Costul unui acoperis

Cât costă acoperișul unei case

Un rol important în construirea sau renovarea unei case de locuit îl are alegerea unui sistem de învelitoare care să-și demonstreze eficiența pe termen lung. Fiind vorba despre siguranța căminului propriu, acesta ar trebui să întrunească cele mai mari exigențe ale calității.

Fiecare componentă a acoperișului necesită o deosebită atenție pentru ca acesta să fie complet funcțional, etanș și durabil – de la structura de rezistență, la termo și hidroizolația, învelitoarea exterioară și până la montajul unui sistem de pluvial, respectiv, a jgheaburilor și a burlanelor.

Toate bune și frumoase, o sa zici! Însă, cât mă costă?

Întradevăr, una dintre marile preocupări ale proprietarilor atunci când vine vorba despre acoperiș se referă la costurile pe care le presupune realizarea sa. Pentru a putea planifica până în cele mai mici detalii bugetul de la bun început, va trebui să ții cont de o serie de factori care să te ajute să afli prețul total al întregii lucrări. Iată care sunt aceștia:

  1. Tipul de material pentru acoperiș

În primul rând, costul total al sistemului de învelitoare depinde, de tipul de material pe care îl vei alege: țiglă metalică sau ceramică, șindrilă bituminoasă, tablă falțuită etc.. Mulți proprietari optează pentru un anumit tip de învelitoare în funcție de panta acoperișului (unghiul de înclinare al versantului, sau al apei cum mai este denumit acesta). Dacă este montată corespunzător, țigla metalică se dovedește a fi o investiție bună în timp, așadar mulți proprietari se orientează către un astfel de material, datorită rezistenței pe care o prezintă.

  1. Suprafața și geometria acoperișului

Înainte de a contacta un producător sau un distribuitor, ar fi bine să iei cotele corecte ale acoperișului. Vei putea primi astfel un preț estimativ, însă acesta va fi influențat substanțial de tipul și cantitatea de accesorii de închidere de care vei mai avea nevoie (coame, dolii, frontoane, parazapezi și alte elemente de etanșare).

Nu lua niciodată o decizie doar ținând cont de prețul pe metru pătrat al unui anumit material, daca nu dorești să ai surprize neplăcute la final! O vizită a unui specialist la fața locului, este ceea ce ai nevoie pentru un deviz complet și corect. 

  1. Sistemul pluvial

La costul unei învelitori se adaugă în mod obligatoriu și cel rezultat din achiziția și instalarea unui sistem de jgheaburi și burlane precum și a gurilor de scurgere. Acesta are scopul de a proteja clădirea de infiltrații, ținând la distanță apa de ploaie, zăpada și gheața topită. Calitatea unui sistem pluvial rezidă în materialele utilizate care ar trebui să fie rezistente la coroziune în condiții de umiditate permanentă, la radiațiile UV și la fluctuațiile de temperatură de la un sezon la altul.

  1. Accesoriile pentru acoperiș

Fiecare acoperiș are nevoie de câteva accesorii care să îi asigure etanșeitate și un design estetic și funcțional. Iar pentru a evita nepotrivirile din punct de vedere ermetic, a diferențelor vizibile de culoare de la nivelul învelitorii, ar trebui să optezi pentru elemente de închidere realizate sau recomandate de către același producător al întregului sistem de învelitoare. Este cazul țiglei metalice combinată cu accesoriile de tablă precum coame, dolii, frontoane, parazapezi și cu sistemul pluvial – ce sunt recomandate a fi achiziționate de la același producător și din aceeași materie primă! 

  1. Manopera

Un alt aspect deloc de neglijat se referă la echipa de specialiști la care vei apela pentru a instala acoperișul. Va trebui să alegi cu grijă montatorii deoarece un sistem de învelitoare instalat necorespunzător va duce în mod automat la cheltuieli suplimentare datorate pierderilor de material rezultate în urma unor măsurători greșite ori a montajului defectuos sau, și mai grav, la pierderea garanției asupra produselor achiziționate.

VREI SĂ AFLI RAPID PREȚUL ACOPERIȘULUI TĂU? COMPLETEAZĂ CEREREA DE OFERTĂ!