culori modele tigle metalice

5 întrebări frecvente despre acoperișuri

Ca proprietar de locuință, este important să cunoști cât mai multe detalii despre acoperiș și componentele acestuia. De aceea, ne-am gândit că îți va fi util un articol în care răspundem la unele dintre cele mai frecvente întrebări despre acoperișuri. Citește informațiile care urmează și află câte tipuri de acoperișuri există, cum poți identifica dacă acoperișul tău trebuie reparat sau înlocuit, diferitele tipuri de materiale pentru acoperișuri disponibile și multe altele.
Ce materiale pot folosi pentru acoperiș?
Există mai multe tipuri de materiale de acoperire pe care le poți folosi pentru sistemul de învelitoare, precum țigla metalică, tabla cutată sau fălțuită, țigla metalică cu acoperire din rocă vulcanică și altele. Fiecare dintre acestea are propriile avantaje și dezavantaje, iar cea mai bună alegere va depinde de factori precum costul pe care ești dispus să îl plătești, durabilitatea pe care o cauți și clima din zona în care locuiești.
Dintre materialele enumerate, țigla metalică este opțiunea cu cel mai bun raport calitate – preț, însă acest lucru nu înseamnă că celelalte două variante nu dețin avantaje importante. Calitatea depinde foarte mult de materia primă din care sunt făcute materialele, care poate determina aspecte precum durabilitatea sau eficiența energetică.
Sfatul nostru este să stabilești bugetul pe care îl aloci acoperișului, să decizi asupra stilului pe care îl preferi și apoi să un material calitativ pentru acoperiș în funcție de aceste două aspecte.
Ce tip de acoperiș să aleg?
Alegerea tipului sau formei acoperișului depinde de mai mulți factori, inclusiv de stilul arhitectural al locuinței tale, de clima zonei în care este amplasată casa, precum și de preferințele tale personale.
Cel mai des întâlnite forme de acoperișuri sunt:
• Acoperișul în 2 ape
• Acoperișul în 4 ape
• Acoperișul cu pante inegale
• Acoperișul cu formă complexă
• Acoperișul tip terasă
Consultă informațiile din articolul nostru de blog despre tipuri acoperiș pentru a afla mai multe detalii despre toate acestea și caracteristicile pe care le au.
Ce acoperă garanția pentru acoperiș?
Există două tipuri de garanții pentru acoperiș: cea oferită de echipa de montaj și cea pentru materia primă.
Garanția pentru materia primă ar trebui să acopere:
• Garanția pentru rezistența la oxidare, în cazul acoperișurilor metalice
• Garanție pentru menținerea culorii și exfolierea vopselei
Bonus tip: Știai că țigla metalică din gama Mat Premium Plus de la RoofArt beneficiază de o garanție de 50 de ani pentru rezistența la oxidare? Este una dintre cele mai mari garanții de pe piață, atestând calitatea superioară a soluțiilor pentru acoperișuri oferite de RoofArt.
Un aspect important pe care trebuie să îl cunoști este faptul că garanția pentru materia primă se pierde dacă nu apelezi la o echipă profesionistă de montatori (adică o firmă de construcții specializată), dacă nu se respectă indicațiile de montaj, precum și recomandările de întreținere post-montaj.
Cum știu dacă acoperișul meu trebuie reparat sau înlocuit?
Semnele care indică faptul că acoperișul tău ar putea avea nevoie de reparații sau de înlocuire includ țigle lipsă sau rupte, fisuri, infiltrații la nivelul mansardei sau podului, miros de mucegai în mansardă sau pod, suprafețe afectate de coroziune, găuri, deformări etc.
În general, semnele vizuale evidente sunt suficiente pentru a îți da seama că acoperișul tău are nevoie de reparații sau înlocuire, însă neregulile nu sunt vizibile întotdeauna.
În cazul în care crezi că acoperișul nu îți mai protejează locuința în mod corespunzător, te sfătuim să apelezi la o echipă de profesioniști. Aceștia vor inspecta întreaga suprafață, oferindu-ți și sfaturile de care ai nevoie pentru a repara sau înlocui acoperișul.
După cât timp ar trebui să schimb acoperișul?
Chiar și cel mai bun sistem de învelitoare are o dată de expirare. Durabilitatea acoperișului depinde foarte mult de felul în care a fost montat, de calitatea materiei prime, de nivelul de întreținere și de condițiile meteorologice.
În general, cu cât constructorul care se ocupă de montaj și materialele alese sunt mai bune, cu atât investiția ta va fi mai durabilă. În medie, aproximativ 30 de ani este o durată de viață acceptabilă pentru un acoperiș nou. Cu toate acestea, acoperișurile pot dura mai mult, mai ales dacă alegi un material cu garanție extinsă, de exemplu 60 de ani durată de viață în cazul acoperișului produs din oțel suedez de grosime 0.53mm.
Ai o întrebare la care nu am răspuns în cadrul acestui articol? Nu ezita să ne contactezi, pentru a îți da toate răspunsurile de care ai nevoie. Între timp, poți consulta și site-ul nostru, unde găsești numeroase informații despre produsele de top din portofoliul RoofArt și serviciile de montaj, reparații sau înlocuire acoperișuri pe care ți le putem oferi.