Accesorii acoperis

Cele mai importante 3 accesorii pentru acoperiș

Montarea unui acoperiș reprezintă ultima etapă din procesul de construire a unei case, însă nu trebuie să cazi în capcana nerăbdării de-a vedea totul gata și de-a grăbi această etapă pentru că acoperișul este cel care îți va proteja locuința de ploaie, vânt, zăpadă, radiații UV și, în general, de toate intemperiile specifice zonei în care este situată casa.

În acest context, este foarte important să tratezi acestă ultimă etapă cu aceeași grijă cu care le-ai tratat și pe cele precedente.

Cu alte cuvinte, nu ar trebui să neglijezi nicidecum elemente precum calitatea materialelor folosite, experiența echipei care va monta acoperișul, calitatea manoperei sau gama de accesorii acoperiș aleasă.

Fiecare accesoriu contribuie la menținerea învelitorii în stare perfectă, iar numărul acestora variază în funcție de tipul de acoperiș ales, așadar pentru un anumit tip de acoperiș va fi nevoie de mai multe accesorii, iar pentru un alt tip de acoperiș ai putea avea nevoie de mult mai puține.

În cele ce urmează îți prezentăm un top 3 al celor mai importante accesorii pentru acoperiș, însă pentru o listă completă a accesoriilor pentru acoperiș te invităm să accesezi secțiunea dedicată din site.

  • Coamă acoperiș

Coama este partea cea mai înaltă a învelitorii și se găsește la întâlnirea a doi versanți convecși, în partea superioară a acestora, prin urmare o coamă este un accesoriu necesar pentru a putea închide perfect acel spațiu.

În comerț vei găsi, de regulă, două variante: coama circulară și coama dreaptă, iar alegerea îți aparține în totalitate. Principalul criteriu de care ar fi bine, totuși, să ții cont, este menținerea unei unități stilistice la nivel de construcție și, secundar, ar mai trebui să fii atent și la calitatea materialului din care este realizată coama pentru că, fiind vorba de un accesoriu important, poate influența rezistența întregii învelitori.

De asemenea, e bine să știi că în situația în care structura învelitorii impune închiderea unei singure ape, îți va fi recomandată achiziționarea unei semicoame.

  • Dolie acoperiș

O dolie se montează la intersecția dintre doi versanți concavi ai acoperișului, în partea lor inferioară, iar scopul ei este acela de a ajuta apa rezultată din ploi sau din topirea zăpezii să ajungă la jgheab.

În funcție de necesitățile acoperișului și de recomandările echipei de specialiști cu care ai ales să lucrezi, se va monta o dolie standard sau o dolie specială. Dolia specială este diferită de dolia clasică prin forma ei. O fâșie ambutisată aflată pe mijlocul doliei speciale se comporta ca un „zid de apărare” pentru a opri scurgerile pluviale ce vin de pe unul dintre versanți și se îndreaptă către celălalt.

  • Sistem pluvial

Un sistem pluvial este cel mai complex accesoriu pentru că este compus din mai multe elemente. Nu doar jgheaburile și burlanele sunt importante, și celelalte elemente de îmbinare trebuie să fie în atenția ta.

Fiind expus în permanență unor condiții meteo foarte variate, un sistem pluvial trebuie să fie rezistent atât la coroziune, umiditate, intemperii și radiații UV, cât și la factori mecanici, greutăți ce pot apăsa pe sistem cum este cazul zăpezii care stagnează sau alunecă de pe acoperiș, a țurțurilor de gheață etc.

Rolul unui sistem pluvial este acela de a drena apa de pe acoperiș și de a ajuta fațadele să râmână uscate și, la fel ca și în cazul celorlalte accesorii, este foarte important să alegi materiale de calitate, care să asigure rezistență și durabilitate.

RoofArt folosește oțel suedez de înaltă calitate pentru toate accesoriile, un material cunoscut în întreaga lume pentru că, de-a lungul timpului, a făcut față la numeroase teste de rezistență și durabilitate realizate în diverse zone ale globului și în condiții climatice la fel de diverse.

Află mai multe despre sistemul pluvial, aici.

Așadar, atunci când cumperi un accesoriu marca RoofArt, ai mereu garanția că acesta va contribui la realizarea unui acoperiș care să protejeze impecabil locul pe care îl numești „acasă”.

Dacă ai nevoie de mai multe informații, nu uita că suntem la un telefon sau click distanță!

Pentru o cerere de ofertă, completează acest formular.