Parazăpezi acoperiș – utilitate și importanță

Atunci când construiești locuința sau dacă plănuiești să îmbunătățești acoperișul unei case mai vechi, sunt câteva detalii de care este necesar să ții cont. În acest articol nu vom discuta despre aspectele standard, care sunt evidente într-o oarecare măsură și pe care cu toții le luăm în calcul, ci despre un accesoriu important pentru acoperiș, la care puține persoane se gândesc: parazăpezile.

Putem considera că sistemul de parazăpezi este la fel de important precum cel pluvial, mai ales pentru o casă aflată într-o zonă din țară în care există ninsori masive în timpul iernii. De asemenea, specialiștii recomandă utilizarea de parazăpezi și în cazul în care ai un acoperiș cu înclinație mare, dar și pentru acoperișuri cu suprafețe extinse. Dacă ești interesat de dotarea acoperișului cu parazăpezi, te invităm să parcurgi următoarele informații, în care îți vom prezenta principalele aspecte care atestă utilitatea și importanța unui astfel de sistem.

Scopul pe care îl are o parazăpadă este acela de a preveni alunecările masive de zăpadă de pe acoperiș în caz de dezgheț, împiedicând distrugerea sistemului de jgheaburi și burlane, precum și a fațadei unei case. A alege un jgheab potrivit pentru acoperiș este în zadar dacă nu se iau și măsurile de protecție necesare menținerii sistemului pluvial în stare bună, iar formarea țurțurilor în zona jgheaburilor și chiar a sageacului poate fi prevenită prin montarea de parazăpezi.

De asemenea, prin funcția pe care o îndeplinesc, parazăpezile oferă un plus de protecție, eliminând riscul căderilor de gheață și zăpadă pe mașinile și obiectele din apropiere de casă sau pe persoanele care trec prin zona respectivă. Așadar, o parazăpadă este utilă și importantă atât pentru menținerea integrității acoperișului și a clădirii, cât și pentru protejarea elementelor și persoanelor din imediata apropiere a casei.

Având în vedere utilitatea și importanța sistemului de parazăpezi, poți lua în calcul montarea de astfel de accesorii pentru acoperișuri, care îți vor proteja sistemul de învelitoare și casa de posibilele daune provocate de zăpadă, menținând, totodată, siguranța obiectelor și persoanelor din apropierea clădirii. La RoofArt îți punem la dispoziție două variante de sisteme de parazăpezi, ambele performante și potrivite pentru acoperișurile metalice, inclusiv cele din tablă fălțuită, tablă zincată sau tablă cutată.

Parazăpezi acoperiș țiglă metalică

Montarea unui sistem de parazăpezi sau, cum mai sunt ele numite, a unor opritoare de zăpadă, se potrivește ca o mănușă pe un acoperiș din țiglă metalică. Funcționalitatea lor va fi îndeplinită încă de la primele ninsori iar aspectul general al acoperișului va fi unui complet și perfect integrat în arhitectura locuinței.

Parazăpezi acoperiș tablă fălțuită

Întrucât panourile de tablă fălțuită au dimensiuni mari, parazăpezile vor fi cu atât mai utile, având în vedere cantitatea mare de zăpadă acumulată pe o astfel de suprafață.

Parazăpezi acoperiș tablă zincată / tablă cutată

Și în cazul acoperișurilor din tablă cutată, fie ea tabla zincată sau tablă prevopsită, montarea sistemelor de parazăpezi este justificată. Sistemul pluvial poate suferi aceleași pagube ca și în cazul acoperișurilor din țiglă metalică sau a celor din tablă fălțuită.

Opritoarele de zăpadă sunt accesorii care se produc din același material folosit și la confecționarea țiglei metalice sau a tablei cutate, având lungimi standard de 2m.

O altă variantă de parazăpezi îl reprezintă setul de parazăpezi cu bare RoofArt, zis și sfârtecător de zădapă, care este format din trei suporturi de bară, două bare de oțel cu dimensiunea de 2000 mm, câte două conectoare de bară, capace de bară și piese de fixare, precum și șase garnituri pentru suporturile de bară. Astfel, discutăm despre un sistem sigur și rezistent, conceput să ofere un nivel ridicat de protecție.

Ești interesat de montarea unui sistem de parazăpezi? Nu aștepta căderile masive de zăpadă pentru a constata cât de util ar fi putut fi unul și pentru a regreta că nu l-ai montat în timp util! Te invităm să ne adresezi toate întrebările pe care le ai cu privire la alegerea sistemului parazăpadă potrivit pentru locuința ta, printr-un mesaj pe care ni-l poți trimite prin intermediul formularului de contact.