tigla metalica roca vulcanica piatra naturala roofart tilcor

Țiglă metalică cu rocă vulcanică sau țiglă cu piatră naturală

Cu siguranță îți dorești o locuință pe cât de aspectuoasă și îngrijită, atât de rezistentă în timp și care să merite investiția vreme îndelungată. Acoperișul este foarte important în construcția unei case și în funcție de durabilitatea acestuia se vor face sau nu o serie de reparații importante. Tocmai de aceea, este esențial să se facă cea mai bună alegere.

Țiglă metalică cu acoperire de rocă vulcanică

Casele cu acoperiș ce prezintă la suprafață un strat de particule de rocă vulcanică sunt foarte moderne, elegante, durează mult în timp și dau acestora o frumusețe ușor de distins în rândul altora. Specific mai ales construcțiilor din Occident, acestea se remarcă prin estetică, dar și prin amprenta sofisticată a unor locuințe solide și rezistente. Acest tip de învelitoare se pretează pentru construcții aflate în orice zone de relief, de la zone montane înalte până la medii cu vecinătăți marine, indiferent de condițiile climaterice. Ba mai mult, datorită tehnologiei sale de îmbinare a plăcilor, prin interconectare, ansamblul acoperișului fixat pe module nu se dezbină și nici nu se desprinde la cutremure sau șocuri mecanice neprevăzute.

Originară din Noua Zeelandă, ideea acoperișului de țiglă cu acoperire de roca vulcanică păstrează farmecul unic și geometria inedită date de meșteșugarii vremii. Astăzi, arhitecții și proiectanții din toată lumea se lasă inspirați de măiestria și calitatea acestui tip de acoperiș, pentru care pot opta în aproape orice tip de construcții.  Țigla reprezintă o combinație între cel mai bun oțel provenit din nisipul cu o concetrație mare de fier de pe coasta Noii Zeelande și acoperirea de granule de roca vulcanică 100% naturală, deosebit de rezistentă la intemperii și fenomene meteo dure cum ar fi vânturi de intensitate mare, grindină, dezgheț-îngheț sau temperaturi foarte ridicate, fiind testată în zone din Noua Zeelandă în care aceste fenomene au preponderență mare. De asemenea, suprafața învelitorii acoperișului își păstrează aspectul, funcționalitatea, nefiind afectată nici chiar de incendiu, încadrându-se astfel în clasa A de incendiu, că material necombustibil.

Acoperișul de țiglă metalică cu acoperire de roca vulcanică reușește să păstreze un echilibru termic foarte căutat: acela de a păstra temperaturi răcoritoare în interiorul caselor pe timp de vara, împiedicând pe timp de iarnă pierderea căldurii. Așadar, un astfel de acoperiș ne ajută atât să economisim bani pe termen lung și nu apelăm la ventilatoare sau la aparate de aer condiționat în sezonul estival. De asemenea, datorită performanței termice dovedite și a eficienței energetice pe care o determină, acest tip de acoperiș ajută la păstrarea unor temperaturi optime pe timp de iarnă, ceea ce înseamnă simultan și costuri reduse pe parcursul acestui anotimp.

Sistemul de fixare îi conferă un aspect discret, generând ideea de continuitate și asigurând un etanș complet împotriva oricăror precipitații sau umezeală. În plus, țigla metalică cu roca vulcanică oferă o protecție UV sporită, datorită stratului acrilic inteligent rezistent la o expunere ridicată a razelor ultraviolete.

Țiglă metalică marca Tilcor este o combinație ideală de oțel acoperit cu un strat de 45% de zinc cu 55% aluminiu, cunoscută sub numele de Zincalume. Pentru că suntem atenți față de mediul înconjurător, amprenta de carbon necesară prelucrării acestui tip de material este redusă, acoperișul rezultat este prietenos cu mediul, fiind unul dintre cele mai reciclabile din lume. Datorită elementelor ce-l compun, cu proveniență 100% naturală – roca vulcanică și oțel pur – apă care se scurge și se colectează de pe o astfel de învelitoare este curată, non-toxică, spre deosebire de alte învelitori pe baza de componenți petroliferi.

Modelele și culorile disponibile se încadrează în specificul arhitectural al locuințelor din fiecare zonă, având în același timp și un aer deosebit, de construcție solidă și durabilă.

În piață se găsesc produse similare ca aspect, însă cu proprietăți diferite. Apar aici o serie de întrebări:

Ce alegem? Țiglă metalică cu rocă vulcanică, țiglă metalică cu piatră naturală sau țiglă cu granule minerale?

Care sunt diferențele între aceste produse și unde trebuie să fim atenți?

 

Țigla metalică cu acoperire de piatră naturală și țigla cu granule minerale

Țigla metalică cu acoperire de piatră naturală are de asemenea, numeroase avantaje pentru locuința căreia i se aplică, păstrând acel aer nostalgic al învelitoarelor clasice din ceramica de altădată. Prin comparație însă, țigla metalică cu piatră naturală are proprietăți restrânse față de cea cu acoperire de rocă vulcanică.

Produse similare ca aspect puteți întâlni și cu denumirea de țiglă cu granule minerale dar acest lucru nu înseamnă că vor și rezista timp îndelungat, atât vopseaua aplicată granulelor de piatră poate suferi decolorări la scurt timp de la montaj ori aceste particule se pot desprinde după o perioadă relativ mică de exploatare în condiții meteo diverse, perioade de îngheț/dezghet, ploi puternice, vânt sau grindină.

Țiglă metalică cu rocă vulcanică autentică

Asigurați-vă întotdeauna că produsul achiziționat este cu adevarat cel comunicat, autentic. În piață puteți întălni tiglă metalică cu rocă vulcanică, în schimb acoperirea să fie cu granule de piatră. Puteți evita aceste situații verificând autenticitatea, citind documentele de proveniență ale materiei prime, rapoartele testelor efectuate, autorizații și solicitând certificate de garanție de la producătorul produsului și nu de la distribuitor/ comerciant.

Ca distribuitor unic în Romînia de țiglă metalică cu acoperire de rocă vulcanică autentică Tilcor, RoofArt îți stă la dispoziție cu orice informații ai avea nevoie, pentru a face cea mai bună alegere. Contactează-ne și te vom invita să consulți modelele disponibile și gama de accesorii și elemente de ventilație pentru acest tip de țiglă, împreună cu documentațiile și certificările aferente!