tigla metalica

Cât de mult contează garanția pentru țigla metalică?

Instalarea unui acoperiș din materiale calitative și cu aspect impecabil, așa cum sunt cele din țiglă metalică, este o investiție considerabilă în casa ta, dar care merită făcută pentru confort și siguranță. Iar atunci când optezi pentru calitate în scopul obținerii celor mai bune rezultate și, de ce nu, pentru a crește valoarea proprietății în eventualitatea unei vânzări ulterioare, este bine să alegi încă de la început să îți protejezi investiția. Costul înlocuirii unui acoperiș sau al efectuării de reparații este unul deloc de neglijat! Din fericire, ai posibilitatea de a alege să montezi un acoperiș cu garanție pe perioadă îndelungată.

50 de ani. Cea mai mare garanție din piață.

Află mai multe despre importanța garanției acoperișurilor metalice din informațiile care urmează!

Tipuri de garanție

Garanția unui acoperiș din țiglă metalică este de două tipuri: cea oferită de către producătorul țiglei metalice, având la bază garanția primită de la producătorul de materie primă, și garanția pe care o oferă firma specializată în montaj de acoperișuri cu care ai ales să colaborezi. Ambele garanții sunt importante, protejând diverse aspecte care țin de acoperișuri.

Garanția oferită de către producător pentru acoperișuri metalice

Această garanție este reglementată prin Legea nr. 296/2004 privind Codul Consumului și Legea nr. 449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora. Se referă la calitatea pe care o are țigla metalică și acoperă defectele de fabricație. Este acordată din momentul achiziționării țiglei metalice pentru acoperiș.

În funcție de materia primă folosită și de specificațiile țiglei metalice, fiecare producător stabilește un anumit termen de garanție. În timp ce majoritatea producătorilor oferă garanții standard, pentru produsele RoofArt poți avea garanție extinsă la oxidare, pentru țigla metalică din oțel suedez de grosime 0.53mm cu acoperire GreenCoat Pural BT și toate accesoriile aferente, garanția este de 50 de ani! În plus, îți oferim și garanție de 35 de ani pentru menținerea culorii și exfolierea vopselei.

De ce contează garanția oferită pentru rezistența materialelor la oxidare și pentru păstrarea aspectului intact al țiglei metalice? Răspunsul este simplu: poți exclude timp de zeci de ani costurile cu înlocuirea elementelor care au fost afectate de diverse fenomene meteorologice sau de alți factori acoperiți prin garanție. Alegerea unui acoperiș din țiglă metalică de la un producător care îți oferă garanție extinsă îți va proteja investiția și te va ajuta să economisești pe termen lung.

Garanția oferită de firma de montaj

Garanția oferită de către firma care montează un acoperiș din țiglă metalică acoperă eventuale probleme precum desprinderea bucăților de material, apariția de infiltrații și altele. Îți recomandăm să soliciți în scris reparațiile acoperite prin garanție și să alegi o echipă autorizată și cu experiență pentru a monta acoperișul din țiglă metalică.

De ce este importantă garanția oferită de către cei care se ocupă de montajul acoperișului? Un montaj incorect poate implica deteriorarea țiglei metalice și a elementelor de tinichigerie, ceea ce va duce automat la pierderea garanției oferită pentru materiale. Așadar, nu doar că va trebui să suporți din nou costurile de montaj, în cazul în care nu au fost garantate inițial, ci și pe cele care implică achiziționarea de țiglă metalică, pentru a înlocui porțiunile deteriorate.

Asigură-te că echipa care montează acoperișul din țiglă metalică respectă indicațiile de montaj oferite de către producător, dar și că celelalte elemente ale sistemului de învelitoare sunt realizate corect. Dacă ai nevoie de astfel de servicii, lucrările pot fi efectuate prin intermediul echipelor de montaj partenere RoofArt, care au experiență în instalarea corectă a tuturor tipurilor de țiglă metalică din portofoliul nostru.

Cost garanție

Pentru a beneficia de garanția produselor de acoperiș sau garanția de montaj, nu va trebui să achiți niciun cost de garanție suplimentar. Aceasta se primește automat la momentul achiziției/ montajului și reprezintă siguranța unei lucrări de calitate.

În concluzie, garanția oferită de către producător este extrem de importantă, fiind un criteriu după care poți evalua performanța acoperișului. Asumarea unui termen extins de către producătorul țiglei metalice pe baza garanției pe care acesta o are de la producătorul de materie primă este o dovadă a calității și durabilității viitorului tău acoperiș. Nu trebuie neglijat nici aspectul garanției oferite de către echipa de montaj, deoarece aceasta o afectează direct pe cea a producătorului de țiglă metalică.

Descoperă acum variantele de țiglă metalică pentru acoperișuri cu garanție extinsă pe care ți le punem la dispoziție la RoofArt și contactează-ne pentru a discuta despre cum te putem ajuta să faci cea mai bună alegere pentru locuința ta!