tigla metalica izolata

5 Întrebări frecvente despre țigla metalică

Acoperișurile din țiglă metalică reprezintă o alegere din ce în ce mai populară atât pentru proprietățile rezidențiale, cât și pentru cele comerciale, datorită durabilității, eficienței energetice și aspectului estetic. Așa cum este firesc, odată cu creșterea popularității acestui tip de acoperiș, apar multe întrebări despre țigla metalică.

Ne-am gândit să venim în ajutorul celor care vor să afle mai multe informații și, în acest articol, vom răspunde la cinci dintre cele mai frecvente întrebări despre țigla metalică, referindu-ne inclusiv la beneficiile sale, garanție și multe altele. Află din rândurile următoare toate detaliile de care ai nevoie pentru a lua o decizie informată.

Care sunt avantajele țiglei metalice?

Acoperișurile din țiglă metalică aduc multe beneficii directe celor care aleg să le utilizeze, printre care:

  • Durabilitate: Țigla metalică de calitate rezistă în condiții meteorologice dure, cum ar fi vânturile puternice, ploile abundente și zăpada. De asemenea, rezistă la coroziune și la acțiunea razelor UV. De exemplu, țigla metalică din clasa Premium de la RoofArt, făcută din oțel suedez SSAB, a trecut cu succes testele de rezistență și durabilitate efectuate în cele mai neprielnice condiții de mediu.
  • Eficiență energetică: Țigla metalică reflectă căldura soarelui, reducând cantitatea de căldură absorbită de acoperiș și menținând casa mai răcoroasă în timpul verii. Acest aspect este important și poate contribui la reducerea facturilor de energie.
  • Aspectul estetic: Nu toate țiglele metalice sunt potrivite pentru a obține un aspect estetic desăvârșit. Diferența este făcută de grija la detalii, iar țigla metalică din gamele Umbrella și Arctica de la RoofArt reprezintă dovada faptului că un produs ca țigla metalică poate îmbina deopotrivă avantaje practice și estetice. Țigla metalică din portofoliul nostru de produse este disponibilă într-o gamă variată de finisaje și culori, permițând personalizarea acoperișului pentru a se potrivi cu arhitectura și stilul casei.

Care este garanția țiglei metalice?

Țigla metalică este proiectată să reziste mulți ani. În general, durata de viață a unui acoperiș din țiglă metalică va depinde de mai mulți factori, cum ar fi calitatea materialelor utilizate, procesul de montaj și condițiile meteorologice din zona în care este amplasată casa.

În cazul țiglei metalice de la RoofArt, cea din gama Premium este produsul cu una dintre cele mai mari garanții pentru rezistența la coroziune de pe piața de profil din România: 50 de ani. Garanția pentru menținerea culorii și exfolierea vopselei este de 35 de ani în cazul aceleiași țigle metalice.

Cât de zgomotos este un acoperiș din țiglă metalică?

Contrar așteptărilor, acoperișurile din țiglă metalică nu sunt zgomotoase. Există însă câteva aspecte care trebuie respectate pentru a te asigura acest lucru, care țin de izolarea și montajul corect al țiglei metalice. Acoperișul trebuie instalat pe o bază solidă și izolat corespunzător, pentru a reduce zgomotul produs de picăturile de ploaie.

Pot să montez țiglă metalică peste acoperișul existent?

Da. În unele cazuri, țigla metalică poate fi montată peste acoperișul existent. Cu toate acestea, este important să te consulți cu o echipă de profesioniști în domeniul acoperișurilor pentru a determina dacă acest lucru este recomandat, pentru a nu afecta rezistența în timp a țiglei nou instalate. În cazul în care ai nevoie de o evaluare, noi te putem ajuta.

Există mai multe tipuri de țiglă metalică?

Bineînțeles. Țiglele metalice diferă din mai multe puncte de vedere, dar aspectele definitorii sunt date de materia primă din care sunt făcute și de materialul de acoperire. Acestea determină toate caracteristicile țiglei metalice, inclusiv pe cele deosebit de importante, cum ar fi garanția, rezistența, eficiența energetică și durabilitatea.

De exemplu, exista țiglă metalică cu grosime de 0,53mm sau cu grosimi mult mai mici, chiar și de 0,40mm. Exista țiglă metalică cu finisaj mat sau lucios, cu prinderi ascunse sau cu prinderi clasice, în șuruburi vizibile. Există de asemenea, o serie de modele: aspect de țiglă tratițională, forme cu aspect mediteranean, aspect nordic etc.

Te invităm să consulți pagina dedicată din site-ul nostru, pentru a afla mai multe informații despre diversele tipuri țiglă metalică pe care le poți alege de la RoofArt.

Lista de întrebări rămâne deschisă. Mai ai și alte curiozități legate de țigla metalică? Nu ezita să ne contactezi, iar echipa noastră de specialiști în sisteme pentru acoperișuri îți va oferi toate informațiile de care ai nevoie!