pret tigla metalica buna

Specialiștii RoofArt răspund: „Care este cea mai bună țiglă metalică?”

Confortul asigurat de un sistem complex de învelitoare realizat din țiglă metalică este de neprețuit și justifică pe deplin investiția inițială, mai ales dacă iei în considerare faptul că durata de viață a unui asemenea material este îndelungată, iar beneficiile pe termen lung sunt multiple.

Dacă ai ajuns aici, cel mai probabil ești o persoană informată, care a făcut o documentare temeinică și care a aflat deja că țigla metalică este, în acest moment, cel mai popular material în rândul proprietarilor de case. Ai mai aflat, cu siguranță, și care sunt beneficiile pe care le are pe termen mediu și lung o astfel de alegere, însă vrei să afli și cum anume te poți asigura că alegi cea mai bună țiglă metalică.

Întrebarea ta nu este doar justificată, ci și necesară, având în vedere că pe piață și în magazinele online găsești, de obicei, o mulțime de variante care pot îngreuna foarte mult procesul decizional.

În cele ce urmează te invităm să afli, în linii mari, cum te poți asigura că alegi cea mai bună țiglă metalică. Nu îți propunem un text scris în limbaj tehnic greu de urmărit, ca majoritatea celor pe care le întâlnești pe net, ci un text foarte compact, din care să reiasă clar și în linii mari care sunt lucrurile la care este bine să fii atent atunci când îți dorești să alegi cea mai bună țiglă metalică.

Sfaturi de la specialiștii RoofArt pentru a alege cea mai bună țiglă metalică

Așa cum am afirmat anterior, pentru a alege cea mai bună țiglă metalică trebuie să iei în considerare răspunsurile la o serie de întrebări care pot funcționa, de altfel, și ca indicatori de calitate:

 • Siguranța promisă de producător a fost testată, există garanții reale în acest sens? Dacă da, unde pot fi consultate?
 • Care este durata de viață a produsului pe care vrei să îl achiziționezi, justifică aceasta investiția?
 • Rezistența la temperaturi extreme e foarte importantă pentru că dictează modul în care acoperișul se va comporta pe termen lung, așa că poate producătorul să îți aducă argumente privind acoperișuri care s-au comportat exemplar în condiții meteo extreme?
 • Ce poți afla despre tipul și grosimea stratului de acoperie? Ce spune producătorul despre straturile de protecție a foii de oțel? Există strat de zinc, strat de pasivizare, strat de grund și strat de vopsea la exterior?
 • Ce poți afla despre grosimea foii, având în vedere că după standardele europene, grosimea foii de oțel este recomandat să fie de aprox. 0,5 mm?
 • Oțelul din care este realizată țigla metalică aleasă are un număr și este marcat, așa cum prevăd standardele internaționale?
 • Producătorul ales poate oferi estimări vizuale orientative? Poți solicita să vezi cum ar arăta acoperișul sau cum se face prinderea în șuruburi, de exemplu?
 • Panourile de țiglă metalică se suprapun fără a lăsa spații vizibile, atât pentru ochi cat mai ales pentru apă și impurități, și etanșează corect întreg sistemul de învelitoare?
 • Țigla metalică este prevăzută cu canale de scurgere a apei provenite din condens?
 • Utilajele folosite pentru prelucrarea țiglei metalice sunt de încredere? Modul lor de funcționare garantează produsului finit toate aspectele proiectate de ingineri?
 • Producătorul ales asigură consultanță, vei avea la cine să apelezi în caz că ai nevoie de sfaturi și informații suplimentare?
 • Producătorul ales asigură și o echipă de montaj sau va trebui să apelezi la o echipă independentă?
 • Poți cumpăra și accesorii de la același producător, pentru a te putea asigura astfel că nu vor exista ulterioare probleme de incompatibilitate?
 • Ce spun alți cumpărători despre produsul pe care dorești să-l achiziționezi, ce recenzii poți găsi în online?
 • Care e reputația celui care vinde, are o experiență vastă pe piață, a dovedit de-a lungul timpului că vinde țiglă metalică de calitate?
 • Care sunt garanțiile oferite?

