tigla metalica roca vulcanica piatra naturala

Eficiența energetică a țiglei metalice Tilcor

Perioada rece a anului a început de ceva timp și, chiar dacă toamna și iarna au farmecul lor, pe lângă ceaiul cald savurat în tihnă și aerul proaspăt pe care îl respirăm, este necesar să luăm în considerare și alte aspecte, mai puțin plăcute: creșterea facturilor la utilități, care vine la pachet cu nevoia de a ne încălzi casele.

Având în vedere scumpirile anunțate, încălzirea unei locuințe poate costa foarte mult. Pe de altă parte, trebuie să menționăm și impactul pe care îl are consumul mare de energie asupra mediului.

A te asigura că locuința ta este eficientă din punct de vedere energetic înseamnă mult mai mult decât a avea grijă să nu lași luminile aprinse, să programezi centrala la o anumită temperatură în sezonul rece sau să limitezi utilizarea aerului condiționat vara. În schimb, este necesară o evaluare completă a casei, pentru a determina dacă fiecare element este eficient din punct de vedere energetic. Iar cel mai bun punct de plecare este chiar acoperișul casei tale!

Expus la acțiunea ploii, vânturilor, zăpezii și a factorilor UV, acoperișul are un rol extrem de important în stabilirea eficienței energetice a unei case. Iarna, un acoperiș ineficient va cauza pierderi de căldură, în timp ce vara va permite căldurii excesive să intre în casă. Conform estimărilor specialiștilor, aceste fenomene des întâlnite nu sunt deloc de neglijat. Rezultatul? Risipă și facturi mari la utilități.

Cum poți îmbunătăți, deci, eficiența energetică a unui acoperiș și, implicit, a întregii locuințe? Alegând pentru acoperiș un material premium, așa cum este țigla metalică Tilcor cu acoperire de rocă vulcanică. Fabricată de către o companie cu peste 80 de ani de experiență, țigla metalică Tilcor este importată în România în exclusivitate de către RoofArt.

Tipuri țiglă metalică cu rocă vulcanică

La RoofArt poți găsi două modele de țigle metalice cu granule de rocă vulcanică Tilcor: Bond și Shake, precum și elemente de ventilație și accesoriile aferente montajului corect al țiglei. Toate acestea au în comun stratul de oțel considerat cel mai pur din lume, care provine din nisip cu concentrație ridicată de fier, dar și acoperirea cu granule de rocă vulcanică autentică. Trebuie menționat că alte tipuri de țigle metalice pentru acoperiș ce pot avea un aspect similar sunt acoperite cu particule de piatră naturală sau alte minerale.

Ambele modele de țigle cu acoperire de rocă vulcanică Tilcor sunt disponibile în două nuanțe texturate, Brown Bark (scoarță de copac) și Charcoal (gri-cărbune), fiind alegeri excelente atât din punct de vedere estetic, cât și practic.

Modelul Shake are un aspect natural, care imită aspectul fibrelor lemnului

Modelul Shake de țiglă metalică acoperită cu rocă vulcanică Tilcor este cu adevărat remarcabil, datorită faptului că imită aspectul natural al fibrelor lemnului. În realizarea profilului cu nervuri profunde s-a intenționat crearea unui contrast vizual cu puternic impact estetic și accentuarea liniilor de umbră de pe acoperiș.

Cu o lățime totală de 1340 mm, lățime utilă de 1262 mm și lungime utilă de 369 mm, pentru acoperirea unui metru pătrat sunt necesare 2.15 module de țiglă metalică Tilcor din gama Shake. Greutatea exercitată pe metrul pătrat este de 6.6 kg, iar înclinația minimă recomandată este de 15°.

Modelul Bond este un gândit să pună în valoare orice stil arhitectural

Având o puternică asemănare cu țigla tradițională, Bond are un aspect rafinat, dublat de profilul său distinctiv în curbe fluide. De aceea, acest model de țiglă metalică cu acoperire de rocă vulcanică poate pune în valoare orice stil arhitectural.

Modulul Bond are o lățime totală de 1330 mm, în timp ce lățimea și lungimea utile sunt de 1270 mm, respectiv 371 mm. Cu 2.13 module poate fi acoperit un metru pătrat, iar greutatea totală exercitată este de 6.4 kg. În cazul variantei Bond, panta minimă a acoperișului trebuie să fie de minim 12°.

Avantaje țigla Tilcor

Inovație și performanță: Facturi mai mici cu până la 30%

Unul dintre cele mai importante avantaje aduse de utilizarea acestei țigle metalice pentru acoperișuri este îmbunătățirea nivelului de eficiență energetică.

Acoperișul de țiglă metalică cu acoperire de rocă vulcanică reușește să mențină un echilibru termic foarte căutat: acela de a păstra temperaturi răcoritoare în interiorul caselor pe timp de vară și temperaturi optime pe timp de iarnă, astfel că acesta nu se supraîncălzește vara și împiedică pierderea căldurii iarna. Fiind încadrate în categoria „acoperișurilor reci”, înseamnă că nevoia de a folosi aerul condiționat vara este considerabil redusă.

Ventilația corespunzătoare a acoperișului este de asemenea un “secret” pentru a obține un acoperiș eficient din punct de vedere energetic, iar țigla metalică Tilcor este proiectată special pentru a crea un flux natural de aer la nivelul sistemului de învelitoare, creând un spațiu tampon între suprafața acoperișului și exterior.

Rezultatul performanței acoperișurilor din țiglă metalică cu acoperire de rocă vulcanică Tilcor se poate observa în reducerea facturilor la energie cu aproximativ 30%, conform celor care au ales să investească într-un astfel de sistem de învelitoare.

Tehnologie acrilică de ultimă generație: protecție UV sporită

Știm cu toții cât de dăunătoare pot fi razele UV, atât din punct de vedere al aspectului unui acoperiș, cât și al performanței sale de-a lungul timpului. Datorită tehnologiei acrilice de ultimă generație, țigla metalică cu acoperire de rocă vulcanică Tilcor oferă extra protecție împotriva razelor UV, conform rezultatelor testelor efectuate în Noua Zeelandă – una dintre zonele de pe glob în care radiațiile UV au cea mai mare intensitate.

Zincalume®: Durată de viață îndelungată

Combinația de 45% zinc și 55% aluminiu care protejează oțelul aflat la baza țiglei metalice Tilcor oferă sistemului de învelitoare rezistență sporită la coroziune. Spre deosebire de produsele galvanizate, țigla Tilcor se remarcă, astfel, printr-o durabilitate excelentă.

Investește în stabilitate, performanță și durabilitate, alegând pentru acoperișul tău țigla metalică cu acoperire de rocă vulcanică de la Tilcor. Având în vedere eficiența energetică a acestei țigle metalice și economia pe care o poți face atât iarna, cât și în anotimpul cald, investiția va fi amortizată în scurt timp, iar tu vei beneficia zeci de ani de un acoperiș rezistent, de calitate premium.

Descoperă toate caracteristicile țiglei metalice cu acoperire de rocă vulcanică Tilcor, accesând paginile dedicate acestui produs, unde îți prezentăm pe larg numeroase alte avantaje de care poți beneficia dacă alegi această variantă pentru acoperișul tău, în afara eficienței energetice!