acoperisul casei in doua ape

Acoperiș în două ape – Tot ce trebuie să știi

Acoperișul, pe lângă rolul său funcțional și de protecție, joacă un rol foarte important și din punct de vedere estetic, influențând puternic aspectul unei case. Forma acoperișului depinde, bineînțeles, și de arhitectura casei, însă opțiunile din care poți alege sunt destul de numeroase.

Din informațiile care urmează poți afla detalii despre versatilitatea acoperișului, cu accent pe una dintre cele mai populare opțiuni: acoperișul pentru casă în două ape.

Tipuri acoperișuri

Dacă urmează să îți construiești o casă, unul dintre cele mai importante aspecte de stabilit este tipul acoperișului, adică forma sa. Având mai multe variante de acoperișuri din care poți alege, este necesar să ții cont de câteva detalii importante înainte să iei o decizie: acoperiș plat sau înclinat, zona în care este amplasată locuința și caracteristicile climei din zona respectivă.

Iată care sunt tipurile de acoperișuri pentru care poți opta pentru casa ta!

Acoperiș cu o apă

Acest tip de acoperiș este format dintr-o singură pantă, fiind potrivit pentru cei care doresc o casă cu aspect modern. Nefiind extrem de rezistent, nu este recomandat pentru case aflate în zone în care vântul bate puternic. De asemenea, când proiectezi acoperișul, ai în vedere panta acestuia, care nu trebuie să fie mică. În caz contrar, te poți confrunta cu infiltrații cauzate de acumulările de apă.

Acoperiș în patru ape

Format din patru pante, acest tip de acoperiș este unul dinte cele mai rezistente, fiind recomandat pentru case aflate în zone cu vânturi puternice. Totodată, cele patru pante asigură scurgerea eficientă a apei care provine din ninsori și ploi abundente. Cu spațiu suficient pentru a amenaja o mansardă generoasă, acoperișul în patru ape este potrivit unor case de dimensiuni mai mari.

Acoperiș tip terasă

Mai puțin popular în România, dar o alegere destul de des întâlnită în cadrul construcțiilor de case moderne, acoperișul tip terasă este lipsit de pante, fiind plat. Este recomandat caselor de dimensiuni mai mici și oferă posibilitatea de a amenaja o terasă pe suprafața sa. Are costuri mai reduse de construcție, însă sistemul pluvial și hidroizolația implică o investiție mai mare, având în vedere forma acoperișului, care îl predispune la infiltrații.

Acoperiș cu panta curbată

Dacă arhitectura casei tale este una care iese din tipare, poți opta pentru un acoperiș în aceeași notă, care va întregi aspectul deosebit și modern al construcției. Specialiștii spun ca acoperișul cu pantă curbată poate fi ales inclusiv de proprietarii de case aflate în zone cu precipitații abundente și vânturi puternice. Un dezavantaj major îl constituie, însă, costurile de construcție.

Acoperiș în două ape

Așa cum am menționat la începutul acestui articol, alegerea unui acoperiș în 2 ape pentru casă este una dintre cele mai populare, acesta fiind un tip clasic de acoperiș. Este proiectat cu două pante, având o formă triunghiulară. Acest design destul de simplu este și motivul pentru care acoperișul cu două ape este accesibil la preț și ușor de montat. Alte avantaje ale acoperișului în două ape sunt spațiul suficient pentru amenajarea unei mansarde sau scurgerea eficientă a apei de pe pante. Acoperișul în două ape permite și instalarea ferestrelor pe suprafața sa, astfel încât să te poți bucura de cât mai multă lumină în casă.

Poți opta pentru un acoperiș în două ape simetric sau asimetric. Varianta simetrică este prevăzută cu o coamă plasată în centrul celor două pante. Pe de altă parte, coama acoperișului asimetric în două ape nu este dispusă central, iar cele două pante sunt diferite atât ca lungime, cât și ca suprafață.

Montaj acoperișuri în două ape

Fiind un acoperiș avantajos din toate punctele de vedere, nu este surprinzător faptul că acoperișul în două ape este alegerea multor proprietari de case. Proiectarea sa nu este dificilă, costurile de construcție sunt accesibile, nu necesită folosirea de materiale speciale, iar montajul se realizează destul de simplu și rapid, luând în considerare o echipă de profesioniști cu experiență care se va ocupa de acest lucru.

Oricât de simplu ar părea, montajul acoperișului în două ape nu trebuie lăsat la voia întâmplării. Aceasta este o activitate pentru care va fi necesar să apelezi la o echipă care deține cunoștințele tehnice necesare pentru montajul corect al acoperișului și accesoriilor. În caz contrar, problemele care pot să apară ulterior pot fi destul de costisitoare.

Câteva dintre detaliile de montaj pe care le vor stabili profesioniștii, precum și unele etape care vor fi parcurse în lucrarea de montaj a acoperișului în două ape sunt:

  • determinarea pantei acoperișului – în cazul în care casa este amplasata într-o zonă predispusă la ninsori abundente, se recomandă pante de minim 40°, care vor împiedica acumularea zăpezii și scurgerea corespunzătoare a apei;
  • planul de montaj: specialiștii vor face măsurători și vor crea un plan detaliat de montaj;
  • calculul necesarului de material – odată ce dimensiunea acoperișului este stabilită, iar caracteristicile pantelor sunt determinate, poate fi calculat și necesarul de material;
  • caracteristicile materialului din care este făcut acoperișul – țigla metalică este cea mai bună variantă pentru care poți opta, iar la noi găsești mai multe variante din care poți alege. Toate produsele RoofArt din portofoliul nostru au fost testate în cele mai dificile condiții meteorologice și dispun de caracteristici tehnice unice în piață, precum și de cea mai mare garanție;
  • după livrarea materialelor, echipa poate începe montajul propriu-zis al acoperișului, care implică mai multe etape importante, printre care: realizarea structurii de rezistență, aplicarea foliei anticondens, șipcuirea, montarea jgheaburilor și a diferitelor accesorii etc. Când suprafața este pregătită corespunzător, se trece la montajul materialului de acoperire.

Dacă ai nevoie de servicii de montaj acoperișuri în două ape, ne poți contacta pentru a ne da mai multe detalii despre proiectul tău. Îți vom oferi consultanță și cele mai bune soluții, adaptate cazului tău, iar de montaj se pot ocupa partenerii noștri specializați, cu experiență și rezultate excelente în acest domeniu. După discuția cu reprezentanții RoofArt și stabilirea tuturor detaliilor, un specialist se va deplasa la locuința ta pentru măsurători și pentru a face o analiză, iar ulterior vei primi un deviz de lucrare.

Reparații acoperișuri

Poți apela la serviciile RoofArt și dacă ai nevoie de înlocuirea (totală sau parțială) ori de diverse reparații ale acoperișului. Indiferent de tipul de acoperiș, prin intermediul echipelor colaboratoare de montatori îți stăm la dispoziție cu cele mai bune soluții, adaptate nevoilor tale.

Deținem know-how-ul și materialele corespunzătoare inclusiv pentru reparația acoperișurilor vechi, cu arhitectură complexă, care necesită elemente de tinichigerie specială.

Apelează la echipa RoofArt și beneficiază de un acoperiș durabil, realizat din cele mai bune materiale, montat de către experți!