pret tigla metalica buna

De ce să alegi țigla metalică pentru acoperiș: descoperă 9 motive convingătoare

Acoperișul este, fără îndoială, esențial pentru orice tip de clădire, dar mai ales pentru casa visurilor tale, pe care o construiești să dureze generații întregi. Te protejează de intemperii, îți oferă siguranță, are o contribuție majoră la confortul tău și dă valoare estetică locuinței. Așa că, nu este greșit să spunem că este important din toate punctele de vedere. Dar pentru ca toate aceste lucruri să fie posibile, acoperișul trebuie să fie făcut dintr-un material cu caracteristici superioare: țigla metalică.

Există mai multe motive datorită cărora țigla metalică pentru acoperiș este în topul celor mai bune soluții pentru care poți opta și credem că este important să cunoști măcar 9 dintre ele. Bineînțeles, nu toate tipurile de țigle metalice sunt la fel. Deși o parte dintre aceste motive sunt valabile în general, altele se aplică exclusiv modelelor de țiglă metalică din portofoliul nostru de produse: Umbrella®, Arctica® și Nordica®.

Iată de ce nu ar trebui să stai pe gânduri și să alegi țigla metalică pentru acoperișul tău!

Rezistența și durabilitatea țiglei metalice sunt demonstrate

Acoperișurile din țiglă metalică sunt rezistente la condițiile meteorologice neprielnice, cum ar fi vânturile puternice și fluctuațiile extreme de temperatură. De asemenea, sunt ignifuge și rezistente la rugină. De aceea, sunt ideale pentru casele expuse la condiții meteorologice instabile și pentru zonele în care viteza vântului este mare.

Iar dacă ne raportăm la țigla metalică din oțel suedez din gama noastră de produse pentru acoperișuri, există rezultate ale unor teste efectuate timp de mai bine de 40 de ani în cele mai grele condiții, care atestă superioritatea materiei prime pe care o folosim: oțelul SSAB. Testele au implicat plasarea mostrelor de tablă în locații strategice din toată lumea, unde au rezistat cu succes la contact prelungit cu vânt puternic și furtuni, ploi abundente, zăpadă și îngheț, apă sărată, umiditate crescută și radiații UV puternice. Având la baza aceste dovezi, garanția oferită de producătorul de tablă este 50 de ani pentru coroziune si 35 de ani pentru culoare.

Prețul țiglei metalice este excelent, raportat la beneficiile aduse

Prețul țiglei metalice poate fi încadrat într-un segment mediu al pieței. Iar beneficiile oferite le depășesc pe cele ale unor materiale care au preț mai ridicat. Dintre acestea putem menționa garanția extinsă (în cazul produselor oferite de RoofArt), durabilitatea și rezistența, eficiența energetică sporită sau aspectul modern dat întregii construcții.

Poți afla detalii despre toate beneficiile oferite de țigla metalică, parcurgând articolul în întregime. În ceea ce privește oferta de preț, așteptăm să ne transmiți mai multe detalii referitoare la proiectul tău, precum și preferințele pe care le ai legat de materia primă și modelul de țiglă. După evaluare, colegii noștri vor reveni cu o ofertă de preț personalizată pentru țiglă metalică.

Poți avea un acoperiș din țiglă metalică, indiferent de buget și nevoi

Costul țiglei metalice variază, printre altele, în funcție de materia primă aleasă. Astfel, chiar dacă ai un buget restrâns, vei găsi, cu siguranță, o opțiune care să se plieze pe investiția pe care ești dispus să o faci. Mai mult decât atât, pentru unele tipuri de construcții, excepție făcând cele rezidențiale, chiar nu este recomandat să optezi pentru materia primă cu preț maxim, deoarece și celelalte variante au proprietatea de a acoperi un anumit set de nevoi.

La RoofArt îți oferim posibilitatea de a alege dintre următoarele tipuri de materie primă:

  • Mat Premium Plus cu grosimea de 0,53 mm
  • Mat Extra cu grosimea de 0,50 mm
  • Lucios Standard cu grosimea de 0,45 mm
  • Lucios Economic cu grosimea de 0,40 mm

Clasa Mat Premium Plus se distinge prin caracteristici superioare, datorită faptului că tabla este fabricată din oțel suedez SSAB.

Dacă nu știi exact ce tip de materie primă să alegi, colegii noștri îți pot oferi consultanța necesară. Atunci când iei decizia, se va ține cont de destinația și specificul clădirii, precum și de bugetul pe care ești dispus să îl aloci pentru achiziționarea țiglei metalice.

Este o opțiune care îți permite să eficientizezi costul total al acoperișului

Avantajele legate de preț nu se limitează la costul propriu-zis al țiglei metalice, ci se extind la costul total al sistemului de învelitoare în care se folosesc țiglele metalice din portofoliul nostru de produse. Iată de ce:

  • Dimensiunea redusă a panourilor permite reducerea costurilor cu transportul și depozitarea țiglei. De exemplu, necesarul de țiglă pentru o acoperișul unei case de mărime medie, adică în jur de 180 de metri pătrați, poate fi depozitat pe un singur europalet.
  • Tot dimensiunea panourilor, la care se adaugă greutatea mică, permit manevrare facilă și montaj rapid – cu alte cuvinte, costuri mai mici la montaj. O singură persoană este suficientă pentru a manevra țigla metalică, iar pentru montaj nu vei avea nevoie decât de o echipă formată din doi montatori eficienți.
  • Trebuie să știi că țiglele metalice cântăresc mai puțin decât cele tradiționale, 4kg/mp față de 35-40kg/mp în cazul țiglei ceramice. Iar greutatea redusă îți permite să economisești și când vine vorba de structura de rezistență din lemn a sistemului de învelitoare. Țiglele metalice permit realizarea unor acoperișuri ușoare, care nu au nevoie de susținerea pe care ar trebui să o asiguri altor tipuri de materiale și care nu exercită aceeași presiune pe structura casei.

