sezon construire acoperis

Care este sezonul optim pentru construirea unui acoperiș?

Construcția unei case necesită timp, bani și foarte multă răbdare. Primul pas în acest sens este alegerea sau realizarea proiectului de construcție, în această etapă proprietarii având posibilitatea să traseze designul și funcționalitatea locuinței, alături de arhitecți.

Planurile construcției sunt absolut necesare, atât pentru obținerea avizului necesar, cât și pentru estimarea bugetului. Acestea includ întreaga structură a casei, inclusiv construcția acoperișului – atât forma acestuia, cât și materialul de învelitoare ales necesitând aprobare înainte de a se transforma în realitate.

Putem afirma astfel că, în această etapă, proprietarii trebuie să aleagă între diverse modele de acoperișuri, pentru ca mai apoi, după obținerea avizelor necesare, să înceapă construcția propriu-zisă. Atât în etapa de realizare a proiectului, cât și după primirea autorizației, apare marea întrebare: care este sezonul optim al construcțiilor de acoperișuri pentru case? Specialiștii de la RoofArt încearcă mai jos să răspundă, în câteva rânduri, la această întrebare.

În ce sezon se poate construi acoperișul casei?

Construcția acoperișului unei case noi este influențată în special de restul factorilor ce alcătuiesc proiectul. Nu se poate vorbi de montarea panourilor din țiglă metalică, de exemplu, dacă nu este creată structura acoperișului și nu se poate vorbi de structură dacă casa nu este ridicată.

Astfel, se poate spune că sezonul în care pot începe lucrările de construcție a unui acoperiș depinde de momentul în care s-a dat startul întregului proiect. Dacă planul casei a fost realizat din timp, iar autorizația de construcție s-a obținut, să presupunem, la sfârșitul iernii, atunci la începutul primăverii se poate demara proiectul.

Să luăm următoarele două cazuri:

  • Construcția casei la cheie, în același an

În acest caz, este necesar ca lucrările să înceapă din timp, primăvara devreme. În funcție de complexitatea proiectului, acestea se pot întinde pe mai bine de două luni și, cum vara nu este tocmai anotimpul potrivit pentru a lucra în exterior, finalizarea acoperișului va trebui făcută în toamnă.

  • Construcția casei la roșu, cu finalizarea acoperișului

Pentru mai multă lejeritate, se poate alege construirea casei la roșu. Aceasta presupune turnarea fundației, ridicarea zidurilor și crearea structurii acoperișului. Finisarea acestuia din urmă poate fi efectuată tot acum, iar restul etapelor pot fi amânate pentru anul următor. De regulă, cel mai bun anotimp pentru aceste lucrări este tot toamna, însă totul depinde de cât de bine a fost realizat proiectul și de cât de repede s-a obținut autorizația de construcție.

Se poate spune astfel că există două anotimpuri în care sunt recomandate lucrările de construcții ale acoperișurilor: primăvara și toamna. Desigur, montarea unor anumite modele de acoperișuri, cum ar fi cele din tablă fălțuită sau din țiglă metalică, poate să aibă loc și la începutul iernii.

Nu se recomandă construirea acoperișurilor de case în timpul verii, temperaturile extreme putând afecta sănătatea celor care se ocupă de lucrări. De asemenea, tot pentru siguranță, se recomandă ca lucrările să fie realizate în condiții meteo favorabile, nu în zilele ploioase sau atunci când este vânt puternic.

Construcția acoperișului este influențată de calitatea materialelor utilizate?

Ca și în cazul fundației, este nevoie de o temperatură optimă de lucru, astfel încât materialele să poată fi manipulate corect, iar meseriașii să poată să-și realizeze cu succes sarcinile.

Dacă în cazul învelitorii lucrurile sunt mai simple, materialele de calitate permițând o montare facilă și la temperaturi ce depășesc pragul recomandat, în cazul structurii acoperișului totul se complică. Din nou, este necesar să se lucreze doar în condiții meteo favorabile, când ploaia nu poate afecta șipcile și căpriorii și când vântul nu va împiedica montarea foliei anticondens.

Calitatea materialelor utilizate este, cu siguranță, importantă în acest proces. În cazul unei învelitori de calitate îndoielnică, montajul va fi incorect efectuat și poate conduce la apariția multor probleme nedorite (cum ar fi infiltrațiile). Alegerea unor învelitori de calitate înaltă, cum ar fi cele metalice (din oțel), va garanta nu doar o manipulare mai facilă, ci și un timp redus, mai multă siguranță pentru meseriași și rezultate excelente atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere funcțional.

În concluzie, anotimpul potrivit pentru începerea unei lucrări de construcție a acoperișului este toamna. Temperaturile sunt optime, cantitățile de precipitații mult mai mici spre deosebire de primăvară, iar cei implicați în proces nu vor întâmpina dificultăți. Planul acoperișului, pentru a conduce la cele mai bune rezultate, trebuie să includă un model de acoperiș rezistent, nu doar plăcut la vedere, iar construcția în sine este necesar să fie realizată de către profesioniști.

Vrei să obții o ofertă de preț pentru a fi pregătit în momentul când te apuci de treabă? Completează formularul.