suprapunere tigla metalica roofart

Cât se suprapune țigla metalică?

Țigla metalică este una dintre cele mai populare variante pentru realizarea acoperișului, fiind o soluție pentru care optează cei care sunt în căutare de rezistență și durabilitate la un preț accesibil. Eficiența energetică este un alt avantaj adus de acoperișuri din țiglă metalică. Totodată, mentenanța unui acoperiș din țiglă metalică nu este dificilă, mai ales dacă se respectă instrucțiunile unui montaj corect încă de la instalarea acoperișului.

Tipuri țiglă

La RoofArt poți găsi două tipuri de țiglă metalică din oțel suedez SSAB – modelele Umbrella și Arctica – ambele având caracteristici unice în piață. Aceste caracteristici determină și durata de viață mare a produselor noastre, care au o garanție la coroziune ce poate ajunge până la 50 de ani și o durată medie de exploatare care se ridică până la 60 de ani.

Țigla metalică Umbrella este disponibilă în două variante: clasică sau cu prinderi ascunse. În cazul variantei clasice regăsim panouri cu lungime de maxim 12 module, pe când cea cu prinderi ascunse este produsă în panouri de două module. Pe de altă parte, țigla metalică Arctica este disponibilă în varianta cu prindere clasică și panouri de unul sau două module.

Umbrella cu prinderi ascunse este o inovație pe piața de profil, fiind un produs special conceput pentru lucrul sigur, simplu și rapid la înălțime, datorită faptului că se montează și se manevrează ușor. Îmbinările ascunse oferă numeroase avantaje utilizatorului, atât din punct de vedere estetic, cât și practic. Pe de o parte, aspectul acoperișului este unul uniform și, pe de altă parte, riscul ca apa să se infiltreze în zonele de fixare cu șuruburi este eliminat.

Umbrella cu prindere clasică vine cu avantajele sale, cel mai important referindu-se la lungimea maximă în care poate fi produsă: 4230 de mm, adică 12 module. De asemenea, această variantă de țiglă metalică este disponibilă într-o varietate de grosimi, culori și texturi.

Țigla metalică Arctica din oțel nordic este produsul adăugat cel mai recent în portofoliul RoofArt. Inovația în ceea ce privește această variantă constă în panourile simetrice de țiglă. Această simetrie permite montajul pe acoperișuri de la stânga la dreapta sau de la dreapta la stânga, ceea ce oferă echipei de montaj posibilitatea de a opta pentru cea mai convenabilă opțiune, în funcție de nevoi sau de preferințe. Discutăm, așadar, despre un montaj rapid și ușor.

Montarea țiglei

Montajul țiglei metalice este un pas care trebuie tratat cu seriozitate, datorită influenței pe care o are asupra longevității și rezistenței acoperișului. Astfel, nu este suficient să investim în acoperișuri din țiglă metalică de calitate, așa cum sunt cele din oțel nordic, dacă nu acordăm atenția necesară etapei de montaj și dacă nu sunt respectate indicațiile producătorului.

În ceea ce privește suprapunerea, panourile Umbrella sunt dotate cu o ambutisare care permite suprapunerea perfectă a patru panouri, acesta fiind un detaliu definitoriu pentru calitatea montajului. Concret, primul panou de țiglă se fixează în șuruburi, iar următorul se montează prin suprapunere pe cel anterior, fixându-se cu șuruburi ascunse. Distanța de suprapunere pentru panourile de țiglă modulară este de 80 de mm pe orizontală și 55 de mm pe verticală. Această suprapunere lasă o dimensiune utilă de 1100 x 700 mm panoului de țiglă metalică.

Dacă ai decis să alegi un sistem durabil pentru acoperișuri, așa cum sunt variantele de țiglă metalică din oțel nordic Umbrella sau Arctica, ne poți contacta pentru a alege împreună cea mai bună variantă pentru proiectul tău. Specialiștii noștri îți stau la dispoziție cu sfaturi avizate atât în privința materialelor de care ai nevoie, cât și în vederea realizării unui montaj corect, care va contribui la longevitatea și durabilitatea sistemului de învelitoare.