vulcan racos tigla acoperis roca vulcanica

Țigla cu acoperire din rocă vulcanică: Soluție durabilă pentru acoperiș

Racoș, locul în care s-au descoperit urmele unui vulcan stins, ne ajută să extragem multe informații în legătură cu produsele pentru acoperiș.

*Menționăm că nu exploatăm rocă vulcanică de la Racoș, acesta fiind declarat monument natural încă din 1960 și este inclus în circuitul turistic. Roca vulcanică are proveniență din Noua Zeelandă.

Prin răcirea magmei de adâncime sau a lavei de suprafață s-au format rocile vulcanice. Acestea se regăsesc peste tot în lume și se numără printre cele mai vechi și mai des întâlnite minerale de pe Pământ. Granulația și textura rocilor diferă în funcție de timpul de răcire a lavei. De ce sunt importante? Pentru că dau cele mai rezistente placări din lumea naturală, au o durată de viață care se măsoară în milenii și oferă durabilitate necontestată proiectelor în care sunt cuprinse.

 

 

Estimate ca acoperind 8% din suprafața terestră, rocile vulcanice sunt folosite în prezent în diferite industrii și au scopuri diverse. Ele pot fi utilizate ca material biologic în lacuri, pentru încălzire și ardere în saune sau grătare, în tratamente terapeutice sau chiar sub formă de bijuterii. În domeniul construcțiilor, rocile vulcanice sunt folosite atât în amenajările interioare cât și în cele exterioare.

Rocile vulcanice se regăsesc în diferite culori, acestea depind de compoziția de minerale și de timpul de solidificare.

Fierul și magneziul dau rocii o culoare gri spre negru iar hematitul sau oxidul de fier, reflectă o culoare galben-maro, ruginie. Riolitul este de culoare deschisă sau alb – acesta este un indiciu că roca conține mult siliciu (mai mult de 70%) și puțin fier sau magneziu. Bazaltul este o rocă bazică formată dintr-un amestec de silicați de fier și magneziu, cu diferite minerale bogate în calciu. Spre exemplu, fibrele din bazalt sunt folosite la producerea vatei minerale bazaltice, cu rol de izolare termică și fonică pentru acoperiș.

Produse similare ca aspect se pot întâlni și cu denumire de țiglă cu piatră dar acest lucru nu înseamnă că acestea vor rezista timp îndelungat. Fie vopseaua aplicată acestor granule se va decolora la scurt timp de la montaj, fie aceste particule se vor desprinde după o perioadă relativ mică de exploatare.

Pentru situații neprevăzute, avem disponibile la comandă kit-uri de retuș ce cuprind: recipientul cu granule de rocă vulcanică în culoarea dorită și adezivul puternic folosit pentru fixarea granulelor de panoul afectat.

În continuare vă vom explica de ce a ajuns roca vulcanică parte a acoperișului.

Țigla Tilcor – Placare naturală rezistentă pentru acoperișul tău

Acest model de țiglă pentru acoperiș este obținut prin combinarea tablei de oțel cu un strat de granule vulcanice. Produsul final devine astfel mult mai durabil, are un aspect natural și prezintă performanțe termice îmbunătățite.

  • În urma testelor efectuate de producătorul TILCOR, acoperirea cu granule de rocă vulcanică 100% naturală s-a dovedit a fi deosebit de rezistentă la intemperii și fenomene meteo dure cum ar fi vânturile de intensitate mare, grindina, variațiile de dezgheț-îngheț sau temperaturi foarte ridicate. De asemenea, suprafața învelitorii acoperișului și-a păstrat aspectul și funcționalitatea, nu este afectată de incendii, încadrându-se astfel în clasa A ca material necombustibil.
  • Din punct de vedere termic, stratul superior de rocă vulcanică asigură menținerea unei temperaturi normale la nivelul suprafeței iar acoperișul nu se va supraîncălzi indiferent de temperatura exterioară. Mai mult, condensul este considerabil redus față de alte tipuri de învelitori, respectiv și posibilitatea de apariție a coroziunii la interior.
  • Țigla metalică TILCOR este o combinație ideală de oțel cu protecție Zincalume®: un strat de 45% zinc și 55% aluminiu. Cu alte cuvinte, vorbim de o durată de viață foarte mare și de o rezistență extraordinară la coroziune.
  • Amprenta de carbon necesară prelucrării acestui tip de material este redusă. Acoperișul rezultat este prietenos cu mediul, fiind unul dintre cele mai reciclabile din lume.
  • Datorită elementelor naturale ce îl compun – rocă vulcanică și oțel pur – apa care se scurge și se colectează de pe acoperiș este curată, non-toxică, spre deosebire de alte învelitori realizate pe bază de componenți petroliferi.
  • Stratul de granule vulcanice este acoperit de un strat acrilic cu rezistență la expunerea ridicată a razelor ultraviolete.
  • Cântărește doar 6 kg/mp, fiind potrivit inclusiv pentru proiecte cu forme complexe.
  • Având la bază peste 70 de ani de teste realizate în mediul exterior, produsele au garanție de 50 de ani în privința securității meteo și a rezistenței la intemperii.

De ce să alegi țigla Tilcor cu acoperire din rocă vulcanică pentru acoperiș?

Casele cu acoperiș ce prezintă la suprafață un strat de particule de rocă vulcanică au un aspect modern, elegant, durează mult în timp și se disting ușor în rândul altora. De asemenea, se remarcă prin amprenta sofisticată a unor locuințe solide și rezistente. Acest tip de învelitoare se pretează pentru construcții aflate în orice zone de relief, de la zone montane înalte până la medii cu vecinătăți marine, indiferent de condițiile climaterice.

Pentru a nu știrbi șarmul deosebit și patina sentimentală lăsată de timp asupra clădirilor istorice, se recomandă în cazul reabilitării lor, folosirea țiglei metalice cu rocă vulcanică întocmai datorită utilizării unui material cu un istoric de existență îndelungată.

Ba mai mult, datorită tehnologiei de îmbinare a plăcilor, prin interconectare, ansamblul acoperișului fixat pe module nu se desface și nu se desprinde la cutremure sau șocuri mecanice neprevăzute. Sistemul de fixare îi conferă un aspect discret, generând ideea de continuitate și asigurând un înveliș complet etanș împotriva oricăror precipitații sau umezeală.

Profilele și culorile țiglei metalice cu rocă vulcanică sunt perfect adaptate specificului arhitectural local și, în plus, nu necesită o mentenanță specială: poate fi îngrijită la fel de ușor ca oricare alt tip de acoperiș.

Fiind unic distribuitor al țiglei metalice cu rocă vulcanică TILCOR în România, vă putem ajuta cu servicii de consultanță, vânzare și montaj.

Vă asigurăm că veți primi un produs de calitate excelentă, la un preț corect și cu o rezistență îndelungată!