avantaje acoperisuri din tigla metalica

Țiglă din oțel suedez pentru acoperiș?

Acoperișul este expus constant schimbărilor și capriciilor vremii, motiv pentru care este necesar să alegi cu atenție materia primă din care este făcut. Astfel, vei avea parte de un acoperiș rezistent, care își îndeplinește cu succes rolul, oferindu-ți siguranță și confort, protejând totodată construcția de diverse riscuri la care ar putea fi expusă.

Oțelul suedez SSAB se află în topul preferințelor celor care caută rezistență sporită la factorii de mediu și la cei mecanici, durabilitate, ușurință în montaj și țiglă metalică de calitate superioară. În timp ce toate aceste caracteristici sunt îndeplinite cu succes de materia primă, nici produsul finit, adică țigla metalică, nu este lipsit de avantaje unice: de exemplu, materialul de acoperire ecologic patentat al țiglei, GreenCoat, care oferă un plus de rezistență la coroziune și la culoare. Discutăm, așadar, despre produse cu caracteristici superioare din punct de vedere tehnic, care își păstrează și aspectul impecabil un timp îndelungat.

Tipuri acoperiș

Există mai multe tipuri de acoperișuri, iar dacă te întrebi dacă țigla din oțel suedez este potrivită pentru fiecare dintre acestea, poți afla detalii din informațiile care urmează.

Acoperișuri în 2 ape

În comparație cu alte tipuri de acoperișuri, unul în două ape are o rezistență mai scăzută la vânturile extrem de puternice. Poți spori această rezistență alegând să faci un acoperiș din țiglă din oțel suedez. Testele efectuate asupra țiglei SSAB au fost făcute inclusiv în condiții de vânt puternic, iar rezultatele sunt mai mult decât mulțumitoare. Țigla din oțel nordic pe care o găsești la RoofArt este proiectată să îndure cele mai grele condiții, ceea ce înseamnă că acoperișul tău în 2 ape va fi unul foarte rezistent.

Acoperișuri în 4 ape

Cu o formă deseori simetrică, acoperișul în 4 ape are nevoie de un material ce îndeplinește concomitent caracteristici precum ușurința în montaj, nivelul ridicat de protecție în orice condiții și durabilitatea. Și în acest caz se recomandă folosirea țiglei din oțel suedez. Potrivirea perfectă a foilor de tablă pentru acoperiș de la RoofArt și maleabilitatea sa, în cazul țiglelor metalice model Arctica® sau Umbrella®, sunt doar două dintre motivele pentru care aceste produse sunt ușor de montat inclusiv pe un acoperiș cum este cel în 4 ape.

Acoperișuri cu pante inegale

În cazul în care discutăm despre o construcție cu acoperiș în pante inegale, este necesar să ai în vedere înclinațiile mici și infiltrațiile care pot să apară în aceste zone, care pot fi cauzate de ploaie, zăpadă, căderi de grindină și vânt puternic. Cum le poți evita? Alegând pentru sistemul de învelitoare un material cu rezistență dovedită, așa cum este țigla din oțel suedez de la RoofArt. Pe lângă rezistența superioară, modulele de țiglă metalică sunt prevăzute cu canale laterale de colectare a apei, menite să protejeze acoperișul în două moduri: de acumularea condensului în interiorul sistemului de învelitoare, dar și de infiltrațiile provenite din exterior.

Tipuri de țiglă

Oțelul suedez este utilizat ca materie primă pentru producerea mai multor tipuri de țiglă metalică. Le putem împărți în două categorii principale – Umbrella® și Arctica® – iar acestea pot fi regăsite în mai multe variante în portofoliul de produse RoofArt.

Modelul Umbrella® este disponibil în două variante în ceea ce privește modul de prindere: țiglă metalică cu prindere clasică și țiglă cu prinderi ascunse. La rândul său, Arctica® este produsă în varianta cu prindere clasică, la panouri de unul sau două module.

În ceea ce privește materia primă, țigla din oțel nordic SSAB cu proveniență din Suedia are un strat de acoperire GreenCoat Pural BT 50µm și o protecție sporită a zincului într-un strat de 275g/mp, ambele se reflectă în garanția anticoroziune extinsă până la 50 de ani și garanția la culoare de 35 de ani.

Dacă ai nevoie de recomandări în alegerea acoperișului din țiglă din oțel suedez, poți contacta specialiștii noștri RoofArt, care au o experiență de peste 20 de ani în acest domeniu. Vom analiza împreună caracteristicile proiectului tău și îți vom oferi cele mai bune variante, astfel încât să beneficiezi de un acoperiș sigur, rezistent și durabil.