tabla faltuita acoperis roofart otel nordic

Avantajele oțelului nordic pentru tabla fălțuită

Perfectă pentru clădiri cu suprafețe extinse și acoperișuri cu pante lungi, dar și pentru acoperișuri de dimensiuni medii, tabla fălțuită este o alegere din care va rezulta un acoperiș cu sarcină redusă, dar extrem de rezistent și care implică o mentenanță scăzută. Această alegere nu dezamăgește nici din punct de vedere al designului, fiind compatibilă cu numeroase stiluri arhitecturale, de la cel modern, minimalist sau nonconformist, până la stilul elegant sau clasic. Din aceste motive, tabla fălțuită este recomandată atât pentru clădirile rezidențiale, cât și pentru cele de patrimoniu.

Deși poate părea simplu să alegi tabla fălțuită pentru acoperiș, acest produs este disponibil în mai multe variante, iar una dintre cele mai bune pentru care poți opta este tabla fălțuită din oțel nordic. Tabla fălțuită din oțel nordic SSAB de la RoofArt deține un set de caracteristici tehnice unice din care rezultă avantaje importante, pe care este esențial să le cunoști pentru a face o investiție informată într-un acoperiș de calitate superioară.

Durabilitate și rezistență pentru acoperișuri, dovedite prin teste

Rezistența este un avantaj pe care nu îl poți trece cu vederea atunci când vine vorba despre acoperișuri. Acoperișul trebuie să facă față capriciilor vremii, motiv pentru care materialul pe care îl alegi trebuie să fie capabil să reziste în cele mai dure condiții și să își păstreze un timp îndelungat atât proprietățile de a proteja clădirea, cât și aspectul plăcut. Un acoperiș făcut din tablă fălțuită din oțel nordic va bifa toate aceste cerințe cu brio, rezistând în fața celor mai grele condiții meteorologice: vânt puternic, căderi masive de zăpadă și formarea gheții, ploi abundente și furtuni, radiații UV sau umiditate ridicată. Dovada stă în rezultatele numeroaselor teste efectuate de producătorul materiei prime, SSAB, de-a lungul a peste 40 de ani.

Nu doar testele în condiții meteo extreme sunt dovada rezistenței și durabilității tablei fălțuite din oțel nordic, ci și alte caracteristici ale produsului, precum „straturile” care îl compun. Cu o grosime de minim 0.60 mm, tabla fălțuită de la RoofArt are un miez din oțel acoperit cu un strat de zinc consistent de 350 gr/m² cu proprietăți anticorozive. Urmează grundul, acoperit la rândul său de un strat de vopsea eco-friendly, care are la bază uleiuri vegetale. Tehnologia de acoperire a tablei fălțuite din oțel nordic de la RoofArt este numită GreenCoat PLX Pro BT, fiind patentată de producătorul materiei prime. Principalele caracteristici ale GreenCoat PLX Pro BT sunt:

  • maleabilitate îmbunătățită, în comparație cu produsele similare;
  • durabilitate mecanică ridicată;
  • rezistență la coroziune;
  • lipsa produselor fosile și înlocuirea acestora cu componente bio.

O altă caracteristică tehnică unică ce garantează durabilitatea tablei fălțuite din oțel nordic este dilatarea termică redusă la schimbările de temperatură. În comparație cu alte materiale similare de pe piață, oțelul nordic SSAB prezintă mai puține urme de vălurire atunci când există alternanțe termice, ceea ce înseamnă că durabilitatea tablei fălțuite făcută din această materie primă este mult mai mare.

Toate caracteristicile și specificațiile menționate anterior fac din tabla fălțuită din oțel nordic de la RoofArt un produs pe care trebuie să îl alegi dacă îți dorești un acoperiș durabil, rezistent și cu aspect impecabil. Durata medie de exploatare a acoperișului este de 60 de ani, iar garanția anticoroziune și cea pentru menținerea culorii ajung la 40, respectiv 30 de ani.

Acoperișuri din tablă fălțuită care se montează ușor

Funcționalitate maximă și flexibilitate – două caracteristici ale tablei fălțuite de la RoofArt din care rezultă un alt avantaj major: montajul simplu și rapid, care se poate realiza indiferent de condițiile meteo și de stilul acoperișului.

Temperatura minimă de prelucrare a tablei fălțuite din oțel nordic poate ajunge până la -15° Celsius, existând posibilitatea de a o profila, îndoi sau fălțui cu unelte speciale sau chiar cu mâna. Din gradul crescut de maleabilitate a produsului rezultă faptul că poate fi adaptat extrem de ușor la diverse forme arhitecturale, fără riscul de a suferi modificări în timp. Altfel spus, tabla fălțuită din oțel nordic SSAB este un produs care poate fi utilizat inclusiv în lucrări cu dificultate crescută, pentru acoperișuri cu formă complexă. O altă informație importantă pe care trebuie să o cunoști și care se referă tot la forma acoperișului este faptul că tabla fălțuită de la RoofArt poate fi montată la fel de simplu atât pe acoperișuri cu înclinații foarte mari, cât și pe învelitori cu pante mici, care încep de la 5°.

În cazul în care informațiile de mai sus nu te-au convins încă de faptul că tabla fălțuită se montează rapid, trebuie să mai știi și că timpul de montaj este redus considerabil datorită faptului că suprafața de tablă nu necesită perforare. Așadar, discutăm despre un montaj care nu implică utilizarea șuruburilor pentru a găuri tabla, deoarece în urma fălțuirii panourile de tablă se prind de astereală cu cleme, rezultând o îmbinare etanș. Totodată, având în vedere că panourile de tablă rămân intacte, riscul de infiltrații se reduce considerabil.

Dacă îți dorești să faci o investiție pe termen lung în confort și siguranță, alege tabla fălțuită din oțel nordic pentru acoperișul tău. Echipa RoofArt îți stă la dispoziție cu toate informațiile de care ai nevoie, în funcție de specificațiile proiectului tău, despre care ne poți spune mai multe utilizând formularul de contact.