, încărcăturile de zăpadă/ gheață etc.. În funcție de particularitățile amintite anterior, referitoare la tipul materialului, origine și specificații tehnice, aceste caracteristici se mențin pe o anumită durată de timp, mai lungă sau mai scurtă. Concret, este vorba despre garanția pe care o au jgheaburile și burlanele.

RoofArt pune la dispoziția clienților săi o varietate de burlane și jgheaburi – mai exact, patru game distincte, după cum urmează:

  • Extra PVC;
  • Scandic® Zincat;
  • Scandic® Color;
  • Scandic®

Gama Extra PVC are cel mai mic preț dintre cele patru, iar garanția oferită este de 10 ani. Materialul pentru jgheaburi, burlane și alte accesorii din această gamă este plasticul. Chiar dacă este vorba despre o gamă low-cost, aceste burlane și jgheaburi sunt produse printr-o tehnologie modernă – co-extrudare, iar materialul utilizat este unul de calitate superioară. Aceste caracteristici asigură rezistența gamei Extra PVC la precipitații și razele UV. În plus, aceste burlane și jgheaburi sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni (100/80 mm și 125/100 mm) și culori (alb, roșu și brun). În funcție de afinitatea cumpărătorului, pot fi utilizate atât pentru construcții rezidențiale, cât și pentru hale industriale, garaje, terase și alte tipuri de anexe.

Sistemul pluvial metalic Scandic®, din care fac parte gamele Zincat, Color și Cupru, este rezultatul a peste 40 de ani de teste care garantează rezistența sa la condiții extreme de climă. Aceste burlane și jgheaburi sunt disponibile în două variante de dimensiuni: 125/87 mm (recomandate pentru case mici și mijlocii) și 150/100 mm (recomandate acoperișurilor de dimensiuni mari, inclusiv clădirilor industriale). În ceea ce privește aspectul jgheaburilor și burlanelor Scandic, acestea sunt disponibile în peste 11 culori diferite, Zincat și Cupru. Garanția oferită acestor burlane și jgheaburi diferă în funcție de gamă, după cum urmează:

  • Scandic® Zincat – o gamă de burlane și jgheaburi încadrată în categoria economic, cu garanție anticoroziune de 10 ani;
  • Scandic® Color – încadrate ca și categorie Premium, burlanele și jgheaburile din oțel scandinav prevopsit au o durată medie de exploatare de 60 de ani, garanție anticoroziune de 30 de ani și garanție pentru menținere a culorii de 15 ani;
  • Scandic® Cupru – burlane și jgheaburi cu durată de exploatare chiar și de 500 de ani, fiind excelente pentru utilizarea în aplicații precum instituții, case istorice sau clădiri de patrimoniu.

Durata de exploatare și rezistența tuturor gamelor de burlane și jgheaburi disponibile în oferta RoofArt sunt garantate prin certificate, prin testele efectuate pe materiile prime de-a lungul timpului, dar și prin respectarea celor mai înalte standarde de calitate.

Ce gamă de jgheaburi și burlane alegi?

Gamele de burlane și jgheaburi de la RoofArt au o caracteristică importantă: universalitatea. Concret, un sistem pluvial Scandic Color, Cupru sau Zincat poate fi utilizat indiferent de tipul acoperișului, fie acesta din țiglă metalică sau ceramică, țiglă de beton, tablă fălțuită sau cutată ori șindrilă bituminoasă. Gama de jgheaburi pe care o vei alege depinde foarte mult de caracteristicile proiectului tău, precum și de bugetul pe care ești dispus să îl aloci realizării unui sistem pluvial.

Proiectele din piață ce au montate sistem pluvial RoofArt sunt exemple de referință în domeniu, care se caracterizează prin calitate superioară, rezistență, eficiență și durabilitate. Specialiștii noștri îți stau la dispoziție pentru consultanță în privința alegerii unui sistem pluvial potrivit pentru acoperișul tău. Nu trebuie decât să ne contactezi utilizând formularul de cerere ofertă pentru sistemul pluvial, în care te rugăm să ne dai câteva detalii privind proiectul tău. Vom reveni în scurt timp cu soluția optimă și cu recomandările de care ai nevoie.