cum alegem tigla metalica

Cum alegem țigla metalică?

Primăvara-vara este vremea schimbărilor, deci, fie că plănuiești să renovezi casa, fie că îți dorești să construiești un cămin nou, trebuie să ai mai multe lucruri în vedere atunci când stabilești bugetul. Alegerea materialului pentru acoperiș, inclusiv tigle metalice, este unul dintre aceste aspecte de luat în considerare.

Așa cum ți-am povestit și în alte materiale, în ultimii ani, țigla metalică a devenit cel mai popular material pentru acoperișuri, și pe bună dreptate: comparativ cu alte variante, are o mulțime de avantaje, așa cum ți-am povestit pe larg și aici.

După ce te-am familiarizat cu avantajele acestui material, îți propunem să învățăm împreună cum poți alege cea mai bună țiglă metalică disponibilă pe piață. Fiind, de departe, cel mai vândut tip de sistem de învelitoare pentru acoperișuri, cel din țiglă metalică se regăsește într-o gamă mare de culori și grosimi, ceea ce înseamnă că vei avea la dispoziție o multitudine de opțiuni.

Cum alegi țigla metalică: criterii

Specialiștii în construcții spun că materialul ales pentru acoperișul unei locuințe (țigla metalică, în acest caz) trebuie evaluat în funcție de câțiva indicatori importanți de calitate, printre care și:

 • durabilitatea;
 • tipul și grosimea stratului de acoperire;
 • siguranța;
 • rezistența la temperaturi joase și înalte;
 • ușurința cu care poate fi montat;
 • rezistența la posibile deteriorări mecanice.

Acești indicatori te vor ajuta să te orientezi spre cel mai bun produs. Pe lângă cei enumerați mai sus, trebuie să iei în considerare și răspunsul la întrebările de mai jos.

Țigla metalică și grosimea oțelului: ce și cum alegi?

Grosimea foii este un aspect foarte important, prin urmare trebuie să îi acorzi o atenție specială. După standardele europene, grosimea foii de oțel nu trebuie să fie mai mică de 0,5 mm. Orice dimensiune aflată sub acest prag este potrivită mai degrabă pentru acoperirile viziere sau construcțiile foarte mici, deci nu și pentru casa ta. De asemenea, nu uita că oțelul are număr și este marcat, ceea ce înseamnă că va trebui să cauți și acest detaliu care te va ajuta să te asiguri că faci cea mai bună alegere.

Stratul de acoperire a țiglei metalice: de ce trebuie să ții cont?

Un alt factor de care trebuie să ții cont atunci când alegi țigla metalică sunt straturile de protecție a foii de oțel. În mod normal, avem stratul de zinc, stratul de pasivizare, stratul de grund și stratul de vopsea la exterior.

Ce sunt, de fapt, straturile de protecție? Acestea reprezintă, practic, cel mai eficient mod de preveni și combate coroziunea, care apare, în cele din urmă, pe toate produsele care au în componență metal. Stratul de zinc este primul care protejează oțelul împotriva coroziunii, stratul de pasivizare sporește rezistența la procesul de coroziune sau ruginire dar asigură și o adeziune mai bună straturilor de acoperire. Stratul de grund, mai ales dacă este în acceași nuanță cu stratul de vopsea, va face ca eventualele zgârieturi superficiale datorate manevrării produsului să nu fie vizibile. Referitor la ultimul strat de acoperire, cel vizibil, adică cel de vopsea de la exterior, cele mai frecvente tipuri (cu rol atât decorativ, cât și de protecție) sunt următoarele:

 • poliester lucios, mat sau rugos;
 • vopsea cu proprietăți bio din material regenerabil

Profilarea țiglei metalice: ce presupune?

O profilare de calitate a țiglei metalice poate fi apreciată corect la suprapunerea foilor de acoperiș. Specialiștii recomandă ca, înainte să optezi pentru un profil și să cumperi țigla metalică și accesoriile aferente montajului, să ceri estimări vizuale orientative, adică să soliciți să vezi cum ar arăta acoperișul, precum și suprapunerea a două sau trei foi, inclusiv să vezi cum se face prinderea în șuruburi.

Raportul preț-calitate și reputația producătorului: cât de importante sunt?

Bugetul este și el foarte important atunci când alegi acoperișul din țiglă metalică, însă, în cazul unui element menit să îți protejeze casa și să reziste la toate condițiile meteorologice, o alegere ieftină te va costa mult mai mult, pe termen lung. Calitatea și siguranța trebuie să primeze atât în cazul produsului, cât și în cel al serviciilor de montaj, deoarece un acoperiș slab calitativ se va degrada foarte repede și va necesita cheltuieli suplimentare, pentru reparații sau chiar înlocuire.

De asemenea, îți recomandăm să ții cont și de reputația producătorului, experiența și anii de existență pe piață, proveniența materiei prime folosită, utilajele de profilare, documentațiile și certificările de calitate și garanție.

Alege țigla metalică Umbrella® și bucură-te de un acoperiș durabil!

Pentru un acoperiș din țiglă metalică rezistent (aceste tipuri de acoperișuri pot dura chiar și până la 60 de ani), recomandarea specialiștilor se îndreaptă către țigla metalică Umbrella®, disponibilă în varianta cu prindere clasică sau în cea cu prinderi ascunse (dublu-modulară).

Realizată din oțel scandinav de înaltă calitate (oțel SSAB), cu o durată de exploatare de 60 de ani, garanție anticoroziune de 40 de ani și garanție pentru menținerea culorii de 30 de ani, acoperiri de vopsele de bază bio, tratamente anticoroziune și pentru păstrarea constanței culorii în timp, țigla metalică Umbrella® poate răspunde chiar și așteptărilor celor mai exigenți clienți.

Umbrella® este produsă în două variante, așa cum aminteam mai sus:

 • cu prindere clasică (este vorba despre panouri cu o lungime maximă de 12 module);
 • cu șuruburi ascunse (în acest caz, vorbim de panouri cu două module).

De asemenea, ai posibilitatea de a achiziționa diverse tipuri de materie primă:

 • țiglă din clasele Mat Premium și Mat Superior (ambele au la bază oțel nordic SSAB);
 • țiglă din clasele Mat Structurat, Lucios Standard și Lucios Economic.

Îți mai spunem și că, în cazul produselor din clasa Mat Premium de la RoofArt, uleiul de rapiță este folosit în componența stratului de acoperire GreenCoat. Este vorba despre o tehnologie de ultimă generație, care ajută la conservarea mediului și care diminuează emisiile de noxe din aer. În ceea ce privește procesul de livrare, acesta se face în cel mai scurt timp posibil de la plasarea comenzii.

Și pentru că am vorbit despre tipurile de țiglă metalică disponibile, în continuare poți să le descoperi pe fiecare în parte, sa afli caracteristicile tehnice, garanția și fotografii cu texturi, culori sau finisaj:

CLICK AICI pentru Categoriile de țigla metalică Umbrella