cum alegem tigla metalica

Acoperiș țiglă metalică – Tip, Montaj, Cost 2023

Fie că ai nevoie de un acoperiș pentru o casă nouă sau acoperișul existent necesită înlocuire, probabil că ai observat deja, în procesul de documentare, că ai la dispoziție mai multe tipuri de materiale din care poți alege. Însă, indiferent de situație și de alte detalii, precum forma acoperișului, țigla metalică este o alegere excelentă, datorită durabilității, întreținerii ușoare și eficienței energetice. Bineînțeles, aceste avantaje pot fi dublate dacă alegi țiglă metalică din materie primă de calitate superioară, așa cum este oțelul suedez SSAB.

Dacă iei în considerare instalarea unui acoperiș din țiglă metalică, următoarele informații îți vor fi de un real folos. Află ce opțiuni ai la dispoziție pentru noul acoperiș, cât de important este un montaj corect și care sunt etapele sale, dar și detalii cu privire la costurile la care te poți aștepta în 2023 pentru un acoperiș din țiglă metalică!

Tipuri țigle metalice

Țiglele metalice de la RoofArt sunt de mai multe tipuri: Umbrella®, Arctica® și Nordica®. Toate acestea sunt disponibile în diverse variante, în funcție de materia primă utilizată, dar și de alte caracteristici.

Umbrella® este țigla metalică produsă în două variante: panouri dublu-modulare cu prinderi ascunse sau varianta cu prindere clasică: panouri cu lungime maximă de 12 module.

În ceea ce privește țiglele metalice Arctica® și Nordica®, acestea au o formă simetrică și sunt produse la panouri de unul sau două module.

Accesează pagina produsului de care ești interesat, pentru a afla mai multe detalii despre fiecare tip de țiglă metalică în parte, precum și caracteristicile tehnice aferente fiecărui model și claselor în care sunt disponibile (de exemplu, Mat Premium, Mat Extra, Lucios Standard sau Lucios Economic).

Dacă ai nevoie de informații suplimentare despre tipurile de țigle metalice pe care le găsești la RoofArt, te invităm să ne contactezi, utilizând formularul din site.

Montaj țigle metalice

După ce alegi țigla metalică pentru acoperiș, este necesar să te preocupi de montajul său în condiții optime. Insistăm pe importanța condițiilor optime, care se referă la alegerea unei echipe cu experiență în montajul acoperișului, formată din profesioniști care cunosc toate etapele pe care trebuie să le parcurgă. Ce se întâmplă dacă montajul țiglei metalice este realizat superficial? Funcțiile pe care ar trebui să le îndeplinească acoperișul tău – izolație termică și acustică, hidroizolație și, în fond, de protecție a locuinței – vor fi, cu siguranță, diminuate.

Iată câteva sfaturi și pași de care este bine să se țină cont în montajul corect al unui acoperiș din țiglă metalică. Pentru a exemplifica, ne vom referi la țigla dublu-modulară Umbrella®, dar și la alte elemente care compun sistemul de învelitoare, întrucât etapele premergătoare montajului propriu-zis al țiglei sunt deosebit de importante.

