pret metru patrat tigla metalica

Se poate stabili un preț pe metru pătrat la țigla metalică?

În ultimii ani sistemele de acoperire a casei realizate din țiglă metalică au devenit foarte populare și pe bună dreptate: un acoperiș din țiglă metalică este o investiție pe termen lung, care își va dovedi eficiența și utilitatea pe măsură ce timpul trece.

Așadar, dacă și tu ai decis că e timpul să investești într-un acoperiș estetic și durabil, precum cele pe care le vezi în cartierele rezidențiale, probabil că în această etapă te întrebi care ar putea fi costurile aproximative.

Preț țiglă metalică: ce înseamnă, de fapt, „preț metru pătrat țiglă metalică”?

În primul rând trebuie să lămurim ce înseamnă „preț metru pătrat țiglă metalică”. Acesta se referă doar doar la prețul tablei, cu alte cuvinte nu include și costurile celorlalte accesorii necesare învelitorii.

Așadar, aflarea unui preț orientativ pe metru pătrat la țigla metalică nu te va ajuta să calculezi corect costurile totale ale învelitorii, deoarece prețul accesoriilor nu este niciodată calculat în funcție de prețul tablei.

Costurile accesoriilor se stabilesc, în general, în funcție de necesitatea utilizării lor pentru acoperișul din țiglă metalică. Să luăm un exemplu aleatoriu: două acoperișuri realizate din țiglă metalică, același model și aceeași culoare. Să presupunem că primul acoperiș din țiglă metalică este cu o apă, iar al doilea acoperiș din țiglă metalică este în patru ape. Deși prețul pe metru pătrat al țiglei metalice va fi același pentru ambele achiziții, prețul pe metru pătrat al învelitorii va fi mai mare în cazul acoperișului în patru ape (deoarece este mai complex și, prin urmare, și accesoriile folosite pentru acesta vor fi diferite).

În concluzie, prețul unui metru pătrat de învelitoare cu țiglă metalică variază întotdeauna în funcție de o gamă variată de factori pe care îi prezentăm în cele ce urmează.

Acoperiș țiglă metalică: factorii care influențează prețul pe metru pătrat la țiglă metalică

  • Tipul materiei prime a tablei de oțel pe care o dorești. Cu alte cuvinte, cu cât tipul de țiglă metalică este mai calitativ, cu atât prețul va fi mai mare. La polul opus, cu cât țigla aleasă are o calitate inferioară, cu atât și prețul va merge în jos. Tipul de țiglă metalică variază în funcție de grosimea tablei de oțel, de straturile de acoperire componente și tipul de finisaj.

În general e recomandat să nu faci economii atunci când vine vorba de tipul de țiglă metalică ales pentru că alegerea unui produs de calitate este garantul unui acoperiș durabil, care va rezista ani de-a rândul fără a avea nevoie de reparații sau de înlocuire.

  • Modelul de țiglă metalică. Țigla metalică poate fi realizată sub mai multe forme. De exemplu, poate fi produsă în varianta clasică de prinderi în șuruburi, cu lungimi ale panourilor de țiglă metalice variabile, până la peste 4 metri lungime, sau poate fi produsă în varianta cu prinderi ascunse, unde șuruburile nu sunt la vedere, cum este cazul modelului de țiglă dublu-modular cu o lungime a panoului de 755mm.
  • Culoarea tablei. Dacă o țiglă metalică de o anumită culoare va fi disponibilă doar la comandă specială, te poți aștepta ca prețul ei să fie mai ridicat. De asemenea, un acoperiș din țiglă metalică (și accesoriile aferente) în culori mate vor fi mai scumpe decât cele în culori lucioase.
  • Forma pe care o are acoperișul. Așa cum aminteam undeva mai sus, cu cât structura unui acoperiș este mai complexă, cu atât prețul întregii învelitori va fi mai mare. Acest lucru se întâmplă pentru că în cazul unui acoperiș din țiglă metalică mai complex va fi nevoie de o gamă mai variată de accesorii, care să permită realizarea unui sistem complet și etanș.
  • Tipul și dimensiunea accesoriilor complementare. Dacă tot am vorbit mai sus de accesorii, trebuie menționat și faptul că acestea impun, la rândul lor, o diferență de preț. Astfel, prețul foliei anticondens sau a sistemului de jgheaburi și burlane vor cântări foarte mult în stabilirea unui preț final pentru țigla metalică.

În concluzie, pentru a obține o ofertă de preț orientativ va fi necesar să trimiți producătorului sau furnizorului cât mai multe informații despre materialele și serviciile de care ai nevoie: modelul de tablă dorită, culoarea căutată, planul acoperișului pe care urmează să montezi sistemul de învelitoare, locul în care va fi efectuată lucrarea, precum și informații legate de montaj (mai precis, dacă dorești montaj).

Toți acești factori influențează prețul pe metru pătrat al țiglei metalice, iar o listă cât mai detaliată cu informațiile enumerate mai sus, trimisă producătorulul sau furnizorului, te va ajuta să obții un preț estimativ cât mai corect și apropiat de realitate. Pentru alte detalii privind țigla metalică pe care o comercializăm, te rugăm să ne contactezi la numărul de telefon sau pe adresa de e-mail disponibile în site: echipa noastră îți stă la dispoziție cu toate informațiile, sfaturile și recomandările necesare pentru ca tu să poți face cea mai bună alegere pentru locuința ta.