Datorită garanției extinse, poți să spui adio cheltuielilor neplanificate

Faptul că acoperișurile din țiglă metalică nu cedează în fața celor mai frecvente probleme le transformă nu doar într-o alegere rezistentă,  ci și durabilă, așa cum am amintit anterior. Nu sunt supuse dilatării și nu se contractă, chiar dacă temperaturile sunt extreme. Așadar, sunt mai puțin susceptibile la a se rupe, fisura sau desprinde în timp. În general, un acoperiș din țigle metalice, în funcție de materia primă din care este făcut, producător, montaj și alte caracteristici, poate dura chiar 60 de ani.

La RoofArt, datorită garanției extinse a țiglei cu acoperire GreenCoat, durata de exploatare a acoperișului atinge 60 de ani. Garanția anticoroziune și cea pentru menținerea culorii sunt de 50, respectiv 35 de ani. Așadar, timp de o viață nu va trebui să îți faci griji cu privire la cheltuielile care pot să apară, deoarece nu va fi necesar să repari sau să înlocuiești acoperișul. Este recomandat, bineînțeles, să respecți două condiții esențiale: montaj conform instrucțiunilor și întreținerea periodică a acoperișului.

Țiglele metalice sunt proiectate pentru eficiență în montaj

Deși am menționat montajul rapid anterior ca o caracteristică ce oferă beneficii din punct de vedere al prețului, acest motiv merită să fie discutat în detalii, deoarece există câteva precizări importante pe care dorim să le facem în legătură cu țiglele metalice din portofoliul RoofArt.

  1. Rapiditatea montajului. Datorită instrucțiunilor de montaj oferite drept suport, a întregului sistem ce includ toate accesoriile de etanșare ale acoperișului, a ambutisării panourilor de țiglă, acestea se îmbină perfect și într-un timp scurt.
  2. Umbrella®, Arctica® și Nordica®, țigle metalice disponibile în varianta formată din panouri de un modul sau dublu-modulară, sunt produse special concepute pentru a facilita lucrul la înălțime și, implicit, montajul.
  3. Panourile modelelor Arctica® și Nordica® sunt simetrice, însemnând că montajul poate fi făcut atât de la stânga la dreapta, cât și invers. Această caracteristică oferă flexibilitate echipei de montaj, care poate decide în funcție de nevoi.

Poți avea un acoperiș cu aspect uniform

Țigla metalică poate fi aleasă în varianta cu prinderi ascunse, pentru acoperișuri cu aspect perfect uniform, fără îmbinări inestetice vizibile. Atunci când am proiectat modelele cu șurub ascuns, ne-am gândit la cum ar trebui să arate un acoperiș modern, care aduce plus-valoare oricărui stil arhitectural.

Uniformitatea acoperișului nu este un plus doar din punct de vedere estetic, ci și practic. Acoperișul este protejat complet de infiltrații, deoarece suprafața țiglei nu este perforată. Mai mult decât atât, fixarea țiglei de astereală se face într-o zonă ferită de factorii dăunători de mediu, datorită suprapunerii panourilor.

Poți face modificări ulterioare la nivelul acoperișului cu minim de efort

Dacă la un anumit timp după montajul acoperișului decizi să aduci modificări casei – de exemplu, vei dori să adaugi o fereastră de mansardă sau un luminator pentru pod – o poți face fără intervenții complicate. În cazul modelelor dublu-modulare cu prinderi ascunse nu trebuie decât să demontezi panourile de țiglă din zona dorită și să amplasezi noul element oriunde, inclusiv în mijlocul acoperișului.

Țigla metalică este o soluție eco-friendly și eficientă energetic

Un acoperiș din țigle metalice corect montat și etanșat poate crește eficiența energetică a casei tale, atât vara, cât și iarna. Astfel, se reduc semnificativ facturile cu energia, indiferent dacă este vorba de răcirea sau încălzirea casei.

Trebuie să menționăm și că țiglele metalice au un nivel mai mare de compatibilitate cu panourile solare, comparativ cu alte materiale. Așadar, dacă decizi că vrei să apelezi la soluții eco-friendly de furnizare a energiei în viitor, un astfel de acoperiș este ideal.

Caracterul eco-friendly al țiglei metalice de la RoofArt este dublat de acoperirea cu vopsea bio GreenCoat. Practic, o bună parte a materialului standard pe bază de produse fosile este înlocuit de ulei de rapiță. Această tehnologie patentată SSAB ajută la reducerea emisiilor de noxe din aer. Deci, țiglele metalice din oțel suedez sunt o soluție prietenoasă atât cu buzunarul tău, cât și cu mediul.

În plus, țiglele metalice sunt 100% reciclabile – un aspect care merită menționat, deși nu necesită înlocuire la intervale mici de timp, datorită durabilității extinse.

În încheiere, nu putem trage decât o singură concluzie: țiglele metalice pentru acoperiș reprezintă o alegere inteligentă, o investiție care va fi recuperată în mare parte de-a lungul timpului, datorită avantajelor oferite de acest material. Dacă ești convins că aceasta este varianta optimă pentru acoperișul casei tale, contactează-ne pentru a discuta despre cum te putem ajuta!