rola tabla otel suedez ssab

Oțelul nordic – soluția inovatoare pentru acoperișuri ecologice

Înainte de a decide ce tip de materiale să folosim pentru montajul unui acoperiș va trebui să ne documentăm foarte bine pentru a ne asigura că facem alegerea potrivită.

Pentru a merge la sigur, însă, trebuie să știți că una dintre cele mai apreciate soluții de învelitoare este acoperișul din țiglă metalică și sistem pluvial cu acoperire bio iar opțiunea preferată de către constructori este oțelul nordic din Scandinavia cu acoperire GreenCoat.

Uleiul de rapiță – componentă de bază a tablei utilizate în producția sistemelor de acoperiș RoofArt

Compania producătoare de oțel, SSAB, a dezvoltat o gamă de produse inovatoare, ecologice. Astfel, materia primă folosită la producția țiglei metalice, a jgheaburilor și a burlanelor RoofArt are la bază oţelul premium de calitate nordică, recunoscut în întreaga lume ca fiind unul dintre cele mai bune de pe piaţă iar stratul de acoperire GreenCoat înglobează o tehnologie pe bază bio (BT) patentată, în care o parte substanţială a materialului tradiţional pe bază de produse fosile este înlocuit cu o componentă pe bază bio, respectiv, uleiul de rapiță.

Iată principalele avantaje pe care le oferă oțelul nordic acoperit cu vopsele pe bază bio:

  1. Este reciclabil

Oțelul nordic SSAB este complet reciclabil fără nicio pierdere în calitate, iar la sfârșitul ciclului de viață poate fi topit și prelucrat pentru a obține un nou produs.

În plus, tehnologia inovatoare pe bază bio contribuie la protecția mediului și reduce emisiile de noxe în aer, materialele îndeplinesc cerinţele regulamentului REACH şi ale altor numeroase certificări de mediu, astfel că produsele GreenCoat se află în avangarda soluţiilor sustenabile pentru clădiri.

  1. Asigură protecție împotriva coroziunii

Oțelul este acoperit cu un strat subțire de zinc care are rolul de a-i conferi protecție în două moduri: izolează oțelul împotriva contactului cu oxigenul și apa, iar cel de-al doilea se referă la acțiunea de protecție catodică.

Ce înseamnă acest lucru? În cazul în care stratul de protecție se va deteriora, zincul va reacționa, datorită procesului de formare a compușilor protectori, împiedicând apariția coroziunii. De altfel, stratul de zinc se va măsura în greutate pe metru pătrat și va acoperi ambele părți ale foii de oțel.

Un alt strat care se va aplica pentru îmbunătățirea capacității de rezistență la coroziune, dar și pentru a asigura o adeziune bună a stratului de acoperire este cel de pre-tratare.

Stratul de grund are un conținut bogat în aditivi care asigură o adeziune bună a stratului final, sporind protecția anticorozivă și asigurând în același timp o adeziune bună a stratului final.

Ultimul strat este cel care dă culoare produsului final și poate fi ales pentru utilizare în diferite condiții de mediu.

  1. Este ușor de utilizat și ușor de prelucrat

Produsele GreenCoat se pretează optim la prelucrarea prin formare la rece şi pot fi presate, îndoite, tăiate, perforate şi profilate cu uşurinţă, permiţând crearea unor forme complexe. Materialul are o greutate redusă și este ușor de prelucrat chiar și la minus 15 grade.

  1. Cel mai curat oţel

Produsele GreenCoat sunt fabricate din oţeluri de calitate nordică, printre cele mai curate din lume, cu cele mai restrânse toleranţe şi cea mai bună densitate.

  1. Combinație unică de oțel și vopsea

Oțelul SSAB de calitate nordică prezintă caracteristici tehnice excelente. Produsele GreenCoat își păstrează culoarea și au o suprafață durabilă, rezistentă la rugină, oxidare și radiații UV, precum și la zgâriere și la acumularea prafului, ceea ce conduce la o întreținere redusă.

  1. Suprafața superioară durabilă, pentru orice condiții de climă

Testele riguroase, de peste 40 de ani în mediul extern, au dovedit rezistența oțelului nordic la cele mai aspre condiții metereologice – vântul, furtunile, zăpada, apa sărată, gheața, radiațiile UV sau umiditatea ridicată.

  1. Are o paletă cromatică variată

Țigla metalică confecționată din oțel nordic este disponibilă într-o gamă variată de culori și texturi atractive. În plus, produsele GreenCoat asigură o bună constanță în ceea ce privește nuanța, între loturi diverse de producție.

  1. Oferă garanții extinse

Pe lângă atributele calitative, oțelul nordic cu acoperire bio oferă garanții foarte avantajoase în timp – 20 de ani pentru menținerea culorii.