cel-mai-bun-acoperis

Specialiștii RoofArt răspund: “Care este cel mai bun acoperiș pentru casă?”

Construcția acoperișului viitoarei tale locuințe este un proces complex, care  nu trebuie lăsat la voia întâmplării pentru că acoperișul este cel care va dicta gradul de confort general pe care îl oferă căminul tău și, de asemenea, tot acoperișul va reprezenta și principala barieră de protecție împotriva capriciilor vremii.

În contextul de mai sus devine evident motivul pentru care un acoperiș pentru casă care are le bază materiale mai puțin calitative sau care a fost ales fără a ține seama de specificul climatic al zonei, de particularitățile construcției sau de sfatul specialiștilor îți va prilejui tot felul de probleme de-a lungul timpului. Tocmai de aceea este ideal să nu ajungi să investești timp sau bani în reparații sau în renovări ulterioare, ci să te asiguri că alegi bine de la început.

Care este, deci, cel mai bun acoperiș pentru casa pe care o construiești? Îți răspundem în cele ce urmează.

Sfaturi de la specialiștii RoofArt pentru a alege cea mai bună variantă de acoperiș pentru casă

În ultimii ani industria construcțiilor a înregistrat o perioadă înfloritoare, marcată, pe de o parte, de schimbările preferinței celor care caută să se mute  în propria locuință (studiile de piață efectuate de diverse agenții imobiliare arată o inversare, mai precis majoritatea românilor preferă să cumpere sau să-și construiască o casă, în detrimentul achiziționării unui apartament), iar pe de altă parte marcată de o dezvoltare la nivel de tehnologii folosite, inovație și îmbunătățiri aduse materialelor prime folosite.

Toate aceste considerente au condus la o diversificare foarte ofertantă a tipurilor de acoperiș comercializate, iar această diversificare a condus, la rândul său, la îngreunarea deciziei de achiziție pentru cumpărător. Decizia de achiziție poate fi, însă, simplificată în mod substanțial dacă ții cont de câteva aspecte esențiale, care te pot ajuta să alegi cel mai bun acoperiș pentru casa ta.

Ce aspecte trebuie să iei în calcul?

Alegerea unui acoperiș pentru casă trebuie să țină cont de câteva criterii de bază, pe care le vom prezenta pe larg mai jos. Înainte de a le enumera trebuie să menționăm, însă, că alegerea unui acoperiș pentru casă nu trebuie făcută după principiul „one size fits all”: așa cum aminteam undeva mai sus, fiecare locuință are caracteristici foarte specifice, iar alegerea acoperișului va trebui să o faci tocmai în funcție de aceste particularități. Cu alte cuvinte, nu există „cel mai bun acoperiș pentru casă”, există doar „cel mai bun acoperiș pentru casa ta”.

Un exemplu concret: dacă locuința ta este situată, de pildă, într-o zonă montană, va trebui să ții cont că în zonele montane vremea este schimbătoare, iar iernile mai grele, prin urmare acoperișul ales va trebuie să fie în primul rând foarte rezistent și să nu permită infiltrarea apei care va rezulta mai mult ca sigur în urma ploilor și zăpezilor abundente.

Concret, iată care sunt aspectele care te pot ajuta să alegi cel mai bun acoperiș pentru casa pe care o construiești:

Tipul acoperișului

Înainte de a alege un acoperiș pentru casă va trebui să ții cont de arhitectura  construcției, de particularitățile acesteia, de climă și, desigur, de rezultatele pe care vrei să le obții.

Cele mai populare tipuri de acoperiș în acest moment sunt cele confecționate din țiglă metalică, tablă fălțuită, șindrilă bituminoasă și țiglă ceramică. Pentru a alege cel mai bun acoperiș pentru casă trebuie să ții cont de avantajele pe care le oferă fiecare.

Recomandarea noastră este să îți îndrepți atenția către un acoperiș din țiglă metalică sau tablă fălțuită pentru că în aceste cazuri vorbim de materiale cu o gamă foarte mare de avantaje (ușor de montat, ușor de întreținut, prețuri avantajoase etc.) și cu o durabilitate superioară.

Rezistența tipului de acoperiș ales

După ce ți-ai făcut o idee de ansamblu în privința tipurilor de acoperiș care s-ar putea plia cel mai bine pe particularitățile locuinței tale următorul pas va fi să stabilești care este cel mai rezistent dintre acestea. Un acoperiș pentru casă trebuie să fie în primul rând rezistent: să reziste în toate condițiile meteorologice, la zgârieturi, șocuri mecanice, raze ultraviolete, alternanțe mari de temperatură, îngheț-dezgheț etc.