Răspunsurile la toate aceste întrebări te vor ajuta, în general, să alegi cea mai bună țiglă metalică pentru că îți oferă toate informațiile obiective de care ai nevoie pentru a face o alegere informată și inteligentă.

Ce înseamnă „cea mai bună țiglă metalică”? Ce aspecte trebuie să iei în calcul?

Noțiunea de „cea mai bună țiglă metalică” este, bineînțeles, subiectivă pentru că se raportează la o mulțime de factori subiectivi și are un înțeles diferit pentru fiecare dintre noi, însă, așa cum am arătat mai sus, există și o serie de indicatori de calitate obiectivi care te pot ajuta să faci cea mai bună alegere.

Pe lângă factorii obiectivi enumerați anterior sub formă de întrebări există și o serie de aspecte care pot face diferența dintre un produs cu caracteristici tehnice de excepție și un produs care e foarte departe de-a fi cea mai bună țiglă metalică disponibilă.

Astfel, atunci când faci achiziția finală trebuie să ții neapărat cont de următoarele criterii obiective:

 • Durabilitatea țiglei metalice pe care vrei să o achiziționezi;
 • Siguranța pe care o oferă produsul pe care l-ai ales;
 • Rezistența la temperaturi extreme (foarte joase sau foarte înalte);
 • Rezistența la diverse tipuri de deteriorări mecanice;
 • Tipul și grosimea stratului de acoperire;
 • Îmbinările etanșe ale panourilor, felul în care sunt făcute decupajele la colțuri și margini
 • Suprapunerile între panourile de țiglă metalică să nu fie vizibile
 • Accesoriile suplimentare necesare ermetizării acoperișului sunt de aceeași calitate precum țigla metalică
 • Ușurința cu care acoperișul poate fi montat.

Și pentru că nu putem să îți prezentăm toate aceste aspecte fără să îți facem și o recomandare concretă, în cele ce urmează îți oferim câteva motive pentru a alege ceea ce reprezintă, în opinia noastră, cea mai bună țiglă metalică de pe piață: țigla metalică RoofArt.

De ce să alegi țigla metalică RoofArt?

Un acoperiș din țiglă metalică de calitate – sau din cea mai bună țiglă metalică disponibilă în comerț – poate rezista chiar și până la 60 de ani, așa că reprezintă o investiție excelentă. La fel stau lucrurile și în cazul țiglei metalice Umbrella®, de la RoofArt. Durata de viață mare nu este, nici pe departe, singurul avantaj al țiglei metalice Umbrella®.

Pe lângă acest aspect, țigla metalică RoofArt este disponibilă în două variante: cu prindere clasică (este vorba despre panouri cu o lungime maximă de 12 module) sau cu prinderi ascunse (țiglă dublu-modulară), așa că îți permite să alegi exact acea variantă care se pliază cel mai bine pe dorințele și necesitățile casei tale.

De asemenea, țigla metalică RoofArt este realizată din oțel scandinav SSAB, care are o durată de exploatare de 60 de ani, garanție anticoroziune de 40 de ani și garanție pentru menținerea culorii de 30 de ani. În plus, oțelul scandinav SSAB beneficiază de acoperiri cu vopsele pe bază bio și tratamente anticoroziune și pentru păstrarea culorii în timp, aspecte care confirmă faptul că reprezintă, de departe, cel mai calitativ oțel de pe piață.

Dincolo de aceste considerente enumerate mai sus, poți alege să achiziționezi diverse tipuri de materie primă: țiglă din clasele Mat Premium și Mat Superior (ambele au la bază oțelul nordic SSAB amintit anterior) sau țiglă metalică din clasele Mat Structurat, Lucios Standard și Lucios Economic.

Țigla metalică de la RoofArt răspunde chiar și exigențelor celor care au o filosofie de viață eco-friendly: toate produsele din clasa Mat Premium sunt realizate cu ajutorul unei tehnologii de ultimă generație, care diminuează emisiile de noxe din aer. Și pentru că am vorbit despre cea mai bună țiglă metalică de pe piață, te invităm să descoperi toate produsele RoofArt în secțiunea dedicată din site.