tabla acoperis

Cum montăm corect tabla cutată pe acoperiș?

Pe măsură ce cauți soluții cât mai economice, dar în același timp durabile, pentru acoperiș, descoperi diverse tipuri de materiale disponibile pe piață. Una dintre variantele pe care le poți alege este tabla cutată, un material care se bucură de popularitate. Pe de o parte, beneficiarii direcți o preferă datorită faptului că are un preț redus, iar pe de altă parte, constructorii beneficiază de avantajul unui montaj rapid și ușor.

Panourile de tablă cutată din portofoliul nostru sunt recunoscute pentru durabilitatea lor sporită și pentru capacitatea portantă mare. Aceste caracteristici le transformă într-o soluție eficientă pentru acoperișuri, dar trebuie să menționăm că tabla cutată este aleasă frecvent de către clienții noștri și pentru garduri, lambriuri sau fațade.

Alegerea materialului potrivit este doar primul pas pentru a beneficia de un acoperiș care răspunde nevoilor tale și își îndeplinește scopul cu succes. La fel de importantă este și etapa de montaj. De aceea, ți-am pregătit un scurt ghid din care poți afla care sunt recomandările noastre de montaj pentru un acoperiș din tablă cutată și, mai ales, care sunt greșelile pe care trebuie să le eviți.

Scurt ghid de bune practici în montajul tablei cutate

Pentru început, trebuie să știi că unul dintre principalele avantaje ale tablei cutate din portofoliul nostru, disponibilă în două variante, în funcție de înălțimea cutei, este montajul rapid și simplu. Avantajul se datorează greutății reduse a panourilor: aproximativ 4 kg/ mp.

Indiferent de înălțimea cutei, fie că este vorba despre tabla cutată T18 sau T8, următoarele recomandări te vor ajuta să realizezi un montaj corect și eficient!

Pregătește suprafața pe care vei monta tabla cutată

Înainte de a începe montajul tablei cutate, asigură-te că suprafața pe care va fi instalată este curățată, stabilă și lipsită de protuberanțe. Astfel, eviți problemele care pot să apară pe parcursul procesului de montaj te asiguri că tabla are o aderență bună la structură.

Evaluează învelitoarea existentă

În cazul în care vrei să montezi tabla cutată peste o învelitoare existentă, este important să te asiguri că suprafața permite acest lucru. Îți recomandăm să apelezi la un specialist, care poate evalua corect condițiile de montaj.

Folosește folie anti-condens

Pentru a preveni formarea condensului și acumularea de apă sub tabla cutată, este recomandat să folosești și folie anti-condens. Aceasta ajută atât la protejarea structurii acoperișului, cât și la prelungirea duratei de viață a tablei cutate.

Poziționează și fixează tabla corect

Atunci când montezi tabla cutată, asigură-te că panourile sunt aliniate corect și că sunt fixate în mod adecvat. Pentru fiecare metru pătrat, vei avea nevoie de 4-6 șuruburi. Folosirea numărului recomandat de șuruburi asigură buna fixare a panourilor și elimină riscul de deplasare a tablei în condiții de vânt puternic.

Ce greșeli trebuie evitate în montajul tablei cutate?

Respectarea recomandărilor pentru un montaj corect al tablei cutate este esențială, dar este la fel de important să știi și ce greșeli trebuie evitate.

Montajul foliei anti-condens se realizează superficial

Aceasta este o greșeală frecventă care poate avea consecințe neplăcute. Folia anti-condens, pe lângă scopul principal pe care îl are, acela de a preveni acumularea de condens și apă la nivelul acoperișului, împiedică și formarea de mucegai în interiorul locuinței. Dacă folia nu este montată cu atenție, apa își poate face loc cu ușurință prin spații foarte mici, ajungând, în cele din urmă, să afecteze pereții casei.

Nu te informezi suficient

Chiar dacă montajul tablei cutate este simplu, comparativ cu alte materiale pentru acoperiș, nu înseamnă că nu trebuie să apelezi la o echipă de specialiști. De exemplu, montajul peste o învelitoare existentă nu este întotdeauna o soluție viabilă, iar un expert poate evalua corect condițiile și îți poate oferi sfaturi și informații valoroase

Neglijezi inspectarea adecvată a structurii suport

Specialiștii sunt de mare ajutor chiar dacă nu alegi să montezi tabla peste o învelitoare existentă. Dacă există deteriorări sau elemente instabile la nivelul structurii pe care se va face montajul tablei cutate, acestea trebuie remediate.

Ignori instrucțiunile de montaj

Fiecare producător are un ghid cu recomandări specifice pentru montajul produselor sale, iar această regulă se aplică și produselor RoofArt. Din experiență, îți garantăm că ignorarea acestor instrucțiuni duce la montaj incorect, care afectează în cele din urmă performanța și durabilitatea acoperișului.

Așadar, montajul corect al tablei cutate nu este doar o chestiune de estetică, ci un aspect important, care determină durabilitatea acoperișului tău. Prin respectarea unui ghid oferit de producătorul sau furnizorul tablei cutate, te poți asigura că acoperișul tău va fi construit să reziste pentru o perioadă îndelungată de timp.

Ce preț are un acoperiș din tablă cutată?

Prețul este întotdeauna un factor important atunci când vine vorba de orice proiect de construcție. În ceea ce privește tabla cutată, aceasta este o soluție economică, ce se poate încadra în orice buget. La RoofArt, ai la dispoziție tabla cutată cu profil trapezoidal cu înălțimea cutei de 8mm, ideală pentru buget redus. Totuși, trebuie să știi că pentru acoperișuri cu suprafața extinsă recomandarea noastră este să optezi pentru tabla cu înălțimea cutei de 18mm.

Indiferent de modelul de care ai nevoie, unul dintre avantajele utilizării tablei cutate de la RoofArt este că aceasta poate fi produsă cu lungimi între 300 mm și 6000 mm, permițând astfel personalizarea, pentru a se potrivi exact dimensiunilor proiectului tău. Așadar, sunt eliminate costurile inutile ale materialului în exces.

Pentru că dorim să le oferim clienților noștri cele mai bune soluții de eficientizare a costurilor, tabla cutată din portofoliul nostru este făcută astfel încât să poată fi montată chiar și pe structuri de lemn cu distanță între șipci. Această modalitate de montaj îți va permite să economisești când construiești astereala, deoarece se va folosi mult mai puțin lemn. Toate produsele RoofArt sunt gândite pentru a oferi un maxim de eficiență, iar această modalitate de montaj este posibilă și în cazul țiglei metalice sau al tablei click.

Economia de preț pentru un acoperiș din tablă cutată este dată și de alte aspecte: greutatea redusă a panourilor, care implică un cost mic de transport și manevrare; sau montajul simplu, pentru care nu este nevoie de o echipă numeroasă de specialiști și de folosirea echipamentelor sofisticate.

În concluzie, alegerea tablei cutate de la RoofArt pentru proiectul tău este o decizie care îmbină economia de preț cu calitatea și durabilitatea. Fie că ești în faza de planificare a unui nou proiect de construcție sau pur și simplu dorești să înlocuiești acoperișul actual, avem încredere că acest ghid te va ajuta să faci alegerea corectă. Pentru mai multe informații, te invităm să explorezi gama noastră de produse și să contactezi echipa RoofArt, gata să îți răspundă la întrebări.