Între 20 și 22 August 2015, Chișinăul a fost gazdă pentru Partenerii RoofArt!

Sub deviza “Cunoaștem RoofArt. Descoperim Basarabia” ne-am propus să intrăm în culisele companiei, să arătăm live activitatea acesteia fără a omite însă interacțiunea cu lucruri și locuri specifice unui tărâm românesc.

 

Aventura noastră a început într-o relativ obișnuită, zi de joi.

Înarmați cu buna dispoziție, biscuiți și pateuri cu brânză, am plecat la drum. Un drum de vreo 7 ore ziceam noi… au fost 9 și ceva, dar am ajuns la hotel fără peripeții. Colegii din Republica Moldova ne-au invitat la masă așa că nu am avut timp de zăbovit și ne-am dus la Restaurantul “Poiana Nucului”, un loc rupt de orice senzație urbanistică. Am mâncat bine, am gustat vinuri celebre și după povești și câteva poze, am spus că e timpul de somn. Totuși, parteneri mai “curajoși” s-au avântat în cunoașterea orașului la ore târzii de noapte.

Ziua plină a început de dimineață, prima noastră oprire fiind la fabrica de jgheaburi și burlane RoofArt. Fiind preluați de către colegii noștri din producție și conducere, timpul a trecut repede și după ce ni s-au povestit și am văzut toate procesele tehnologice (mașini de ștanțare pentru diferite accesorii: cârlige,  brățări burlan; linia de pregătire a tablei plane; linia de profilare jgheab-burlan; utilajul de realizare a racordului burlan; zona de vopsire a cârligelor; spațiile  de depozitare ș.a.m.d.) ne-am suit în autocar și ne-am îndreptat spre următoarea destinație.

Traficul din Chișinău a fost îndulcit de poveștile frumoase spuse de Natalia, ghida noastră, care ne-a făcut cunoscute aspecte din istoria acestei țări, ne-a relatat  situații de actualitate și cum era și normal, ne-a arătat cele mai importante însemne arhitecturale ale orașului.
Am continuat traseul către cramele Cricova, o lume subterana ni s-a deschis privirilor. Cramele sunt de fapt mine de piatră de construcție însă servesc de mulți ani  ca loc de producție și depozitare a celor mai renumite și căutate vinuri. Degustarea a fost bineînțeles, cireașa de pe tort ale acestei vizite.

Ziua de vineri nu a luat sfârșit aici, am avut ocazia să vedem și împrejurimile orașului-capitală iar seara să ne destindem într-o atmosferă pur bavareză.

Ei da, și a urmat Sâmbăta! Celebra Sâmbătă! Dulcele moment de dimineață a fost asigurat de magazinul fabricii “Bucuria” – cunoscutele bomboane Bucuria,  cu tradiție din 1946. Am stat aici mai bine de o oră pentru că este greu, atât de greu să alegi ce vrei să guști, ce vrei să cumperi pentru tine  sau pentru cei dragi de acasă.
Drumul de întoarcere spre casă a fost presărat cu surprize aproape la tot pasul… dar mai bine să păstrăm secret, pe principiul “Ce a fost în Moldova, rămâne în Moldova” 🙂 Cert este că am avut parte de 3 zile intense, timp în care am relaționat, am schimbat păreri și împărtășit experiențe.. am cunoscut oameni de valoare, oameni minunați!

Vă mulțumim vouă, celor care ne-ați însoțit în această experiență pe care dorim să o repetăm în anii ce vor urma.

Alte cadre, alte personaje… același RoofArt!