tigla metalica tabla cutata roofart

Țigla metalică și tabla cutată, soluțiile preferate pentru acoperișuri, garduri și fațade

Țigla metalică și tabla cutată sunt două dintre cele mai bune soluții atunci când vine vorba de acoperișuri, garduri și fațade.

Așadar, dacă ești indecis între tablă cutată și țiglă metalică, în cele ce urmează îți prezentăm pe rând avantajele acestora, pentru ca tu să le poți analiza în amănunt și să poți lua cea mai bună decizie.

Tabla cutată, un produs foarte versatil și cu un raport calitate-preț excelent

Fie că este vorba despre placarea construcțiilor metalice, de delimitarea perimetrelor interioare sau exterioare, de închiderea plafoanelor sau de acoperirea superioară a clădirilor, tabla cutată este ideală pentru toate aceste situații.

De asemenea, tabla cutată are un preț mai mic de achiziție (comparativ cu alte materiale similare) și o greutate redusă (între 4-6 kg/mp), care o face ideală chiar și pentru acoperișurile cu o structură mai delicată.

În plus, se montează rapid, iar pierderile de material sunt minime (datorită adaptării lungimii panourilor în funcție de fiecare proiect în parte, între 300mm și 6000mm).

RoofArt îți pune la dispoziție toate documentațiile produsului (desen tehnic, certificat de garanție și de proveniență a materiei prime, factură și justificarea de plată), iar tabla cutată comercializată vine la pachet, de asemenea, și cu garanții extinse în privința calității.

Este vorba, așadar, de o variantă foarte accesibilă, care poate fi folosită cu succes în toate situațiile enumerate anterior, garduri, fațade, pereți și delimitări spațiale, streșini, plafoane, acoperișuri, pentru anexe gospodărești, construcții civile sau industriale, ținând cont, desigur, de destinația finală a proiectului, de cerințele din punct de vedere arhitectural, de design, de condițiile meteo din zona în care derulezi proiectul și de preferințele de ordin estetic.

Tocmai de aceea tabla cutată este, în multe cazuri, prima alegere a persoanelor care își doresc să folosească un material rezistent și care să nu necesite o investiție impresionantă.

Iar acum că am aflat împreună care sunt avantajele folosirii tablei cutate, îți propunem să trecem în revistă și principalele avantaje pe care le aduce țigla metalică.

Țigla metalică, ideală pentru acoperișul oricărei locuințe

Țigla metalică este, la rândul său, o soluție foarte bună pentru oricine își dorește un acoperiș sigur, rezistent în timp și cu un aspect estetic deosebit, încadrat perfect în zone geografice și arhitecturi diverse.

Alegerea unui acoperiș de calitate ar trebui privită (în primul rând) ca pe o investiție în viitorul familiei tale și mai puțin ca pe o simplă cheltuială.

În plus, un acoperiș de calitate va mări valoarea proprietății în timp, iar acest aspect s-ar putea dovedi util mai ales în cazul în care, la un moment dat, vei decide să vinzi casa.

Garanția de 40 de ani, vopseaua cu componente bio, straturile de protecție anticoroziune și de menținere a culorii contribuie la calitatea și rezistența în timp a țiglei metalice Umbrella® de la RoofArt.

Printre avantajele acestui tip de țiglă metalică se numără și faptul că este produsă în două variante: cu prinderi ascunse (șuruburile nu sunt la vedere datorită unei tehnologii inovative de fixare iar panourile au dimensiune standard de două module sau 755mm) și varianta cu prinderi clasice (panouri cu lungime maximă de 12 module ceea ce înseamna 4230mm lungime).

De asemenea, dacă alegi țigla metalică Umbrella® trebuie să știi că poți opta între diferite tipuri de materie primă: de la o grosime de 0,53mm pentru varianta premium de tablă din oțel suedez și până la grosimi de 0,50mm sau 0,47mm cu acoperiri mate, lucioase sau semi-lucioase.

Nu mai e un secret pentru nimeni că țigla metalică se bucură în acest moment de o popularitate extraordinară, iar experții sunt atrași în primul rând de durata mare de viață a acestor acoperișuri și, evident, de eleganța naturală pe care o are produsul în sine.

Dacă vorbim în mod special de țigla metalică de la RoofArt, atunci este bine să precizăm că în acest caz este vorba despre o soluție completă. Cu alte cuvinte, pe lângă țigla metalică compania produce și toate accesoriile care asigură ermetizarea acoperișului: coame, dolii, borduri fronton, racorduri la calcan, șorțuri de streașină, opritori de zăpadă, sistem pluvial etc.

Toate aceste elemente de tinichigerie sunt realizate din aceeași materie primă precum panourile de țiglă metalică, prin urmare montajul va fi unul fără probleme (în cazul unui acoperiș care are toate aceste elemente cumpărate de la producători/ distribuitori diferiți pot apărea probleme tehnice sau estetice, îmbinări precare, diferențe de nuanțe între produse, o decolorare diferită în timp, probleme de montaj sau chiar probleme cu garanțiile oferite).

Per total, un acoperiș din țiglă metalică este o modalitate excelentă de a-ți echipa casa cu o soluție de calitate superioară, dar și de a avea grijă de mediul înconjurător. Spunem acest lucru pentru că uleiul de rapiță care este folosit în componența stratului de acoperire GreenCoat® a țiglei metalice RoofArt din clasa Premium contribuie la protecția mediului și reduce emisiile de noxe în aer. În plus, panourile de țiglă metalică sunt 100% reciclabile, iar principalul material folosit de RoofArt este oțelul scandinav, recunoscut ca fiind poate cel mai calitativ la nivel mondial.

Nu în ultimul rând, un alt mare avantaj vizează costurile generale ale investiției. Un acoperiș din țiglă metalică este foarte ușor, prin urmare montajul va fi mai ușor de făcut, ceea ce va duce, implicit, și la economisirea costurilor investite în structura de rezistență.

***

În concluzie, acestea sunt principalele avantaje pe care le au tabla cutată și țigla metalică.

Pentru a putea lua cea mai bună decizie este bine să iei în considerare toate informațiile pe care le-am oferit în acest material, să pui în balanță așteptările și exigențele pe care le ai și apoi să faci o alegere care să se situeze la intersecția tuturor acestor elemente.

De asemenea, poți să consulți și alte materiale din blogul nostru, în care am dezbătut pe larg și alte aspecte care țin de țigla metalică și tabla cutată (cât de ușor se montează, cum se calculează prețul pe metru pătrat etc.).

Misiunea noastră a fost încă de la înființare aceea de a oferi soluții durabile pentru acoperișuri și de a crește calitatea lucrărilor efectuate prin tehnici moderne de montaj, așa că orice produs ai alege, ai garanția implicită că acesta este vârf de gamă.

Dacă ai nevoie de mai multe informații despre oricare dintre produsele pe care le comercializăm – te invităm să ne contactezi telefonic sau prin intermediul formularului de contact.

De asemenea, dacă îți dorești o ofertă trebuie doar să ne comunici acest lucru, iar echipa noastră îți va pune la dispoziție în cel mai scurt timp cu putință soluții personalizate, perfect adaptate proiectului tău.