În acest caz recomandarea noastră este să îți îndrepți atenția către sisteme de acoperiș care care au la bază oțelul suedez sau de proveniență nordică. Oțelul suedez ocupă un loc fruntaș în topul celor mai apreciate materiale tocmai datorită calității și rezistenței confirmate inclusiv prin teste derulate timp de peste 40 de ani în diferite zone de pe mapamond, cu diverse condiții climatice.

Gama de culori disponibile

La prima vedere ar putea părea un detaliu nesemnificativ, însă posibilitatea de a alege o culoare care să nu dezechilibreze stilul, designul și cromatica generală a clădirii se poate dovedi un element foarte important mai ales atunci când îți dorești ca locuința ta să devină o investiție pe care să o poți valorifica mai târziu.

Așadar, cel mai bun acoperiș pentru casa ta va fi, în acest caz, cel care se pliază cel mai bine pe exigențele de ordin stilistic.

Întreținere și montaj

Un acoperiș pentru casă trebuie să fie, de asemenea, ușor de montat și ușor de întreținut.

Mai precis, un acoperiș care nu se montează cu ușurință va crește costul total al lucrării executate, în timp ce un sistem de învelitoare care necesită mentenanță/întreținere specială va genera, de asemenea, costuri suplimentare.

Toate aceste inconveniente pot fi evitate cu ușurință dacă alegi de la bun început o învelitoare de calitate, ușor de montat și ușor de întreținut.

Accesorii și garanții

Garanția este, la rândul său, un aspect important, care te poate ajuta să alegi un acoperiș pentru casă calitativ. Fie că vorbim despre o garanție anticoroziune, de menținere a culorii sau despre o garanție care certifică o durată de exploatare îndelungată, este foarte important să te asiguri că acestea există.

La fel de importante sunt și accesoriile. Cel mai bun acoperiș pentru casa ta este un acoperiș complet, iar pentru ca un acoperiș să fie complet, acesta va avea nevoie de un sistem pluvial compatibil și de alte accesorii specifice precum folii anticondens, coame, dolii etc. Toate aceste accesorii este ideal să fie achiziționate de la același producător, pentru a putea evita apariția unor eventuale probleme de montaj, de incompatibilitate funcțională ori de design, sau de garanție.

Raport calitate-preț

Bugetul este, de cele mai multe ori, un factor care joacă un rol foarte important în decizia de achiziție finală, iar cel mai bun lucru pe care poți să îl faci de fiecare dată este să te asiguri că găsești cel mai bun produs din segmentul de prețuri pe care vrei să îl accesezi.

Cel mai bun ajutor în acest sens ți-l vor oferi propria documentare și propria analiză a diverselor alternative pe care le găsești pe piață și articularea unei decizii de achiziție finale în baza rezultatelor obținute în urma analizei/ documentării.

De ce să alegi soluțiile pentru acoperiș RoofArt?

Răspunsul scurt? Din toate motivele enumerate mai sus: îți punem la dispoziție o gamă variată de sisteme de acoperiș deosebit de rezistente, disponibile într-o bogată paletă de culori, ușor de întreținut și ușor de montat, cu accesorii care asigură compatibilitate perfectă, garanții extinse și la un raport calitate-preț excelent.

Răspunsul detaliat? Pentru că în cei 20 de ani de existență, pe care îi aniversăm chiar anul acesta, am pus întotdeauna accentul pe calitate atât la nivel de experiență de achiziție pe care le-o oferim clienților noștri, cât și la nivel de calitate a serviciilor și de soluții pentru acoperișoferite.

Fondată în 2001, RoofArt România este în acest moment principalul promotor al soluțiilor durabile pentru acoperiș și tocmai de aceea, cu prilejul aniversării a 20 de ani de existență, reînnoim oficial promisiunea făcută clienților noștri și cu alte ocazii: aceea de a continua să investim în calitatea produselor și serviciilor pe care le punem la dispoziție și în inovație.

Calitatea produselor nordice, scandinave, testate timp de peste 40 de ani în condiții climatice dintre cele mai diverse și extreme, rezistența materialelor folosite, precum și grija pentru mediul înconjurător sunt doar câteva dintre punctele centrale ale strategiei noastre de business care ne-a permis să rezistăm atâția ani pe o piață acerbă, unde nu rezistă decât cei mai buni.

Îți oferim soluții complete pentru un acoperiș pentru casă durabil, estetic și prietenos cu mediul înconjurător și, în plus, consultanță gratuită pe tot parcursul procesului de achiziție. Descoperă cel mai bun acoperiș pentru casa ta pe roofart.ro!