 • Pentru avantaje de ordin estetic și practic, optează întotdeauna pentru accesorii (elementele de tinichigerie) confecționate din aceeași materie primă precum țigla metalică.
 • Se începe cu montajul elementelor care fac parte din sistemul pluvial: cârlige de jgheab, șorț de streașină, stabilizatoarele jgheab.
 • Folia anticondens se fixează de șorțul de streașină cu silicon. Ulterior, folia se întinde peste șorțul de streașină și paziile laterale.
 • Se realizează procesul de șipcuire, cu holțșuruburi. Contrașipcile verticale se pun de-a lungul căpriorilor, respectând o distanță de 600-800 mm între ele.
 • Pentru montajul corect și sigur al țiglei metalice, asigură-te că șipca are 30 mm înălțime și 50 mm lățime.
 • Începând de la streașină, se amplasează șipcile orizontale, respectând o distanță de 350 mm între ele.
 • Primul interval va fi mai mic cu aproape o treime din diametrul jgheabului (panoul de ţiglă trebuie să depășească muchia șorţului de streașină cu aproximativ 5 mm). Exemplu: pentru un jgheab de 100 mm, primul interval trebuie să fie de 350 – 1/3*100 = 350 – 33mm = 317mm.
 • Folosește o scândură de 30x150mm pentru a face șipca suport pentru șorțul de streașină și pentru cârligele de jgheab.
 • După montajul șipcilor până la coama acoperișului, se montează plasa de aerisire.
 • Cu o suprapunere de 1-2 mm pe plasa de aerisire, se montează șorțul de mascare a primei șipci orizontale.
 • Deasupra primei șipci orizontale se adaugă cu șuruburi încă o șipcă orizontală cu dimensiunile 40×50 mm, unde înălțimea este 40 mm, fiind cu 10 mm mai înaltă decât prima șipcă. În partea laterală a șipcii adăugate se înlătură 10 mm din înălțimea ei, pe lungimea care corespunde cu lățimea șorțului de mascare fronton.
 • Se fixează folia anticondens, folosind capse de construcție.
 • Se instalează racordul lateral sau frontonul interior pe interiorul paziei laterale. Se fixează cu cleme și șuruburi în șipca orizontală.
 • Se începe montajul țiglei metalice Umbrella®: de la dreapta spre stânga și de la streașină spre coamă.
 • Primul panou se fixează cu 3 șuruburi, în partea inferioară a panoului, orientate paralel cu panta acoperișului.
 • Pe șorțul de mascare de pe prima șipcă se fixează, la 365 mm distanță una față de cealaltă, piesele de prindere țiglă.
 • În locul de fixare de piesele de prindere țiglă, în partea de jos, se găurește primul panou de țiglă. Apoi, panoul de țiglă metalică se fixează în șuruburi.
 • Partea de sus a panoului de țiglă metalică se va fixa în 4 șuruburi. Acestea sunt montate perpendicular pe panta acoperișului și se fixează cu cleme debitate și pregăurite în șipca orizontală.
 • Cel de-al doilea panou de țiglă se suprapune pe primul, fixându-se cu șuruburi ascunse în paralel cu panta acoperișului.
 • Se continuă cu fixarea tuturor panourilor de țiglă, până la coama superioară.
 • Se prinde cu șuruburi șorțul lateral de streașină.

Pentru a păstra garanția țiglei metalice și pentru a beneficia de un acoperiș durabil, care își îndeplinește funcțiile, asigură-te că apelezi întotdeauna la o echipă de profesioniști pentru montaj, care respectă tehnologia de montare și care îți poate oferi o garanție a lucrării. RoofArt te poate ajuta și în acest sens!

Cost țigle metalice

Probabil că îți faci griji cu privire la creșterea costului pentru țigla metalică și montajul acoperișului în 2023, având în vedere factorii care au determinat scumpiri în toate domeniile în ultima perioadă.

Care este avantajul RoofArt în această situație? Oferim calitate superioară la prețuri corecte! Având un furnizor de materie primă care ne este partener de o perioadă îndelungată de timp, SSAB, dar și facilități proprii de producție, RoofArt este locul în care poți găsi un raport excelent calitate – preț.

Mai mult decât atât, în costul țiglei metalice de la RoofArt este inclusă și o garanție care poate ajunge până la 50 de ani, în funcție de specificațiile țiglei alese. Așadar, un acoperiș din țiglă metalică Umbrella®, Arctica® sau Nordica® este mai degrabă o investiție.

Cu peste 20 de ani de experiență în piață, RoofArt este partenerul tău de încredere atunci când vine vorba despre acoperișuri din țiglă metalică și servicii adiacente. Îți oferim soluții personalizate pentru montajul acoperișului nou sau pentru reparații efectuate la cel existent, în timp ce ne asigurăm că investiția ta este maximizată, prin calitatea care ne caracterizează, atât când vine vorba de produse, cât și de servicii.

Ai nevoie de ajutor în estimarea unui buget pentru înlocuirea acoperișului în 2023 sau pentru montajul unui sistem nou de învelitoare cu țiglă metalică? Contactează-ne direct sau completează formularul din site-ul nostru, iar noi vom reveni, în scurt timp, cu un răspuns!