montaj tigla metalica

Cum se montează corect țigla metalică?

Atunci când vine vorba despre construirea sau renovarea unei case, alegerea acoperișului potrivit este o decizie esențială. Țigla metalică a devenit o opțiune populară datorită durabilității, eficienței energetice și aspectului estetic pe care îl oferă. În acest articol, vom explora importanța montajului corect al țiglei metalice și te vom ghida prin procesul corect de instalare, care este esențial pentru ca acoperișul tău să îți ofere protecție o perioadă îndelungată de timp.

Montajul țiglei metalice – De ce este important să fie realizat corect?

Montajul corespunzător al țiglei metalice este crucial pentru a asigura durabilitatea și eficiența acoperișului tău. O instalare necorespunzătoare poate duce la probleme pe termen lung și costuri suplimentare.

În primul rând, montajul adecvat al țiglei metalice asigură o izolație termică și fonică eficientă. O izolație fonică slabă poate însemna un nivel ridicat de zgomot în casă, în special în timpul ploilor torențiale sau a vântului puternic.

Al doilea aspect important este impermeabilizarea. Instalarea corectă a țiglei metalice previne apariția infiltrațiilor și a umidității în structura acoperișului și a mansardei. Infiltrațiile de apă pot provoca daune majore construcției, precum mucegaiul, deteriorarea structurii de susținere și scăderea valorii proprietății. Instalarea corectă a acoperișului din țiglă metalică va asigura protecția împotriva acestor probleme.

Un alt aspect de luat în considerare este durabilitatea și rezistența acoperișului. Montajul corect al țiglei metalice asigură că acoperișul tău va rezista în fața intemperiilor și va fi capabil să facă față greutății zăpezii sau a vânturilor puternice. Un montaj necorespunzător poate slăbi rezistența acoperișului, crescând riscul de avarii sau de prăbușire.

În continuare, îți oferim mai multe detalii legate de recomandările noastre de montaj pentru țigla metalică Umbrella.

Pregătirea înainte de montajul țiglei metalice

Un sistem de învelitoare este compus nu doar din țiglă metalică, ci din mai multe elemente.

Atunci când alegi țigla metalică, este important să optezi pentru accesorii realizate din același material de bază, pentru a beneficia de avantaje atât estetice, cât și funcționale. Ne referim inclusiv la sistemul pluvial. La RoofArt găsești atât accesorii, cât și componentele sistemului pluvial, făcute din același material precum țigla metalică, pentru compatibilitate de 100%.

Așadar, montajul începe cu instalarea componentelor sistemului pluvial: cârlige de jgheab, jgheaburi, colțare, apoi șorțul de streașină. Urmează fixarea foliei anticondens de șarpantă. Folia se fixează cu bandă dublu-adezivă, întinzându-se peste paziile laterale și șorț.

Apoi, se efectuează șipcuirea. Pentru modelul de țiglă metalică Umbrella, contrașipcile verticale se amplasează de-a lungul căpriorilor, la intervale de 600-800 mm. Șipcile orizontale se montează la intervale de 350 mm, de la streșină până la coama acoperișului. În cadrul șipcuirii, este important să se țină cont de câteva recomandări:

  • primul interval va fi mai mic cu aproximativ o treime din diametrul jgheabului;
  • panoul de țiglă metalică ar trebui să depășească marginea șorțului de streșină cu circa 5 mm;
  • pentru a realiza șipca de susținere pentru șorțul de streșină și pentru agățătorile de jgheab se utilizează o scândură de 30×150 mm.

După șipcuire, urmează instalarea plasei de aerisire, iar apoi instalarea șorțului de mascare a primei șipci. În această etapă, se va ține cont de următoarele recomandări pentru un montaj corect:

  • șorțul se suprapune cu 1-2 mm peste plasa de ventilație;
  • peste prima șipcă orizontală, se adaugă cu șuruburi o altă șipcă orizontală cu dimensiunile 40×50 mm, cu înălțimea cu 10 mm mai mare decât prima șipcă;
  • în partea laterală a șipcii adăugate, pe lungimea care corespunde cu lățimea șorțului de mascare fronton, se elimină 10 mm din înălțimea sa.

Apoi, se montează racordul lateral sau frontonul interior pe partea interioară a paziei laterale. Accesoriile necesare sunt clemele și șuruburile, care se fixează în șipca orizontală.

Montajul propriu-zis al țiglei metalice

Doar după parcurgerea etapelor prezentate anterior, suprafața este pregătită pentru a instala țigla metalică Umbrella, începând de la dreapta spre stânga și de la streașină spre coamă.

Primul panou de țiglă metalică se fixează cu trei șuruburi orientate în paralel cu înclinarea acoperișului. Pe șorțul de mascare de pe prima șipcă, la o distanță de 365 mm, se fixează piesele de prindere a țiglei. În locul de fixare a pieselor de prindere se găurește primul panou de țiglă. Apoi, panoul de țiglă metalică se fixează în șuruburi. Partea superioară a panoului de țiglă se fixează cu patru șuruburi montate perpendicular pe înclinarea acoperișului, folosind clemele tăiate și pregăurite în șipca orizontală.

Al doilea panou de țiglă metalică se suprapune peste primul, fixându-se cu șuruburi ascunse paralel cu înclinarea acoperișului. Se procedează la fel la instalarea celorlalte panouri de țigle metalice, iar apoi se fixează șorțul lateral de streașină.

Acești pași asigură instalarea corecta a unui acoperiș din țiglă metalică și faptul că tu poți beneficia de toate avantajele aduse de produsele noastre inovatoare.

Montajul corect al țiglei metalice este esențial pentru a asigura durabilitatea, eficiența și aspectul estetic al acoperișului tău. Pentru a te bucura de toate aceste avantaje, apelează întotdeauna la profesioniști cu experiență și asigură-te că aceștia respectă procedurile și tehnologiile adecvate în timpul instalării acoperișului.

Ghidul video de montaj îți oferă imaginea cea mai clară cu privire la montajul corect al țiglei metalice și a accesoriilor. Acesta poate fi consultat aici: https://www.youtube.com/watch?v=siW8-Fksl6o